ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2021 | 22:16

Κρυφό παρελθόν?

Θα σας τα πω όσο πιο περιεκτικά γίνεται: μένω στο εξωτερικό και γνώρισα μια γυναίκα, δικιά μας κι αυτή. Εγώ είμαι 33 και εκείνη ένα χρόνο μικρότερη. Είχα καιρό να νιώσω έτσι στο φλερτ και στα ραντεβού, γιατί κολλήσαμε πρώτα πολύ καλά σαν παρέα, στις απόψεις μας, στο χιούμορ μας και τη θεωρώ και πολύ ελκυστική. Γνωριζόμαστε εδώ και ένα τρίμηνο, καταφέραμε να βγούμε 1-2 φορές και μετά την κάλεσα για δείπνο σπίτι μου γιατί ένιωθα ότι μπορεί να γίνει κάτι μεταξύ μας. Τελικά έγινε και με άφησε έκπληκτο και σε αυτό το κομμάτι, σεξουαλικά ταιριάξαμε τέλεια. Βλεπόμαστε τακτικά όσο μπορούμε, πολύ ευχαριστιέμαι που είμαστε μαζί. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν ξέρω πώς να τη ρωτήσω στα ίσια. Είναι 32 χρονών, εδώ και 6 χρόνια μένει μόνη της (δηλαδή έχει ανεξαρητοποιηθεί από τους γονείς της) και, ενώ έχει κάνει αρκετές σχέσεις απ' ότι λέει, δεν έχει συζήσει ποτέ ούτε έχει πάει διακοπές με κανέναν από τους πρώην της. Και όταν τη ρώτησα πώς και έτσι, απάντησε μόνο ότι δεν έτυχε. Μια άλλα φορά που τη ρώτησα για τυχόν μακροχρόνιες σχέσεις στο ιστορικό της, μου είπε ότι δεν κρατούσαν για πάνω από εξάμηνο επειδή αποδεικνυόταν ότι ήταν οι λάθος άνθρωποι για εκείνη και δεν ήθελε να χάνει χρόνο. Εγώ που μένω μόνος μου λίγο-πολύ μια πεντετία, έχω προλάβει μια σταθερή πενταετή σχέση, ένα χρόνο συμβίωση και διακοπές πήγαινα σχεδόν με κάθε σχέση μου, ακόμα κι αν ήταν καλοκαιρινό φλερτ. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι μηδέν στο πηλίκο, πάλι μόνος μου έμεινα όπως και η κοπέλα μου πριν να είμαστε μαζί. Αναρωτιέμαι απλώς αν πρέπει να θεωρήσω το παρελθόν της κοπέλας σαν προειδοποιητικό σημάδι. Είναι πολύ εμφανίσιμη, μου φαίνεται για συναισθηματικά ώριμη, ταιριάζουμε σε πολλά, είναι γενικά εύθυμη. Ενώ επιφανειακά σε κάποιους τρίτους μπορεί να δείχνει επιπόλαιη επειδή είναι πρόσχαρη και πολύ εξωστρεφής, έχει βάθος σαν άνθρωπος. Με προβληματίζει μόνο που αποφεύγει έμμεσα πιο λεπτομερείς ερωτήσεις μου για τους πρώην της, και μάλιστα λέει ότι έχει διαγράψει κάθε πρώην της, ενώ εγώ με την πρώην που ήμαστε 5 χρόνια μαζί, την έχω φίλη στο Fb (αν και δεν τυχαίνει να μιλάμε). Εκείνη είναι σα να αμύνεται στο κομμάτι των πρώην της, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα συζητάμε ελεύθερα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν πέρασε τόσο άσχημα με τους προηγούμενους ή μήπως εδώ υποβόσκει κάποια αστάθεια χαρακτήρα ή δεσμοφοβία που η ίδια το ξέρει και το κρύβει? Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα και δεν θα ήθελα να επενδύσω τα πάντα σ' εκείνη για να με χωρίσει χωρίς φανερή αιτία κι αφορμή σε 2-3 μήνες από τώρα.
12
 
 
 
 
σχόλια

Μην βγαζεις συμπερασματα μεσα απο τα δικά σου βιώματα και σκέψεις , που στο τέλος σε κανουν να νιωθεις ανασφάλεια.
Θα μπορουσε πολύ απλά να ντρεπεται για τον παρελθόν της για χίλιους δυο λογους που δεν μπορεις να σκεφτεις.
¨Ή να θέλει περισσοτερο χρόνο απο οσο θέλεις εσυ για να μοιραστει το παρελθόν της.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εκφρασεις τι σε απασχολεί , ωστε να σου φυγουν οι δευτερες σκέψεις.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σε ενδιαφέρει τι έκανε με τους πρώην της. Εντελώς ανώριμος τροπος σκέψης. Δηλαδη περνατε προσωπικο χρονο μιλωντας για τις πρωην σχεσεις σας και ακόμη χειρότερα,αξιολογεις τη συμπεριφορά της τότε σε σχεση με το τωρα; Το θέμα είναι τι κάνει τώρα που είναι μαζί σου. Στην τελικη δε σε αφορα το παρελθον της,ουτε εκεινη το δικο σου,εκτος και αν μιλαμε για αλλες καταστασεις πχ αξιόποινες πραξεις

Με αφορμη τη δικη σου ιστορια αλλα ταιριαζει και σε πολλες αλλες. Παιδια ζηστε! εγγυησεις πως δε θα πληγωθειτε δεν παρεχονται, μαλλον το αντιθετο ειναι το σιγουρο, αλλα αξιζει να ζησετε και να νιωσετε. Μη φοβαστε...

