ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.7.2020 | 02:45

Ποιος θα την κοιτάξει άραγε;

Καλησπέρα. Πραγματικά μάζεψα πολλή δύναμη για να γράψω αυτά που νιώθω μέσα μου εδώ και σας παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε. Είμαι γυναίκα 62 ετών, άσχημη εμφανισιακά, κοντή, παχουλή, με άσχημα χαρακτηριστικά προσώπου. Ο άντρας μου, 64 ετών, κάτι παρόμοιο με μένα, αλλά αρκετά ψηλός, 1.80 κι αδύνατος, οπότε καλύπτεται κάπως από εκεί. Παντρευτήκαμε μεγάλοι ηλικιακά για την εποχή μας. Έχουμε μία κόρη 26 χρονών, η οποία δυστυχώς είναι τόσο άσχημη όσο εγώ. Κοντή, 1.50 περίπου, με θέμα βάρους, άσχημη μύτη, πλακουτσό μέτωπο. Είναι ένα καλλιεργημένο, χαμογελαστό κορίτσι, έχει κάνει καλές σπουδές, όμως είναι στην ηλικία που σας είπα και δεν την έχει κοιτάξει μέχρι τώρα κανένας άντρας. Κι έτσι όπως έχουν αλλάξει οι εποχές, φοβάμαι πως δε θα την κοιτάξει ποτέ κανείς. Στη δική μου εποχή, επειδή οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν τόσο εύκολα έξω, ο άντρας δεν είχε και πολλές επιλογές, οπότε αν δεν έβρισκε εύκολα γυναίκα αρκούνταν στο προξενιό, ιδίως αν ο ίδιος δεν είχε πέραση στο γυναικείο φύλο, όπως ο άντρας μου. Σήμερα τα κορίτσια δεν είναι έτσι. Έχουν ελευθερία να επιλέγουν σύντροφο κι αν είναι όμορφα οι επιλογές αυτές πολλαπλασιάζονται. Το χειρότερο από όλα όμως που με κάνει να ντρέπομαι, είναι πως όταν βλέπω γύρω μου κορίτσια όμορφα, κόρες από φίλες μου, κορίτσια στην ηλικία της κόρης μου, νιώθω μέσα μου μεγάλη ζήλια κι αποδοκιμασία και λέω γιατί να μην ήταν και η κόρη μου έτσι... Γιατί να μην ήμουν κι εγώ κι ο άντρας μου τόσο όμορφοι για να βγάζαμε όμορφο παιδιά; Τί θα συμβουλεύατε εσείς η νέα γενιά, οι γονείς που έχετε παιδάκια κλπ. να κάνω; Θα ήταν σωστό σαν μάνα να της πω πως θα φροντίσω να μαζέψω χρήματα για να κάνει πλαστική στη μύτη και να φροντίσει η ίδια να χάσει βάρος, ή το παιδί μου θα με μισήσει; Σας παρακαλώ, δεν είναι κοροϊδευτικό κείμενο. Θέλω απλά να μοιραστώ την απελπισία μου με κάποια άτομα που ίσως με καταλάβουν και με συμβουλέψουν και γι' αυτό εκλιπαρώ να ανέβει.
10
 
 
 
