ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.12.2020 | 12:14

Ποιά καλοσύνη;

Πολλοί άνθρωποι συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον ποιός πέρασε πιο δύσκολα ποιός είναι πιό μόνος από τον άλλον ποιός έχει υποφέρει περισσότερο κοκ. Λες και θα πάρουν βραβείο ή λες και το πόσα βάσανα είχε κανείς δείχνει πόσο αξιόλογος άνθρωπος είναι.Αρκετοί άνθρωποι το καταπίνουν αμάσητο, λένε πολύ καλός άνθρωπος ο τάδε, έχει περάσει πολλά. Αν τον ξέρεις και πεις ότι είναι καθίκι σε στραβοκοιτάζουν. Τι να κάνεις, να πεις κι εσύ τι καλός είναι επειδή ήταν στην εντατική και είχε πολλά προβλήματα; Και κακούς ανθρώπους τους χτυπάνε αρρώστιες και αυτοί έχουν οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Για μια γυναίκα που χτυπάει τα παιδιά της λένε ότι είναι καλή κατά βάθος αλλά δεν έχει καλό άντρα και ξεσπάει. Όλες οι γυναίκες που έχουν κακό άντρα είναι καλές αλλά χτυπάνε τα παιδιά τους; Με αυτό το σκεπτικό μπορεί να είναι και ο άντρας καλός κατά βάθος αλλά να ξεσπάει γιατί έχει κακό αφεντικό.Στο κάτω κάτω αυτός δεν χτυπάει τα παιδάκια, μιλάει άσχημα στη γυναίκα του τι είναι χειρότερο;Τους ρώτησα αν την γνωρίζουν από παλιά και είπανε όχι. Εγώ όμως τη θυμάμαι ανέκαθεν ήταν κακός άνθρωπος δεν έγινε κακιά επειδή παντρεύτηκε. Ένας φίλος λέει ότι κακοί άνθρωποι όταν βρούνε άλλοθι δείχνουν ξεκάθαρα την κακία τους γιατί ξέρουν ότι οι άλλοι θα τους δικαιολογήσουν. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο αλλά γενικά όταν ο κόσμος συζητάει για καλοσύνη κάπου το χάνει.
4
 
 
 
 
σχόλια
Για τη γυναίκα που πχ χτυπαει τα παιδια της. Αν γυρισω και πω οτι ειναι κακια, θα πρεπει μετα να δικαιολογήσω για ποιο λογο εγω ως συγγενής της ή γειτόνισσα της δεν εκανα κατι για να βοηθησω αυτα τα πλασματα. Οποτε εφοσον εγω δεν εκανα κατι γι αυτο, ακολουθω τον ευκολο δρομο και λεω οτι δεν ειναι κακια κατα βαθος και ετσι δικαιολογώ τη συμπεριφορά της και παραλληλα τη δικια μου αδιαφορια. Οσο για τους υπόλοιπους που μετράνε τις δυστυχίες, ποιος την εχει μεγαλυτερη, θα πω οτι ο πόνος πουλάει.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζει κανείς τα πράγματα και οι καταστάσεις σε κάνει καλό η κακό. Αν συναντήσω κάποιον κακό που είναι άρρωστος, δεν θα τον δω σαν κακό, αλλά σαν άρρωστο που θέλει βοήθεια. Όταν γίνει καλά και μιλάμε στα ίσια ναι εκεί δεν θα πω πέρασε άσχημα. Θα διακρίνω τις πράξεις του. Οι δυσκολίες δεν κάνουν όλους τους ανθρώπους καλύτερους, ούτε θα μετρήσουμε ποιος πέρασε πιο άσχημα για να βγάλουμε μέτρο αγιοτητας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