Η μαστεκτομή και η λοβοτομή

Η μαστεκτομή και η λοβοτομή Facebook Twitter
17

Δύο πρόσφατες ανακοινώσεις μας θύμισαν πόσο θρησκόληπτη είναι η χώρα. Η μία ήταν η ανακοίνωση του Αμβρόσιου, με την οποία ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κήρυξε τον ιερό του πόλεμο εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο θα επιφέρει «την επικράτηση της αμαρτίας και της διαστροφής». Μας περιμένει κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία: «Η Ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε είδους διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρα και οι έμποροι ναρκωτικών καθώς και τα "βαποράκια" τους θα κινούνται ελεύθερα!». Μέχρι και «ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!».

Ο Αμβρόσιος, που έχει υιοθετήσει την κουλτούρα της Χρυσής Αυγής, δεν εκφράζει τις απόψεις της πλειονότητας της Εκκλησίας, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να δώσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Είναι απομονωμένος. Όμως, με την εξαίρεση της Σαουδικής Αραβίας, τέτοια φανατίλα δεν θα έσκαγε μύτη σε καμία πολιτισμένη χώρα του πλάνητη.

Η μαστεκτομή και η λοβοτομή Facebook Twitter

Η άλλη ανακοίνωση ήταν του γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ, με την οποία η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ κατήγγειλε τα δημοσιεύματα για τη μαστεκτομή της Αντζελίνας Τζολί: «Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σ' εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες για τις οποίες όλοι εσείς, αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος είναι τα αληθινά πρότυπα, άξια θαυμασμού, και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς».

Μένεις άναυδος. Να σχολιάσεις την ηλιθιότητα; Την αγένεια απέναντι σε μια γυναίκα που, παρότι σταρ, είχε το θάρρος να ανακοινώσει το πρόβλημά της, σώζοντας ίσως τις ζωές όσων θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της; Την έλλειψη ανθρωπιάς; Τη διάκριση του καρκίνου σε προλεταριακό και μπουρζουάδικο ; Πρέπει να ψάξει κανείς στις πιο μαύρες σελίδες του σταλινισμού για να βρει ανάλογη εκδήλωση μίσους.

Όπως ο Αμβρόσιος, έτσι και το ΚΚΕ αποτελεί διεθνώς μοναδική περίπτωση. Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, τα Κ.Κ. σε όλο τον κόσμο είτε διαλύθηκαν, είτε ανασυγκροτήθηκαν, αναζητώντας διαφορετικούς δρόμους για την επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης. To KKE έχει αυτοαπομονωθεί - ακόμα και στις διαδηλώσεις ή τις απεργίες το ΠΑΜΕ του κάνει τα πάντα χώρια. Πώς θα έρθει ο σοσιαλισμός, όταν το κόμμα χάνει συνεχώς δυνάμεις, αλλά αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε συμμαχία; Μάλλον θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα με σοσιαλισμό. Έστω και αν η κομμουνιστική Δευτέρα Παρουσία έχει λιγότερες πιθανότητες να συμβεί και από αυτή του Αμβρόσιου...

Το Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ η «αριστερή πλατφόρμα» πρότεινε στο πρόγραμμα εξουσίας του κόμματος μια Δευτέρα Παρουσία light: τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, τη στιγμή που ο νέος γραμματέας του εκλέχτηκε ακριβώς επειδή θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οποιονδήποτε εκτός Περισσού αιρετικό και προδότη.

Το άλλο κρίσιμο θέμα που απασχόλησε την ίδια συνεδρίαση ήταν η αντίρρηση κάποιων από τις περίφημες συνιστώσες να ενσωματωθούν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μερικών από αυτές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις τελευταίες εκλογές 1.650.000 ψήφους. Υπήρξαν παράλληλα προειδοποιήσεις το κόμμα να μην «ενσωματωθεί στο σύστημα» βάζοντας νερό στο κρασί του, στην πραγματικότητα δηλαδή να μη διεκδικήσει την κυβέρνηση, με τους αναγκαίους συμβιβασμούς που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Λες και όλοι οι συμβιβασμοί που είναι απαραίτητοι και στην πολιτική και στη ζωή ισοδυναμούν με προδοσία.

