ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.7.2020 | 12:41

Καλές γυναίκες και κακοί άντρες

Ένα ρεπό έχω και ακούω την άλλη από το πρωί να γαυγίζει δεν έβαλε γλώσσα μέσα. Απορώ πως την αντέχει ο άντρας της θα την είχα πετάξει έξω με τις κλωτσιές δεν ξέρω πόσα χρόνια είναι παντρεμένοι τους κόβω γύρω στα 60. Δεν είναι η πρώτη φορά φωνάζει έχει τσιριχτή πολλή σπαστική φωνή και είναι όλο βρισιές άχρηστε του λέει ανίκανε δεν είσαι άντρας, αν δεν ξέρεις νομίζεις ότι μόνη της βρίζει αυτός δεν ακούγεται κιχ δεν κάνει. Πολλοί γνωστοί μου ξέρουν τέτοια ζευγάρια κατά τα άλλα μια ζωή ακούμε για λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση από άντρες. Και η δικιά μου μάνα τα ίδια κάνει αν δεν καθίσει σούζα ο πατέρας τον ξεφτιλίζει αν ήταν ανάποδα θα είχαν καταφτάσει όλες οι φεμινιστικές οργανώσεις έξω από το πατρικό μου αλλά αφού τα ακούει άντρας δεν ενοχλείται κανένας. Τόσος κόσμος ξέρει τέτοια ζευγάρια γιατί δεν μιλάει κανένας για αυτά ή τα παρουσιάζουν σαν εξαίρεση; Αυτές οι γυναίκες πιστεύετε ότι δεν σηκώνουν και χέρι; Ο πατέρας ενός φίλους μένει νηστικός όταν λυσσάζει η τρελλή η μητέρα του δεν του δίνει να φάει. Τόσοι γιοι ευνουχισμένοι από ανισόρροπες μητέρες μόνοι σας τα λέτε συζητάτε για τον κάθε μαμάκια αλλά πίσω από κάθε κακομοίρη μαμάκια κρύβεται μια πυροβολημένη μητέρα. Γεμάτη η Ελλάδα από στριμμένες κακοποιητικές μάνες αλλά το χαβά σας εσείς μόνο για αντρική βία και γυναικεία καταπίεση ξέρετε να μιλάτε. Ακόμη και αυτές τις γυναίκες που βασανίζουν τα παιδιά τους τις αθωώνεται λέτε ότι φταίει η πατριαρχία. Τους μαμάκηδες γιατί δεν τους αθώωνεται εκεί φταίνε οι ίδιοι ενώ οι γυναίκες όχι; Αι σιχτίρ έχω μπουχτίσει πολλές γυναίκες χτυπάνε ή παραμελούνε να παιδιά τους πάλι τις αθωώνεται χεστήκατε για τα παιδιά δε φταίνε οι κακομοίρες πάλι η πατριαρχία ενώ οι άντρες φταίνε πάντα οι ίδιοι. Λέτε ότι πρέπει να κοιτάζουμε τα θύματα αλλά αν ο θύτης είναι γυναίκα αυτή κοιτάζουμε όχι τα παιδιά που μεγαλώνουν κατά χιλιάδες με ψυχολογικά. Μια κοπέλα είχε ξεφτιλίσει έναν φίλο μας είχανε σχέση και πήγαινε με τον έναν και τον άλλον τον έβριζε από πάνω και του έλεγε ότι οι άλλοι είναι αρσενικά θα την είχαν λιντσάρει αν ήταν άντρας. Θα πείτε ότι φταίει μόνος του άργησε αλλά χώρισε κάνει θεραπεία, πόσες φορές όμως λέτε σε μια γυναίκα ότι φταίει μόνη της; Τον έχει χτυπήσει αρκετές φορές και μερικοί του λέγανε πόσο μαλάκας είσαι που κάθεσαι σε κερατώνει σε βρίζει και σε βαράει από πάνω, αν το πεις αυτό σε γυναίκα θα σε καταγγείλουν θα σε πούνε ανώμαλο και μισογύνη. Η άλλη έκανε πάσα τα παιδιά της στον γκόμενο για σεξ μικρά παιδιά δεν ασχολήθηκε κανένας στα ψιλά πέρασε δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία μετά βγαίνουν μερικές και λένε ότι η καημένη φοβόταν την απειλούσε ο γκόμενος δεν γ@μιόμαστε λέω εγώ αυτό είναι το μόνο ξέρουμε να κάνουμε έχουμε τελειώσει σαν κοινωνία.
6
 
