Συνελήφθησαν οι γονείς της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα - Η κατάθεση «κλειδί» του αδελφού της

Συνελήφθησαν οι γονείς της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα - Η κατάθεση «κλειδί» του αδελφού της Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
2

Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία οι γονείς της οκτάχρονης που χθες διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων με τραύμα στο πόδι από σφαίρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος πατέρας και η 30χρονη μητέρα του κοριτσιού ισχυρίστηκαν ότι είχαν βγει βόλτα με τα δύο παιδιά τους, την κόρη τους και τον 5χρονο γιο του και κάποια στιγμή βρήκαν στον δρόμο ένα μπρελόκ-όπλο. Όπως υποστήριξαν οι δύο γονείς, τα παιδιά περιεργάζονταν το μπρελόκ-όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η 7χρονη στο πόδι. Το κοριτσάκι διακομίστηκε, χθες, Σάββατο 4 Απριλίου, από τη μητέρα του και τη θεία του, στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν χθες Σάββατο στο νοσοκομείο για να δουν τι συνέβη στο παιδί, οι γονείς είχαν εξαφανιστεί ενώ δεν τους εντόπισαν ούτε στο σπίτι τους στα Λιόσια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στο σπίτι βρισκόταν μόνο ο παππούς της οκτάχρονης που φέρεται να δήλωσε ότι η εγγονή του έπαιζε στο δρόμο με τον πεντάχτονο αδελφό της, ο οποίος κάποια στιγμή βρήκε στο δρόμο πεταμένο ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μπρελόκ. «Το περιεργάστηκε μαζί με την 8χρονη και ξαφνικά αυτό εκπυρσοκρότησε. Μάλλον ήταν μπρελόκ-πιστόλι. Έτσι, το παιδί τραυματίστηκε στο πόδι και άρχισε να αιμορραγεί. Αυτό έγινε το βράδυ της Παρασκευής».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το ίδιο το κορίτσι «δασκαλεμένο από τους γονείς του, επιχείρησε να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι επιστρέφοντας από το σούπερ μάρκετ βρήκαν ένα μπρελόκ στο δρόμο, εντούτοις δεν έπεισε τους αξιωματικούς που κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος από τον 5χρονο αδελφό της».

Όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας το παιδί, είπε συγκεκριμένα, αποκαλύπτοντας άθελα του ότι ο πατέρας του κοιμόταν με ένα όπλο μπρελόκ που παίρνει δύο σφαίρες κάτω από το κρεβάτι του: «Ήμασταν στο σπίτι με τη Σοφία και παίζαμε. Ο μπαμπάς κοιμόταν στο δωμάτιο του και η μαμά ήταν σε άλλο δωμάτιο. Είδα κάτω από το κρεβάτι του μπαμπά ένα μπρελόκ. Το πήρα, πάτησα ένα κουμπί και η Σοφία πόνεσε και έβγαλε αίμα στο πόδι της. Εμένα με πόνεσε το δάκτυλο μου. Ο μπαμπάς ξύπνησε και με τη μαμά έβαλαν γάζα στο πόδι της Σοφίας».

Αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι από πού προμηθεύτηκε ο πατέρας το πιστόλι μπρελόκ και για ποιο λόγο το είχε κάτω από το κρεβάτι του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα εντοπίστηκε το απόγευμα και συνελήφθη καθώς σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και της νομοθεσίας περί όπλων ενώ κατηγορούμενος είναι και ο σύζυγος της.

Η οκτάχρονη εγχειρίστηκε χθες και δεν διατρέχει κίνδυνο. 

Με πληροφορίες από Έθνος/Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που λένε ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί από όπλα συμβαίνουν στους ιδιοκτήτες τους ή στα μέλη της οικογένειας τους.Τυχερό ήταν το κοριτσάκι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.
Ο μπαμπάς έχει μπρελοκ όπλο που ρίχνει δυο σφαίρες , η μαμά εγκαταλείπει το παιδί της και εξαφανίζεται για να μην συλληφθεί. Μηπως να χάσουν την επιμέλεια τώρα για να σωθούν δυο ανθρώπινες ζωουλες;