ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.6.2020 | 21:29

Ποναει πολυ

Να πω κάτι... Εδωσα σήμερα(αρχαια) .Οταν είδα τα θέματα έκανα πάρτυ από μέσα μου γιατί ήταν γελοία και σίγουρα τα κατείχα αλλά πριν λίγο συνειδητοποίησα ότι έκανα ένα λάθος στη γραμματική που ήταν πανεύκολο και σε έναν που δεν ξέρει να το δώσεις θα το βρει.Τωρα αισθάνομαι απαίσια... Πιο πολύ γιατί είπα σε όλους ότι έγραψα τέλεια αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι έτσι.Θελω και φιλολογία και άμα δεν έγραψα σήμερα καλά, σκέφτομαι να το αφήσω.Ειναι ξευτιλα νομίζω να μη μπορείς να γράψεις καλά σε τόσο γελοία θέματα και να θες να πας να το σπουδάσεις κιόλας.Ο,τι και να γράψω μετά και καλά να γράψω που λέει ο λόγος σε όλα τα υπόλοιπα γιατί πιστεύω ότι το κατέχω θα ξέρω ότι έχασα από κάτι σαχλό και στο κάτω κάτω δεν ξέρω καν άμα η φιλολογία είναι αυτό που θέλω πραγματικά ή απλά μαρεσει να το λέω επειδή ξέρω ότι ευχαριστεί τους γύρω μου.Ναι ήταν μια μονάδα, μπορεί να χω γράψει άριστα αλλά δεν μπορειτε να φανταστείτε πως πονάει αυτή τη στιγμή,τι κλάμα έχω ρίξει γιαυτό το μάθημα όλο το χρόνο... Νιώθω απαίσια...
10
 
 
 
