ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.8.2020 | 17:01

Δεν είναι η ψυχοθεραπεία η λύση για όλα

Οταν κάποιο άτομο λέει πως είναι ντροπαλό όσον αφορά τις σχέσεις μετά από απορρίψεις,δε σημαίνει ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία ή ασκήσεις θάρρους όπως συνήθως του προτείνουν.Ο ψυχολόγος θα πει τα γνωστά: Θάρρος, αυτοπεποίθηση, κτλ...Εξάλλου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει σε ψυχολόγο, έχουν δουλέψει προς την πλευρά βελτίωσης του εαυτού τους αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνουν στις σχέσεις ή στις φιλίες.Σημαίνει πως έχει αποκτήσει το γνώθι σαυτόν.Δεν είναι δύσκολο ο καθένας να προσεγγίσει κάποιον ή κάποια και να εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά αν έχει συνηθίσει μες στις απορρίψεις βλέπει πως οι απορρίψεις τού έχουν κόψει τα φτερά ή δεν υπάρχει νόημα να γίνει κάτι τέτοιο.Όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο η απόρριψη πονάει περισσότερο, νιώθεις να ξεφτιλίζεσαι στα μάτια του άλλου.Γι' αυτό δεν το τολμούν κάποιοι άνθρωποι και βουλιάζουν στη μοναξιά τους.Δεν είναι η ψυχοθεραπεία η λύση για όλα.Απλά έγινε κι αυτό ένα από τα trends της εποχής.
6
 
 
 
 
σχόλια
Να σου πω την αλήθεια, έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις που αν τις εξιστορούσα, θα μου έλεγαν πως άντεξα και δεν πήγα στο ψυχολόγο. Και όμως πάλεψα χωρίς φάρμακα, χωρίς κανέναν, χωρίς καμιά ψυχοθεραπεία και πάλι νιώθω ψυχική κούραση. Αλλά προσπαθώ να μη με παίρνει από κάτω, ζητώ τη δύναμη του Θεού απλά στη ζωή μου και τραβώ κουπί. Το θέμα είναι να μην παραιτείσαι και να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου. Κάποια στιγμή θα ήθελα να επισκεφτώ ψυχολόγο απλά για να πάρω κάποια γνώμη σε θέματα που με απασχολούν και να τα δω κάτω από μια άλλη οπτική ενός ειδικού. Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι ακριβώς τα ίδια θέματα, αλλά η ουσία είναι πως ο καθένας μας σίγουρα θα βρεθεί σε αδιέξοδα στη ζωή του και θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες.
Αυτά ακριβώς που είπες όταν κάνουν την καθημερινότητα του ανθρώπου δυσλειτουργική, ειδικά κιόλας αν είσαι κάποιας ηλικίας και το έχεις συνηθίσει – ακριβώς τότε, το τονίζω - η θεραπεία είναι μια σίγουρη λύση. Δεν είναι καθόλου εύκολο και θέλει πολύ προσωπική δουλειά, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Κατάλαβα σε ποια εξομολόγηση αναφέρεσαι και όντως δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα πρότεινα. Από τον τρόπο που το προσεγγίζεις φαίνεται πως μάλλον δεν έχεις εμπειρία ο ίδιος. Το trend είναι μόδα και η θεραπεία δεν είναι κάτι τέτοιο, είναι μια ουσιαστική βοήθεια που βασίζεται σε μια σπουδαία επιστήμη. Είναι μια ανάγκη που αναπόφευκτα θα ερχόταν με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Μπορεί να μην είναι η λύση για όλα, αλλά είναι η μόνη λύση για να καταλάβουμε σε βάθος τα θεματάκια μιας.
Δεν ειναι η λυση για ολα αλλα ουτε και ολες οι περιπτωσεις ειναι ιδιες. Αν δεν θελει ο αλλος δεν τον σωζει τιποτα. Αλλα συνηθως λεμε α ειμαι ντροπαλος. Πολλες φορες ομως δεν ειναι αυτο το προβλημα. Αν δεν μπορει να βοηθησει καποιος τον εαυτο του, τοτε ενας ειδικος μπορει. Εστω να ξεμπλοκαρει.