ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.4.2020 | 23:18

πανελληνιες 2021:(

Σαν μαθητρια της 2ας λυκειου σκεφτομαι τις πανελληνιες που θα δωσω σε 1 χρονο περιπου, πιστευω αρκετα ατομα εχουν μπει στο παρελθον σε αυτη τηβ κασταση των πανελληνιων, το θεμα μου ομως ειναι οτι πιστευω πως ειμαι αρκετα καλη μαθητρια για να τα καταφερω και μονη χωρις φροντιστηρια κλπ, σε γενικες βασεις δεν θελω να επιβαρυνω και τους γονεις μου με επιπλεον εξοδα για εμενα γιατι ξερω οτι οικονομικα δεν ειμαστε στα καλυτερα μας, με αποτελεσμα να σκεφτομαι σοβαρα να μην κανω καποιο καλοκαιρινο μαθημα αλλα οποιο ατομο της ηλικιας μου ρωτησω παντα λενε οτι μονη δεν θα τα καταφερω και θελω σιγουρα δασκαλο, θα ηθελα μια αποψη και απο μερια σας που θα μπορουσε να μου δωσει μια βοηθεια. ευχαριστω εκ των προτερων
6
 
 
 
 
σχόλια
Μπορείς να κάνεις το εξής πάρε απλά βοηθήματα για κάθε μάθημα και κάνε ασκήσεις επίσης θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν και οι δάσκαλοι από το σχολείο σου
Δεν μας λες όμως πολλά, για να ξέρουμε τι θα σου πούμε. Βασικό ρόλο παίζει αρχικά η κατεύθυνση. Στα πολύ γενικά, όταν έδινα εγώ, είχα εντοπίσει μία ιστοσελίδα από το Υπουργείο, η οποία είχε τρομερό υλικό και βοηθούσε πολύ. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, βρήκα όμως αυτό το σάιτ : https://www.openbook.gr/g-lykeiou/.Από το λίγο που είδα έχει καλό υλικό για την έκθεση - μάθημα-παγίδα. Αξιοποίησε ό, τι υλικό διαθέτεις και τον χρόνο σου, εξασφάλισε την βοήθεια των καθηγητών σου, που στην τελική η δουλειά τους είναι η σωστή προετοιμασία σου για τις εξετάσεις. Αν θες κτ άλλο, απάντησε στο σχόλιο.
Μήπως εννοείς το study4exams; Γιατί κι εγώ εκείνο χρησιμοποιούσα, και ήταν πάρα πολύ καλό. Κατά βάση από εκεί διάβαζα.Στην Έκθεση το "μυστικό" πιστεύω πως είναι να γράφεις απλά, χωρίς βερμπαλισμους.
Αχ μπράβο! Δεν το βρήκα χθες, αλλά ναι αυτό είναι. Είναι πράγματι πάρα πολύ καλό και σε συνδυασμό με τα βοηθήματα που δίνει το ίδιο το σχολείο, μπορεί να γίνει πολύ καλή προετοιμασία. Για την έκθεση θα συμφωνήσω, πόσω μάλλον όταν πολλοί υποψήφιοι χρησιμοποιούν ''ξύλινη γλώσσα'' και το γραπτό τους δεν παραπέμπει σε κπ παιδί 18 χρονών. Για μένα η παραγωγή λόγου χρειάζεται επίσης καλή επιχειρηματολογία και καλή χρήση συντακτικού, αυτό δηλ. που αναμένεται από κπ 18χρονο. Εξ. αν τσεκάρεις τα σχόλια, ξέχασα να σου πω να ρίξεις ματιά στις σχολές και τα πεδία, ώστε να δεις, αν η εισαγωγή σε κπ προϋποθέτει εξέταση σε κπ άλλο εξτρά μάθημα. Επίσης, έχε υπόψιν τη δήλωση ξένων γλωσσών. Ακόμα και αν δεν παρουσιαστείς στην εξέταση των έξτρα μαθημάτων, δεν ζημιώνεσαι, απλώς αποκλείεσαι αυτομάτως από κπ σχολές.
Μπορείς να περιορίσεις τα φροντιστήρια στα μαθήματα που θεωρείς ότι υπάρχει έστω μία μικρή αδυναμία. Στα μαθήματα πάλι που νιώθεις ότι δεν έχει νόημα η επιπλέον βοήθεια γιατί τα καταφέρνεις αρκετά καλά, στηρίξου στις δυνάμεις σου. Τα φροντιστήρια θεωρώ ότι δίνουν κάποιες επιπλέον συμβουλές ως προς τις εξετάσεις, τα πιθανά θέματα κλπ και τίποτα το παραπάνω ειδικά για μαθητές που διαβάζουν και έχουν σχετική οξυδέρκεια.
Έγραψα 18893, χωρίς να πάω ποτέ φροντιστήριο. Αλλά ήμουν θεωρητική. Διάβασα πολύ καλά την ύλη, πήρα βοηθηματα, και στο διαδίκτυο βρήκα κυριολεκτικά τα πάντα. Σημειώσεις, επεξηγήσεις, ασκήσεις, τεστ, διαγωνίσματα. Είπα στους καθηγητές του σχολείου να με βάζουν πρόσθετο υλικό και τεστ για το σπίτι και μετά τους τα πήγαινα για να τα διορθώσουν. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, εξάλλου ολόκληρη η δουλειά γίνεται στο σπίτι, όχι στο φροντιστήριο. Το μοναδικό αρνητικό είναι ότι μπορεί να επηρεαστεί η ψυχολογία σου, πχ μπορεί να βλέπεις συμμαθητές να λένε πως βγάλανε την υλη από Ιανουάριο, ή να σου λένε τι βαθμαρες γράφουν στα φροντ τους κλπ. Δεν έχει καμία σημασία όμως. Άλλοι πηγαίνουν φροντ 3 χρόνια και βγάζουν κάτω από τη βάση, άλλοι ποτέ και βγάζουν 19. Σημασία έχει τι θα γράψεις εκείνη τη στιγμή. Έτσι κι αλλιώς διορθωτές των πανελληνίων ειναι οι καθηγητές του σχολείου, οπότε καλύτερα να συμβουλεύεσαι εκείνους ;)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