Νομίζω ότι η απάντηση στο ερώτημά σου είναι απλή: κάνει λάθος επιλογές η κοπέλα, και φαίνεται από το ότι σε επέλεξε, αφού αντί να βγάλεις συμπεράσματα από τον άνθρωπο αυτό που έχεις δίπλα σου, κάνεις τον Επιθεωρητή Μπέκα για να ανακαλύφεις το παρελθόν της και να την κρίνεις.

Παρακολουθώ χρόνια την στηλή, απο το 2012 συγκεκριμένα, και κατ' επέκταση αυτά που γραφείς, όπως και άλλων χρηστών εδω μέσα. Τις περισσότερες φορές συμφώνω μάζι σου, στα εύστοχα και έξυπνα σχόλια που γράφεις. Κάποιες φορές όμως είσαι λάθος, όπως εδώ τώρα. Το παρελθόν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για το ποιόν του χαρακτήρα, και ξέρω πολύ καλά ότι το γνωρίζεις αυτό Διογένη. Προφανώς ο εξομολογούμενος δεν τα έχει πει όλα. Εδώ τον φίλο μας, ενώ την θέλει, τον ενοχλεί το παρελθόν της κοπέλας και ντρέπεται να το πει ευθέως. Εγώ λέω οτι όποιον τον ενοχλεί το παρελθόν, ας μην προχωράει, όπως κάνω εγώ ή αλλιώς θα πρέπει να ψάχνει από νωρίς και σε μικρή ηλικία.

Δεν έχει νόημα αυτή η ερώτηση γιατί είναι 32 και θεωρητικά έχει άλλη ωριμότητα από τα 20. Δεν μπορείς να την κρίνεις για τυχόν επιπολαιότητες στα 20. Και ποιος δεν έχει κάνει?. Επίσης αν κερατωσε σιγά μην στο πει( υποψιάζομαι ότι αυτό θες να μάθεις).
Επίσης, δεν θα επενδύσεις έτσι και αλλιώς τίποτα σε έναν άνθρωπο 2 με 3 μήνες. Είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Γνωριστείτε, και βλέπεις.

Μ' έχασες στα 5 χρόνια σχέση που είχες. Τι νούμερα είναι αυτά ρε! Φίλε, σε πέντε χρόνια μαθαίνεις κινέζικα, παίρνεις PhD, προλαβαίνεις παράλληλα να παντρευτείς και να πάρεις διαζύγιο με διακανονισμό μισά-μισά (για να κάνεις post-divorce ζωάρα). Και μείνατε και φίλοι με την πενταετή πρώην, πολλή Σουηδία πέφτει.
Κι εγώ σαν τη δικιά σου, οι πρώην μου ήταν πολύ τυχεροί αν κατάφεραν να με κρατήσουν για το πολύ κάνα χρόνο. Ούτε εγώ θα μιλούσα σε κανέναν νυν για δαύτους, σόρρυ. Όχι επειδή πέρασα άσχημα, ίσα-ίσα, μια χαρά στα λούσα με είχαν, αλλά γιατί κάθε σχέση είναι λευκή σελίδα. Σιγά μην κουβαλάμε αφηγήσεις από προηγούμενες εμπειρίες μαζί μας όταν είναι να χτίσουμε με κάποιον από την αρχή κάτι καλό.

Αυτο που πρεπει να σε προβληματίζει ειναι οι "λεπτομερείς ερωτησεις" που της κανεις για τους πρωην της. Πολυ παρεμβατικό αυτο που κανεις και ασχημο. Ηδη πολλα σου ειπε και δε σου φτανουν. Δες τη συμπεριφορά σου και κρινε για πιο λογο κρατούσαν λίγους μηνες οι σχεσεις της! Αν συνεχίσεις ετσι για κει σε κοβω και σενα.

Δε σε αφορά το παρελθόν της. Είσαι το παρόν της. Μπορεί να έτυχε να μην κάνει μια καλή σχέση, να εχει άσχημες αναμνήσεις. Ποιος θέλει να θυμάται και να μιλάει για ανθρώπους που του προκάλεσαν άσχημα συναισθήματα; Τι σε νοιάζει αν στους έξω φαίνεται επιπόλαιη επειδή είναι εξωστρεφής σημασία δεν έχει ότι είναι ένας άνθρωπος με βάθος όπως μόνος διαπίστωσες; Σε έχουν φάει οι ανασφάλειες! Για να μη γίνεις και εσύ παρελθόν κόψε τώρα τις βλακείες και μη ρωτάς πράγματα που είναι φανερό ότι δε θέλει να μοιραστεί μαζί σου. Αν ήθελε θα έλεγα οκ αλλά δε θέλει.

αν ζητούσες απο εμένα τόσες λεπτομέρειες για το παρελθόν μου, θα είχε φύγει μια ανάποδη να τι θυμάσαι για πάντα Το παρελθόν της ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ κ είναι τεράστια κατινια να ρωτάς λεπτομέρειες ΑΝ θέλει θα αναφέρει μόνη της γεγονότα όταν και αν το αισθανθεί Κοίτα το παρόν κ ασε τα παρελθόν της για να μην αποτελέσεις επίτιμο μέρος του