 
 
 
σχόλια
Μια χαρα τα γραφεις κι ετσι ειναι.Μα δεν το ξερεις τα γραφουν και τα λενε κατα πως τους βολευει.Αν μας βολευει ο κακοποιητικος πατερας λεμε για βια,αν η μανα λεμε παλι για μανα με ψυχολογικα.Εχουμε και αυτους που αρνουνται καθε αντιθετη αποψη τους κολλημενους.Να ειμαστε αντικειμενικοι ναι.Και αυτη δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα που περιγραφεις ναι.Δειχνει καθαρα πως τα ατομα ανεξαρτητου φυλου με αλυτα ψυχολογικα,τα μεταφερουν αυτουσια στους αλλους ή στα παιδια αν εχουν.
Συμφωνώ απόλυτα, θα έλεγα ότι πολλές φορές φαινεται να επικρατεί μια περίεργη και διαστρεβλωμενη μητριαρχια η οποία δεν είναι τόσο προφανής με πρώτη ματια, που ο άντρας νομίζει ότι κάνει κουμάντο, ενώ από πίσω τα πράγματα δεν ειναι καθόλου έτσι, άλλη μια από τις παθογένειες της κοινωνιας της οποίας ζούμε.
Δε γίνεται τόσο μεγάλο θέμα η λεκτική βία που ασκείται από γυναίκες προς άνδρες, γιατί η γυναίκα παρουσιάζεται ως το αδύναμο μέλος της εκάστοτε σχέσης (συχνά όντως είναι). Οι ίδιοι οι άνδρες συχνά δε μιλούν για τη βία που υφίστανται και προσπαθούν να την απενοχοποιησουν, γιατί νιώθουν πως αλλιώς θίγεται ο ανδρισμός τους. Κακώς για εμένα. Και αυτοί οι άνδρες, που δυστυχώς δεν είναι λίγοι, θύματα της πατριαρχιας είναι. Τα στερεότυπα βλέπεις στρέφονται και σε βάρος των ανδρών.Αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει πάντως είναι ότι οι πλέον ευνουχιστικες γυναίκες είναι οι "παραδοσιακές". Είναι ένας φαύλος κύκλος. Οι γυναίκες υφίστανται τρελή πίεση από την κοινωνία να ανταποκριθουν σε πολλούς ρόλους. Η ανατροφή των παιδιών θεωρείται μέχρι και σήμερα από πολλούς ευθύνη πρωτίστως της μητέρας. Έτσι πολλές βλέπουν τα παιδιά τους ως καθρέφτη του πόσο καλές μανάδες είναι. Αν το παιδί είναι για παράδειγμα ζωηρό, αυτές θα κατηγορηθουν ότι δεν το μεγαλωσαν σωστά. Αν πάθει κάτι, θα κατηγορηθουν πως δεν το πρόσεχαν όσο έπρεπε κοκ. Ξεσπουν έτσι ορισμένες την πίεση που υφίστανται στα παιδιά τους.
Συγνωμη Φουρφουλο δεν λεει αληθειες?Εγω βλεπω οτι λεει αληθειες.Λεει για οσους υπερασπιζονται τις γυναικες θυματα να αρνουνται να δουν οτι υπαρχουν και γυναικες θυτες.Να ειμαστε αντικειμενικοι παιδια αυτη ειναι η γνωμη μου
Μπορεις να προσδιορίσεις τον κοινωνικό κανιβαλισμο που λες? Γιατί εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο κείμενο, το παιδί με αφορμή μια φασαρία δίπλα του, και από προσωπική εμπειρία, σχολιάζει κάτι το οποίο πιστεύω σωστα συνήθως περνάει ασχολίαστο, νομίζω και συμπεριφορά σου και η ανικανότητα σου να δεις το κείμενο καθαρά, πιστοποιεί αυτά που λέει.