Στις σοβαρές χώρες του κόσμου οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χωρίς την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Οι Αμερικανοί αριστεροί λένε τώρα ότι μπορεί το κίνημα Occupy Wall Street να συντάραξε τις ΗΠΑ για 2-3 μήνες, αλλά σήμερα τον τόνο δίνει το υπερσυντηρητικό Κόμμα του Τσαγιού με τους βουλευτές που το υποστηρίζουν κ.λπ. Στην Ελλάδα που καταρρέει, αυτό που σήμερα θα βοηθούσε τους φτωχούς και τις ασθενέστερες ομάδες που υποφέρουν είναι μια κυβέρνηση που θα τους ανακούφιζε και θα έβαζε μπροστά να λύσει τα προβλήματά τους. Για να αποδείξουν ότι είμαστε θρησκευόμενη χώρα, αυτοί φιλονικούν για το φύλο των Αγγέλων.

Στήλες
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
Σεβαστή η προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να θέλει να είναι υγιής. Αλλά τη μισή συγκίνηση που δείξατε για τη Τζολί, να δείχνατε ορισμένοι για τους χιλιάδες που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν σαν τα σκυλιά, επειδή δεν έχουν λεφτά, ίσως, λέω ίσως να μην κόστιζε μια ολιστική απεικόνιση για τον καρκίνο του στομάχου- επίσης τρομερά "κληρονομικός" καρκίνος- 1500 ευρώ. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ περιγράφει με απίστευτη ακρίβεια τι γίνεται σήμερα. Και ο Κούλογλου μας λέει πως το να λες το αυτονόητο είναι θρησκευτικός φανατισμός! Αν εγώ βγω και διεκδικήσω δημόσια και δωρεάν υγεία, τότε είμαι ένα και το αυτό με τις θεούσες του κατηχητικού!!! Πάρτε το απόφαση: ΔΕΝ είμαστε όλοι η Τζολί και ΔΕΝ έχουμε όλοι πρόσβαση ούτε στην πρόληψη, ούτε στη θεραπεία.
Η πράξη της Τζολί έχει τη δική της γενναιότητα και είναι κάτι που μόνο μπορείς να επικροτήσεις , όχι να το αντιπαραθέσεις με ένα άλλο γενικότερο πρόβλημα για να μειώσεις την αξία του .Ίσως το ΠΑΜΕ να το χαλάει που αυτή η πράξη προέρχεται απο έναν λαμπερό άνθρωπο , πολίτη της καπιτααλιστικής χώρας που γουστάρει να δαιμονοποιεί , αλλά αυτό είναι πρόβλημα και μικρότητα του ΠΑΜΕ , όχι της Τζολί .
Χίλια μπράβο στην Αντζελίνα ρε παιδιά, αλλά έχει κανείς 1500 ευρώ να μου δώσει για μια ολιστική απεικόνιση στομάχου, γιατί η γεναιότητά της, δυστυχώς δεν μου πληρώνει την εξέταση;
Ούτε εγώ έχω ιατρική κάλυψη επειδή εδώ και ένα χρόνο είμαι άνεργος . Αυτό δεν αλλάζει τη σημασία της συγκεκριμένης πράξης που είναι η προώθηση της ενημέρωσης και πρόσληψης του καρκίνου του μαστού ανα το κόσμο . Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό ? πραγματικά απορώ
Μα καλέ μου, το θέμα είναι πως άντε και προωθήθηκε η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού...Τι νόημα έχει πλέον αυτό όταν μια μαστογραφία κοστίζει 220 ευρώ;!(δεν καλύπτεται από το ταμείο).όταν τα ταμεία δεν καλύπτουν πια τις μισές και πάνω και εξετάσεις, στα πανάκριβα φάρμακα υπάρχει συμμετοχή ή δεν υπάρχουν φάρμακα; Εδώ αυτοί που έχουν ασφάλιση δεν μπορούν, πώς μπορούμε οι ανασφάλιστοι;!Αν τα πράματα ήταν αλλιώς, όλοι είχαμε πρόσβαση στην υγεία, τότε ναι, η πράξη της Τζολί και η συγκεκριμένη προβολή της, δε θα ακουγόταν τόσο ειρωνικά στα αυτιά μου!