 
σχόλια
Να την χαιρεστε καταρχας α.Απο οτι καταλαβα το κοριτσακι σας μοιαζει..Ειναι σαν να βλεπετε τον εαυτο σας μικροτερο και φοβαστε πως δεν θα τα καταφερνατε στο τωρα και τον ιδιο φοβο βγαζετε στην κορη σας. Δωστε της αυτοπεποιθηση. Με πολυ ομορφο και γλυκο τροπο να τις δινετε συμβουλες για το πως να νιωθει και να δειχνει καλυτερα..Αν δεν θελει αφηστε την. Κοιταχτε να παρετε χαρα απο τη ζωη σας και θα βρει το δρομο της το κοριτσι..
Ξεκάθαρα πλαστικές. Ένας καλός πλαστικός μπορεί να πάρει εναν/μια άσχημο/άσχημη και να τον/την κάνει κουκλαρο/κουκλάρα σε μια νύχτα. Αν έχετε οικονομική δυνατότητα, γιατί όχι;Μην ακούς αυτούς που λένε τις μπούρδες "η εσωτερική ομορφιά μετράει" , "αγάπησε τον εαυτό σου", "κάποιος θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι" , κλπ. Όλα αυτά είναι θεωρίες της σειράς για παρηγοριά στον αρρωστο.
Να ξέρεις ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ και πλέον γνωρίζουμε για την πλαστικότητα του νευρικού συστήματος του εγκεφάλου. Ίσως στο μέλλον υπάρχει ελπίδα για όλους για ένα ρετουσαρισμα
Η ομορφιά δεν είναι τόσο παράγοντας εκτός αν δεν κάνει μπάνιο και είναι αφημένη τελείως. Μπορεί να μη ξέρεις και την κόρη σου , δεν μιλάς με στοιχεία, μπορεί να μη θέλει κιόλας ή να έχει δεσμούς που δεν ξέρεις ή να θέλει , αν έχετε μιλήσει και το ξέρεις , αλλά να μη βγαίνει τόσο συχνά ή να μη έχει αυτοπεποίθηση που κάθε φορά θα είχες άλλο ρόλο για να την βοηθήσεις.
Οι σκέψεις που κάνετε για εκείνη λόγο των πεποιθήσεων σας, έχουν δημιουργήσει την πραγματικότητα της...Έχετε δημιουργήσει "νομο της έλξης"όπως το λένε, άθελα σας....Σταματήστε να έχετε αυτές τις σκέψεις για εσάς... και για εκείνη.Η εμφάνιση ναι παίζει ρολο,αλλα αυτά τα πράγματα βρίσκοντε μεσα σε άλλο μεγαλύτερο πλαισιο...Και αυτό επαληθεύετε ,αν βγείτε λίγο έξω.Δεν θα δείτε μονο άσχημους μονους,αλλα και 2 μετρα κουκλάρες,και μια χαρα παλικαρια,να είναι επίσης "άτυχοι στον ερωτα'καιρο μονοι,και να μη βρίσκουν ούτε με καραμπίνα,το άλλο μισό.Είναι η γνώμη μου,η οποια μπορεί να είναι και λάθος.
Μη δημιουργείτε προβλήματα που φαντάζεστε ότι υπάρχουν. Μπορεί η κόρη σας να είναι οκ με την εμφάνιση της και να έχει τις κατακτήσεις της κι εσείς να μην το ξέρετε. Άλλωστε μια καλή εμφάνιση δεν είναι εγγύηση για καλό σύντροφο (επειδή καταλαβαίνω ότι το άγχος είναι μη και δεν παντρευτεί η κόρη).
Εξωτερική εμφάνιση.Δυστυχως ναι το 90% ή και παραπάνω αρκέιται σε αυτο αδυνατώντας να δει παραπέρα.Βλέπουν το κερασάκι και χάνουν την τούρτα.Κοίτα.Εαν θέλεις να την βοηθήσεις με τα χρήματα που λές,κάντο με τρόπο,μαζεψέ τα χωρις να γνωρίζει τιποτα και δώστα σαν δώρο στην γιορτή της ή στα γενέθλια της ας πούμε.Αστην να τα αξιοποίησει αυτη οπως θέλει.Τα παραπανισια κιλά χάνονται με λίγη καλή θέληση,σε καμμία περίπτωση όμως μην αρχίσεις να της λές αυτα που έγραψες εδώ,δεν θα σε μισήσει,αλλα σιγουρα θα στενοχωρηθεί πολύ.Είμαι σίγουρος οτι έχει επίγνωση,θα βρει τον δρόμο της.Καλή τύχη της εύχομαι.Ειλικρινά.
Δε θα είμαι ευγενική: έχεις πολλά άλυτα θέματα να λύσεις και δε σου φταίει σε τίποτα η κόρη σου που ΔΕΝ είναι προέκτασή του εαυτού σου. Υ. Γ. Πόσο θλιβερό να μην μπορείτε να δείτε την ομορφιά μέσα στα παιδιά σας. Μπορείς να βρίσκεις άσχημο κάποιον που αγαπάς; Υ. Γ. 1 Ξέρεις αν θέλει κανέναν ή καμιά ; Ξέρεις αν θέλει να την έχουν για επίδειξη; Ξέρεις τι θέλει; Ξέρεις καθόλου την κόρη σου; Ξέρεις σε σένα τι γινεται; Το να βρεις άντρα δεν είναι σπουδαίο κατόρθωμα πάντως, ούτε σημαίνει κάτι για την αξία της.
Οχι, όχι , όχι . Να μην δώσεις καμία από αυτές τις συμβουλές για τη μύτη κλπ. θα κάνεις τεράστια μαλακία.Αν αρχίσεις από το πουθενά να αναφέρεσαι σε τέτοια θέματα, θα δημιουργησεις κόμπλεξ από το πουθενά. Επίσης θα είναι σαν να βάζεις την εξωτερική εμφάνιση ως πρώτη προτεραιότητα και ως αναγκαία συνθήκη. Ούτε να κάνεις κουβέντα για τα κιλά συνδέοντας το χάσιμο βάρους με εξωτερική εμφάνιση (αντι για θέματα υγείας). Γενικώς να μην προβάλλεις την ανασφαλειά σου στην κόρη σου και θα την βρει την άκρη. Και ναι, το ξέρω ότι η εμφάνιση "παίζει ρόλο".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