ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2020 | 20:13

Ξένη γλώσσα

Θέλω να μάθω Ισπανικά. Ξέρει κανείς σε πόσο καιρό μπορώ να φτάσω στο επίπεδο B2 και πόσο στο C2, δεδομένου ότι είμαι πολύ καλή στο να μαθαίνω; Είχα πάρει το proficiency στα Αγγλικά διαβάζοντας μόνη ένα χρόνο, περίπου 4 ώρες την ημέρα, χωρίς να έχω lower και χωρίς να έχω κάνει κάποια μαθήματα πέραν του σχολείου, αλλά βοήθησε και το γεγονός πως είχα γενικώς καλό λεξιλόγιο.Αν διαβάζω 4 ώρες την ημέρα κάθε μέρα, μπορώ σε 2 χρόνια να έχω τελειοποιήσει τα ισπανικά; Επίσης, γίνεται να μαθαίνει κάποιος 2 ξένες γλώσσες ταυτόχρονα;Ευχαριστώ για την ανάγνωση.
3
 
 
 
 
σχόλια
Το μόνο που έχω ακούσει για τα ισπανικά, είναι πως το C2 ελάχιστοι το παίρνουν. Ωστόσο, ρώτα και ψάξε. Αναφορικά με τις δύο γλώσσες ταυτόχρονα, έχει τη δυσκολία του. Εξαρτάται, όμως, σε τι επίπεδο βρίσκεσαι και για ποιες γλώσσες μιλάμε.
Με εντατικά μαθηματα ναι μπορεις να φτάσεις σε δυο χρονια σε επιπεδο C2 ειδικα εφοσον υπαρχει το υπόβαθρο μιας τουλάχιστον ακομα ξενης γλώσσας (που το εχεις). Το θεμα ειναι οτι αν σταματήσουν τα μαθηματα (κ ενδεχομένως αποκτησεις κ το αντίστοιχο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας) σταματάει κ η γλωσσα. Αν δεν συνεχίσεις την τριβη με τη γλωσσα εννοω, τοτε αυτη θα σ "αφησει". Με τα Αγγλικα είναι διαφορετικα διοτι η εκθεση μας στη γλωσσα ειναι μεγαλη κ σε καθημερινή βαση. Γενικα ειμαι κατα της συσσωρευμένης γνώσης. Δεν προλαβαινεις να την κάνεις κτημα σου. Καταγραφεται- ας πουμε- στην προσωρινή σου μνημη μονο κ μονο για οσο διαστημα κάνεις μαθηματα. Εκτος αν, οπως ειπα πιο πανω, συνεχίσεις τη μαθηση-εκθεση στη γλωσσα κ μετα το περας των μαθημάτων/ ή κ την απόκτηση πιστοποιητικού. Τελος, ναι ειναι εφικτό να μαθαίνεις δυο γλωσσες ταυτοχρονα. Το κανουν πολλα παιδιά κ ενηλικες.