Έκκληση ντε Μπλάζιο σε Τραμπ για οικονομική στήριξη της Νέας Υόρκης - «Η γενέτειρά του τον χρειάζεται»

Έκκληση ντε Μπλάζιο σε Τραμπ για οικονομική στήριξη της Νέας Υόρκης - «Η γενέτειρά του τον χρειάζεται» Facebook Twitter
EPA
1

Έκκληση απηύθυνε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο στον Ντόναλντ Τραμπ για οικονομική στήριξη της Νέας Υόρκης, αναφέροντάς του, μεταξύ άλλων, ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται. 

«Βοηθήστε μας οικονομικά, ειδάλλως δεν θα πετύχετε μια εθνική ανάκαμψη»: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε έκκληση σήμερα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απαιτώντας να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή βοήθεια για να βοηθήσει την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ενώ ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τις «οδηγίες του» για την «επαναλειτουργία» της αμερικανικής οικονομίας, ο Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα, δεν θα ανακτήσει από μόνη της τις απώλειες εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας της οικονομίας της από τα μέσα Μαρτίου.

Εκτίμησε τις απώλειες σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι αυτό το σημείο, για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Όποιος θέλει μια εθνική ανάκαμψη, πρέπει να βοηθήσει τα μέρη που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτής της ανάκαμψης», είπε ο ντε Μπλάζιο στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου σχετικά με την επιδημία, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Υόρκης στην αμερικανική οικονομία.

«Η μόνη εξουσία που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση με τον σωστό τρόπο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (...) Έφτασε η ώρα τους να αποφασίσουν», πρόσθεσε. Ο δήμαρχος, πολιτικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι συνομίλησε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενθαρρύνει να πείσει τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία να εγκρίνει ένα νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου, που θα αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την πόλη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Του είπα ξεκάθαρα ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται», συνέχισε ο ντε Μπλάζιο. «Ο πρόεδρος πρέπει να σηκώσει ανάστημα (...) Αν μιλήσει, θα ακολουθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας». Ο δήμαρχος, όπως και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τις τελευταίες εβδομάδες τα λιγοστά χρήματα που διατέθηκαν στην Νέα Υόρκη, μια Δημοκρατική στην πλειοψηφία της Πολιτεία, στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη Μαρτίου.

Μόνο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 11.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Διεθνή / Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Στη Σούμι και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, νάρκες και εκρηκτικά απειλούν καθημερινά πολίτες - Σχεδόν το 25% της χώρας είναι μολυσμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φοβερή ατυχία για την Αμερική το ότι ηγείται αυτή τη στιγμή ο πορτοκαλί κλόουν...Δεν ξέρω πόσοι απ τους ψηφοφόρους του συνεχίζουν να είναι εντάξει με την επιλογή τους, φοβάμαι αρκετοί.