Λογοκρισία για το γυμνό της Ντάριλ Χάνα στη «Γοργόνα»

Λογοκρισία για το γυμνό της Ντάριλ Χάνα στη «Γοργόνα» Facebook Twitter
Λογοκρισία στη «Γοργόνα» για το γυμνό της Ντάριλ Χάνα (Touchstone Pictures)
2

Η Disney Plus λογοκρίνει τα οπίσθια της Ντάριλ Χάνα που φαίνονται στην ταινία «Η Γοργόνα» με τον Τομ Χανκς.

Στην κλασική ταινία του 1984 «Η Γοργόνα», προτεινόμενη και για Όσκαρ σεναρίου, η πρωταγωνίστρια Ντάριλ Χάνα είναι το μυθικό πρόσωπο που βγαίνει στη στεριά και ερωτεύεται τον θνητό Τομ Χανκς.

Σε εκείνη την ταινία των 80s η Ντάριλ Χάνα, ως κλασική γοργόνα, βγαίνει από τη θάλασσα γυμνή, καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία με τα μακριά ξανθά μαλλιά της. Όχι όμως τελείως.

Έτσι η Disney, που τον Φεβρουάριο απέκτησε τα δικαιώματα για το streaming της ταινίας στο Disney Plus, θεώρησε ότι το υλικό περιέχει γυμνό ακατάλληλο και αποφάσισε να αλλάξει τις σκηνές της ταινίας του Ρον Χάουαρντ.

Για όσους είδαν την ορίτζιναλ βερσιόν της ταινίας, είχε την προειδοποίηση ως κατάλληλη για ανηλίκους και σύμφωνα με την πλατφόρμα IMDB, αυτή η αξιολόγηση δόθηκε επειδή «Υπάρχουν πολλές γυμνές σκηνές σε αυτήν την ταινία, κυρίως θηλυκές, αλλά σε μία περίπτωση και αρσενικό γυμνό.

Παρόλ' αυτά η ταινία αξιολογείται ως κατάλληλη καθώς το γυμνό δεν εμπεριέχει σεξουαλικό περιεχόμενο και είναι ουσιαστικής σημασίας για την πλοκή. Όλα τα μέρη του σώματος είναι ορατά κάποια στιγμή, εκτός από ηβικές περιοχές ή τα γεννητικά όργανα, τα οποία και δεν βλέπει ποτέ το κοινό καθαρά».

Ωστόσο, 36 χρόνια μετά η Disney Plus αναθεωρεί τις σκηνές ως ακατάλληλες για την οικογένεια και με ψηφιακό τρόπο αλλάζει κλασικά καρέ μεταξύ των οποίων και εκείνο που η Γοργόνα Ντάριλ μπαίνει στη θάλασσα. Σε αυτό το σημείο μάλιστα έχουν προσθέσει πιο μακριά μαλλιά, ώστε να μην φαίνονται τα οπίσθιά της.

Το φιλμ στη νέα βερσιόν ξεκινά με την προειδοποίηση ότι «Η ταινία έχει μεταποιηθεί από την αρχική της εκδοχή. Έχει γίνει επεξεργασία στο περιεχόμενό της».

Με πληροφορίες του Variety

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δυο χρονια μετα το "καλοκαιρινοι εραστες" στη Σαντορινη https://en.wikipedia.org/wiki/Summer_Lovers, η πολυ συμπαθητικη Χανα, γυριζει το "Γοργονα" στα Μπαχαμας. Πηγε και το αμουστακο ξαδελφακι μου ο Νικος ο Στουφης να κανει ματι και τον γραπωσανε και νομιζω συμμετεχει στην ταινια...Η Νταριλ Χανα ειχε πολυχρονο δεσμο με τον συχωρεμενο, πλεον, γιο του Κενεντι, τον Γιωργο. Ειναι παντρεμενη με τον Νιλ Γιανγκ. Ειναι πολλα χρονια μελος του Sylvia Earle Alliance, την εταιρεια που βρισκεται πισω απο το Google Ocean λογισμικο. Η εταιρεια εδρευει στο Σαν Φρανσισκο. http://www.sylviaearlealliance.org/ . Σιλβια Ερλ ειναι ισως η πιο γνωστη Αμερικανιδα ωκεανογραφος...: http://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Earle