ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2020 | 13:19

Ας γίνουμε όλοι δικηγόροι λοιπόν!

Έδωσα πανελλήνιες(θεωρητική) με εναν ξεκάθαρο στοχο απο την αρχη της χρονιάς! Ο στόχος μου ήταν μια πολύ χαμηλοβαθμη σχολή και όντας καλή μαθήτρια, δέχτηκα μεγάλη κριτικη για την επιλογή μου απο το μεγαλύτερο μέρος του περίγυρου μου(ευτυχώς οχι απο τους γονείς μου). Εν τέλει ετυχε να συγκεντρώσω πάνω απο 18.500 και η πρώτη μου επιλογή ήταν κατω απο 13.000 μόρια! Την μερα των αποτελεσμάτων ενθουσιασμός απο σοι, φιλους, γνωστούς. Την μέρα των βάσεων "οχι ρε γ@μωτο, χαραμιζει ολα αυτα τα μορια" και "γιατι δεν βαζει νομική" ή "γιατί δεν βάζει ψυχολογία". Και ερωτώ: πρέπει να γίνουμε ολοι νομικοί ψυχολόγοι για να θεωρουμαστε επιτυχιμενοι; Τι σημαίνει "οχι ρε γ@μωτο"; Εμένα ηταν ο πρώτος μου στόχος, το όνειρο μου και σκέφτηκα όλες τις επαγγελματικές μου προοπτικές απο τον κλαδο αυτον. Οχι μονο μου ταιριάζει καλύτερα, αλλά με την κατασταση στην Ελλάδα μπορει να μου αποφερει μεγαλυτερο κερδος στο μελλον, ενω ταυτόχρονα πρόκειται για μια γνώση που δύναται να με βοηθήσει σε ολους τους τομείς της ζωης μου! Αλλά απ' οτι φαίνεται στην Ελλάδα το γόητρο εξακολουθεί να θεωρείται σημαντικότερο απο τα ενδιαφέροντα και τις προοπτικές! Ας γίνουμε όλοι δικηγόροι και γιατροί, λοιπόν.
11
 
 
 
 
σχόλια
Μπράβο σου που μπήκες εκεί που ήθελες! Να ξέρεις πως η γενιά των γονιών μας έχει άλλες αξίες από εμάς, οι οποίες είναι λίγο ξεπερασμενες. Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει από τότε που ήταν εκείνη στην ηλικία μας και κάνεις δεν σου εγγυάται ότι θα πετύχεις αν διαλέξεις σχολες υψηλοβαθμες.
Ευγε κοριτσι μου.Καλη σταδιοδρομια ! Χαιρομαι να ακουω κοσμο που κανει αυτο που θελει και δεν επηρεαζεται απο αλλους που ειδικα στην Ελλαδα παντα εχουν να σχολιασουν κατι. Η μονη κερδισμενη εσυ θα εισαι γιατι θα κανεις κατι που σε ενδιαφερει.
Την καλύτερη δουλειά έκανες που δεν επέλεξες νομική. Δεν υπάρχει χειρότερο επάγγελμα για να ασκεί κανείς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.Εκτός αυτού, η επιλογή της σχολής θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο το τι αρέσει στον καθένα, τι του ταιριάζει. Η νομική, όπως και η ιατρική και οποιαδήποτε άλλη σχολή, όσο υψηλόβαθμη και αν είναι, δεν είναι βραβείο. Είναι απλώς μια επιλογή από τις πολλές που έχει κανείς, που σε άλλους ταιριάζει και σε άλλους όχι. Ας σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η νοοτροπία των γονιών που έχει φέρει ένα σωρό παιδιά σε υψηλόβαθμες σχολές χωρίς να τους αρέσουν και χωρίς να τους ταιριάζουν, απλώς και μόνο επειδή συγκέντρωσαν πολλά μόρια.
Έχει γίνει πολύς ντόρος τελευταία με τις πανελλήνιες. Η Νομική είναι μια σχολή κύρους με μηδενική επαγγελματική αποκατάσταση πια. Οι περισσότεροι νέοι δικηγόροι ζουν με τα 400 ευρώ του δικηγορικού συλλόγου. Τόσα δίνει κι ο ΟΑΕΔ στους ανέργους. ΦΑΝΤΑΣΟΥ.Η Ιατρική είναι μια ωραιότατη σχολή με μέλλον κ πολύ μόχθο, την οποία αμφιβάλλω ότι έπιασες. Μη γράφουμε κι ό,τι θέλουμε!Δεν ξέρω σε ποια σχολή πέρασες τελικά, για να εκφέρω άποψη. Καλή αρχή εύχομαι. *ούσα καλή μαθήτρια. * επιτυχημένοι. Θεωρητική ήσουν ε; Οκ.
Το να άξιζε ένα τέτοιο βαθμό δλδ δεν παίζει; Εξομολουγουμενη, συγχαρητήρια και για την επιλογή και για το βαθμό σου! Ευχομαι να να τα καταφέρεις σε αυτο που επέλεξες και να σταδιοδρομησεις οπως σου αξίζει και να κλείσουν τα στόματα όσων λενε για σένα τα κακεντρεχή σχόλια τώρα. ΥΓ: τα ορθογραφικά τα θεωρώ κακές συντομεύσεις του κορεκτορα και δεν τα σχολιάζω. Ας μην δηλητηριάζουμε μια τόσο ευτυχισμένη στιγμή σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