Ο παγκόσμιος χάρτης της αθεΐας

Ο παγκόσμιος χάρτης της αθεΐας Facebook Twitter
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ
25

Χάρτη, που δείχνει τη σχέση του ανθρώπου με την πίστη κατάρτισε, κατόπιν έρευνας, η Gallup International.

Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων άθεων είναι η Κίνα, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό των άθεων στη Γαλλία και την Ιαπωνία. Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις 40 χώρες που διεξήχθη η συγκεκριμένη έρευνα.

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
@ ge0pειναι ομως ακριβως αυτη η πιστη που λες, που θεωρειται δεδομενη, που δινει τη δυναμη στον σαπιο κληρο να επεμβαινει στη ζωη ολων μας, ειτε το θελουμε ειτε οχι. Τους πιστους της πιστης επικαλουνται (εσας δηλαδη) για την εξουσια που τους δινεται απ το κρατος μας. Και εκει εχουμε προβλημα.Η αθεϊα η δικια μου δεν εχει επιτπωση σε σενα. Η πίστη η δικια σου (προστιθεμενη με πολλων αλλων) εχει επιπτωση σε μενα, πρακτικα.
αυτο ειναι θεμα πολιτειας και κρατους που μπλεκει τις βουρτσες με τις.... χτενες. αυτο ομως δεν δινει σε κανεναν το δικαιωμα να σε βριζει για το αν πιστευεις ή οχι. βαλτα με το κρατος που τα εχει κανει τοσο μπαχαλο ακομη κι εκει και με τον κληρο και οχι με την πιστη του καθενος. εν μερει ειναι καταπατηση του δικαιωματος ελευθεριας και ανεξιθρησκειας που εχουμε ολοι μας. ασε που με κατι τετοια περι επιπτωσεων πεταγονται μερικοι και σου λενε "κι εγω ως ακληρος πληρωνω για την (και καλα) δωρεαν παιδεια του γιου σου" θελοντας λανθασμενα να δειξουν πως οι επιπτωσεις μιας θρησκειας υστερουν μπροστα σε εκατονταδες αλλες υπηρεσιες και παροχες που πληρωνουμε χωρις να χρησιμοποιησουμε ποτε.
Η ερευνα ειναι μαλλον για τον φουτσο. Τα επισημα ποσοστα ειδικα σε χωρες οπως ο Καναδας, η Μ Βρετανια, οι σκανδιναβικες αλλα και οι ΗΠΑ, ειναι πολυ μεγαλυτερα. Επισης υπαρχει η μεγαλη κατηγορια των αγνωστικιστων που πλησιαζει την αθεία, αλλα δεν ειναι ακριβως. Επισης το ποσοστο των χριστιανων πχ δε βγαινει με απλη αφαιρεση των αθεων. Στη Σουηδια οι πολιτες που δεν ειναι άθεοι, δεν κατατασσονται απαραιτητα ως χριστιανοι, ουτε ως καποια αλλη θρησκεια...Οσο για την Ελλαδα ...μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα, αλλα σιγουρα υπαρχει ενα σεβαστο ποσοστο άθεων. Υπαρχει και ένωση Αθεων ως σωματειο.
οι πιστοι σοκαρονται με το να ακουν τον αλλον να δηλωνει αθεος.οι αθεοι σοκαρονται με το να ακουν τον αλλο να δηλωνει πιστη.οπου και να πας, οτι και να πεις παλι λαθος θα βγεις. ε στο τελος τελος γουστο μας καπελο μας αμα θελουμε να ειμαστε χριστιανοι, βουδιστες, μουσουλμανοι, αθεοι ή να εχουμε για θεο τις παντοφλες μας!
Ναι γουστο φυσικα, μονο που το γουστο μερικων επιβαλλεται μεσω κατηχησης υποχρεωτικης, και επισης παρεμβαινει στις αποφασεις της πολιτειας. Τοτε εχουμε προβλημα..δεν ειναι απλο γουστο.
μην μπερδευεις την πιστη με τον σαπιο κληρο.... αυτοι στο τελος τελος εχουν για θεο τους το χρημα!το ξαναλεω γουστο μου το τι θα πιστευω εγω σαν geo ανεξαρτητα με το τι κανουν οι "εκπροσωποι". μην ξεχνας οτι εχουμε χαρακτηριστει ως χωρα τεμπεληδων και κλεφτων λογω των εκπροσωπων μας. ειμαστε ομως ολοι ετσι? δεν νομιζω...
> Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων άθεων είναι η ΚίναΔεν λένε ότι πριν έρθει η Δευτέρα Παρουσία οι Κινέζοι θα πιστέψουν στον Χριστό; Άρα έχουμε ακόμη πολύν καιρό.
Όποιος γεννιέται στην Ελλάδα αυτόματα κατατάσσεται στο μητρώο του ως Χριστιανός Ορθόδοξος. Οπότε για ποια ανεξιθρησκεία μιλάμε; Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (98%).
Ενα γεγονός.Πριν λίγα χρόνια μου έκλεψαν ενα φορτηγό.όταν πήγα να δηλώσω την κλοπή στο α.τ. μια απο τις ερωτήσεις που μου έκανε το "όργανο" συμπληρώνοντας ένα έντυπο με τα στοιχεία μου,ήταν εαν ήμουν χριστιανός ορθόδοξος.Η απάντηση στην γελοία ερώτηση του (με πολύ σοβαρότητα) ήταν :όχι είμαι βραχμάνος,θα έχει κάποια επίπτωση στην έρευνα;Υ.Γ.Για την ιστορία το φορτηγό μαζί με το μηχάνημα που είχε μέσα δεν βρέθηκε.
Πήγα στο στρατολογικό πριν τελειώσω το Λύκειο, με περιλάβαν κάτι γυναίκες αξιωματικοί, ήταν απολύτως ευγενικοί όλοι τους, μέχρι που είπα να μην βάλει θρήσκευμα στην δήλωση μου. Το βλέμμα της γυναίκας που με εξυπηρετούσε πάγωσε."Να βάλω αθεϊστής δηλαδή;" (από πότε ο αθεϊσμός είναι θρήσκευμα;)"Όχι, απλώς μη βάλετε τίποτα."
Panormitis Και στον Μίθρα προσευχήθηκα και στον Αχούρα Μάζντα αλλά τίποτα.Nescient slurp:Αν οι άνθρωποι δεν σου βάλουν ταμπέλα μπερδεύονται,απαιτείται να σε προσδιορίσουν.Δεν είσαι ένθεος, πρέπει κάτι να είσαι,πρέπει με κάποιο τρόπο να σε χαρακτηρίσουν για να καταφέρει το λογικό τους να σε τοποθετήσει στο φτωχό μυαλό τους.Συνήθως απαιτούν να γίνεις ένα μονοδιάστατο πλάσμα σε ένα πολυδιάστατο κόσμο.
[GLOBAL INDEX OF RELIGIOSITY AND ATHEISM](http://www.wingia.com/web/files/news/14/file/14.pdf) (PDF, 1.9Mb):The top ten Atheist populations are the following:Percent saying they think of themselves as convinced atheists:China 47%Japan 31%Czech Republic 30%France 29%Korea, Rep (South) 15%Germany 15%Netherlands 14%Austria 10%Iceland 10%Australia 10%Ireland 10%The top 10 religious populations are as following:Percent saying they think of themselves as religious person:Ghana 96%Nigeria 93%Armenia 92%Fiji 92%Macedonia 90%Romania 89%Iraq 88%Kenya 88%Peru 86%Brazil 85%