 
σχόλια
Οι σπουδές στη ζωή του ανθρώπου είναι μεγάλο κεφάλαιο, αν τις εκμεταλλευτείς για να πας τον εαυτό σου ένα βημα παραπέρα. Μην ξεχνα όμως την επαγγελματική αποκατάσταση. Τέλεια η φιλολογία δε λέω αλλά το μετά; Που θα κατευθυνθεις; Σε σχολειό, στην έρευνα; Με τι μπορείς να τη συνδυάσεις που θα "έχεις μέλλον". Μη σταθείς σε ποια μαθήματα είσαι καλή τώρα. Για μένα δεν έχει καμία βάση. Η προσέγγιση στο πανεπιστήμιο είναι διαφορετική. Υπάρχουν πααααρα πολλά τμήματα (ιστοριας, αρχαιολογίας, φιλοσοφιας, ανθρωπολογίας, επικοινωνίας, διοίκησης, πολιτισμικής διαχείρισης, πολιτικών επιστημών, ευρωπαϊκών επιστημών, διεθνών σχέσεων) που το καθένα σου ανοίγει κάτι καινούργιο. Ακόμη και ένα μάθημα στη σχολή σου θα σε πάει αλλού. Μία τελευταία συμβουλής. Δες το πρόγραμμα σπουδών αλλά κάνε και μια σύνδεση με το μετά. Δυστυχώς στο 1ο πεδίο τα περισσότερα τμήματα ανήκουν σε κορεσμενους κλαδους. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ. Κλείσε τα αφτιά σου σε ολους. Ακόμη και να μη περάσεις δεν αξίζει να κλάψεις. Ακόμη και να περάσεις αλλά τελικα να μην σου αρέσει δεν αξίζει να κάτσεις. Όπως και να έχει είτε ειναι η πρώτη σου επιλογή είτε κάποια άλλη το νόημα είναι να θέλεις πραγματικα να ασχοληθείς.Επισης να αναφέρω ότι πλήθος κόσμου μετά από σπουδές κλπ κλπ κατέληξαν ότι θέλουν να ασχοληθούν....με την αρωματοθεραπεια. How knows?Καλή τύχη!
Καλο μου παιδι, ολοι οσοι εχουμε δωσει πανελληνιες σκεπτομενοι τις απαντησεις μας εκ των υστερων παθαμε υστερια! Αυτο ομως δε σημαινει πως καποιοι δε γραψανε καλα, καποιοι δεν περασαν εκει που ηθελαν. Προσπαθησε να ηρεμησεις, μην αφησεις το αγχος να σε καταβαλλει. Για ενα λαθακι δεν χαθηκε ο κοσμος. Ειμαι σιγουρη πως τα πηγες καλα και πως σε λιγο καιρο θα μας πεις πως εγραψες σουπερ. Καλη επιτυχια, και να θυμασαι, την υλη την κατεχεις, δυνατοτητες εχεις ;) Καλη επιτυχια γλυκουλα μου
Ευχαριστώ για όλα τα καλά σας λόγια!Με κάνατε να νιώσω πολύ καλύτερα.Ναι δεν ξέρω άμα θα μπορούσα να πω τι θα κάνω στη ζωή μου χωρίς τα αρχαία.Βασικα μαρεσουν,αλλά στην παρούσα φάση δεν θέλω να ξανανοίξω βιβλίο.Μπορει μετά από τρεις μήνες να μου χουν λείψει.Επισης,δεν υπάρχει κάποιο άλλο επάγγελμα που να μαρεσει.Συχαινομαι τις κοινωνικές επιστήμες, νομική άμα την πιάσω λέμε τώρα δεν πιστεύω ότι μου ταιριάζει.Δεν το πάω με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά με βάση τι ικανοποιεί εμένα και ξέρω ότι στην νομική θα τα βρισκα σκούρα.Παντως, μαρεσε η συμβουλή σας για γλωσσολογία, θα το σκεφτώ.Κατα καιρούς έχω ασχοληθεί εκτός σχολείου.Νομιζω είναι κάτι πιο πρακτικό.Δεν είμαι τελείως της θεωρίας, θέλω και κάτι πιο πρακτικό στη ζωή μου, έτσι είναι και ο τρόπος σκέψης μου.
Γλυκούλα το διάβασμα που χεις ρίξει είναι για την δική σου προσωπική εξέλιξη, τα αρχαία είναι πολύ σημαντική γλώσσα και τίποτα αποτι έκανες δεν πάει χαμένο. Αν θες να το ακολουθήσεις κιόλας το επάγγελμα βοηθάς τη μελλοντική σου πορεία. Το τι θα δει ο καθηγητής που θα το διορθώσει δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά όλη η γνώση στο μυαλό σου.Όσο για τους άλλους. Δεν τους χρωστάς τίποτα. Έχεις θεωρήσει ότι η αξία σου εξαρτάται από μόνο ένα κομματάκι του εαυτου σου που είναι το "μαθήτρια αρχαίων". Είσαι τόσα πολλά περισσότερα από αυτό. Ίσως έλαβες το ενδιαφέρον που χρειαζόσουν από τους γύρω σου με βάση αυτή σου την "ταυτότητα" και νομίζεις πως αν την χάσεις θα πάψουν να σε αγαπούν. Αν είναι σωστοί πιστεύεις ότι θα αγαπουσαν μόνο ένα κομματάκι προσωρινό του εαυτου σου ή εσένα ολόκληρη;Αυτό που έχει σημασία εν τέλει δεν είναι να μαθαίνουμε τους αρχικούς χρόνους ή οτιδήποτε αλλά ότι μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε και πως να βάζουμε στόχους. Αυτά θα είναι τα χρήσιμα στην ζωή σου και να είσαι πολύ περίφανη που τα έκανες. Ακόμα και αν το αντικείμενο που θα διαλέξεις δεν θα είναι η φιλολογία, αν δείξεις την ίδια προσήλωση θα πας πολύ μπροστά. Αν επικεντρώνεις πολύ στο να αντλήσεις επιβεβαίωση από τους άλλους κάνοντας μόνο εκείνα που αυτοί επικροτουν τότε χάνεις την προσωπικότητα σου. Με την έννοια ότι δεν εισαι σίγουρη τι σαρεσει πια, τι σε κάνει χαρούμενη και τι δεν σαρεσει. Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου, αν κανείς δεν επικροτουσε την επιτυχία μου στα αρχαία, θα τα επέλεγα και πάλι; θα τα γούσταρα αν κανείς άλλος δεν το θεωρούσε προσόν μου; με κάνει η μελέτη τους από μόνη της να νιώθω όμορφα, αν κανείς δεν υπήρχε στον κόσμο να με εξετάσει και να μου βάλει βαθμό.Αυτά κορίτσι, καλή επιτυχία ?
Είσαι τόσο σωστή ειλικρινά.Με κάνεις να συνειδητοποιω πολλά πράγματα.Σαν όλη την χρονια να ζούσα σε μια φούσκα και τώρα να έσκασε...θα το ψάξω καλά πριν βάλω την φιλολογία πρώτη επιλογή.Δεν θέλω να μετανιώνω μετά.Ειμαι τέτοια που δεν θα παραδεχομουν ποτέ μια λάθος επιλογή αλλά θα το έκανα, θα τα έδινα όλα και ας μου έβγαινε και η πίστη.Ειναι πολύ ψυχοφθορο όλο αυτό.Αλλα ξερεις κάτι νιώθω ότι ακριβώς όπως περιγράφεις την κατάσταση είναι, ότι επειδή μου λένε ότι είμαι καλή προσπαθω να το επιβεβαιώσω.Πριν να αρχίσουν να με αναγνωρίζουν το έκανα με περισσότερη ευχαρίστηση.Μετα ήρθε το άγχος, ο φόβος της αποτυχίας, ότι δεν θα τα καταφέρω.Πολλες φορές στην τάξη κομπλαρα με απλά πράγματα επειδή φοβόμουν ακριβώς αυτό.Βασικα χαίρομαι που δεν πρόκειται να ξαναβρεθώ σε αυτή τη θέση.Καθε φορά που τελείωνα ένα μάθημα αρχαίων αισθανόμουν χάλια επειδή εκανα λάθη.Αυτο δεν θα το ξαναζήσω θέλω να ελπίζω.Κουραστηκα ναι.Αλλα δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω.Ολα μου είναι αδιάφορα και δεν είναι ότι δεν έχω ψάξει.
Φιλολογικό τεστ: δώστε το περιεκτικό ουσιαστικό που σημαίνει 5άδα και 20άδα στα αρχαία ελληνικά. Το 1990-91 στο πανεπιστήμιο που σπούδαζα ένα ολόκληρο αμφιθέατρο λάθος το έγραψε. Μην σκας για λεπτομέρειες, να κοιτάς το δάσος. Τον στόχο σου. Καλή επιτυχία!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι ψυχοβγαλτικό αυτό που συμβαίνει με τις Πανελλήνιες στην ελληνική κοινωνία. Προσηλώσου στα υπόλοιπα και όταν φτιάχνεις σχολές έχεις περιθώριο. Ξες κάτι; Και μέσα στη σχολή έχεις περιθώριο και γενικά στη ζωή σου όλη, όσο είσαι υγιής και δραστήρια. Καλή επιτυχία, όλα καλά θα πάνε, θα το δεις.