Λυπάμαι, αλλά το ΠΑΜΕ έχει δίκιο εδώ: χιλιάδες γυναίκες παλεύουν με το πρόβλημα χωρίς κανένα ταμείο να τους πληρώνει τις πανάκριβες γονιδιακές εξετάσεις που θα μπορούσαν να τις είχαν προειδοποιήσει.Αν η Αντζελίνα θέλει να μας ευαισθητοποιήσει για κάτι ας ξεκινήσει με την ανορεξία, γιατί προσωπικά δεν θεωρώ ότι το να κυκλοφορεί σαν ακτινογραφία αποτελεί καλό πρότυπο για τα νέα κορίτσια.
Προφανώς και διάβασες επιπόλαια το άρθρο .Παγιδεύεσαι στο συμβολικό νόημα .Πιθανόν το ΠΑΜΕ - αν είχε ευγενικές και όχι μισαλλόδοξες προθέσεις - να ήθελε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, την εξουσία και το κράτος προκειμένου η Πρόνοια σε τέτοια θέματα, να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα .Και δε χρειάζεται να είναι ένοχοι επειδή έχουν αυτή τη δυνατότητα .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ...Εαν πχ. εσύ έχεις το χρήμα να πάς σε γιατρό να σώσεις την υγεία σου, ενώ άλλοι περιμένουν στις ουρές του κατάπτυστου ΕΟΠΠΥ, δε σημαίνει πως πρέπει να σε σταυρώσουν κιόλας .Πόσο μάλλον αν είσαι και διάσημος, όπου δεν έχεις κανένα λόγο να δημοσιοποιήσεις κάτι τέτοιο που τσαλακώνει την εικόνα σου, παρά μόνο για αλτρουιστικούς σκοπούς . Αυτό, όντως δείχνει γενναιότητα .Παρεμπιπτόντως, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το ρόλο του ΠΑΜΕ σε αρκετούς αγώνες, θεωρώ πως πράττουν και λένε πολλά με κακή πρόθεση, είναι τρομερά αδιάλλακτοι και καθόλου ευέλικτοι στο να συνεργαστούν σε μια κοινή βάση, ώστε να προχωρήσει μπροστά η κοινωνία .Σε τέτοιες εποχές, χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη όσο τίποτε άλλο, αλλά παρόλαυτά μυαλό δε λέμε να βάλουμε με τίποτα !!!
Το ΠΑΜΕ έχει δικιο, αν και το είπε λίγο άκομψα κατά τη γνώμη μου!Δεν έπρεπε να στοχοποιήσει τη Τζολί, αλλά να αναδείξει αυτό που λέει και ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ επαναλαμβάνω. Ότι δηλαδή χιλιάδες είναι οι γυναίκες που ζουνε αυτό το μαρτύριο, αλλα δεν εχουν τη δόξα και τα λεφτα να το ξεπερασουν και να το προβαλουν. Σωπιλά και με αξιπρέπεια το παλευουν με τη δουλεια και την οικογένεια τουςΚύριοι της lifo , αν δεν το καταλαβαινετε, μαλλον θέλετε και εσεις μια ηλιθιο-τομή
Οι άντρες ανέκαθεν ένοιωθαν να απειλούνται απ' την γυναίκα. Γι' αυτό και έχουν κάνει ό, τι τους είναι δυνατόν για να μας έχουν στο περιθώριο. Όσο για το άρθρο, ουδέν σχόλιο. Long live the fucked up men's world. Long leave please, for good.
(Πώς θα έρθει ο σοσιαλισμός, όταν το κόμμα χάνει συνεχώς δυνάμεις, αλλά αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε συμμαχία;) Ρε μπραβο αγωνια μηπως και δεν ελθει ο σοσιαλισμος!
Συμφωνώ με το καυστικό σχόλιο, αλλά με την παρατήρηση μόνο ότι η χώρα είναι μια χαρά, πανέμορφη - εμείς έχουμε γίνει ένα με τον πάτο της ηθικής και της λογικής, ως λαός... δυστυχώς! :/