Στο ΣτΕ για να ακυρωθεί η απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης προσέφυγε κάτοικος νησιού

Στο ΣτΕ για να ακυρωθεί η απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης προσέφυγε κάτοικος νησιού Facebook Twitter
11

Ένας κάτοικος νησιού προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Η αίτηση του πολίτη που αναφέρεται ως Π.Π. εισήχθη στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ και η πρόεδρος του Μαρία Καραμανώφ θα προσδιορίσει την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πολίτης υποστηρίζει ότι η απαγόρευση είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος, όπως είναι αυτές για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), για τους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα (άρθρο 25 του Συντάγματος) κ.λπ.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι το μέτρο του περιορισμού του θαλάσσιου λουτρού δεν είναι ούτε πρόσφορο, ούτε αναγκαίο, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με τον νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αν μένει σε χωριό σε νησί, γιατί να μην μπορεί να κολυμπήσει μόνος του, μπροστά στο σπίτι του ενδεχομένως; Ή σε παραλιακό χωριό κάπου στην mainland, που λένε και στο χωριό μου; Καλά έκανε. Γιατί προσπαθώντας να μαζέψουμε μερικούς μάγκες, αδικούμε και αυτούς που τηρούν τα μέτρα και σέβονται τους συνανθρώπους τους.
Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο ...Διότι ακόμη και τώρα άλλο η τυφλή υπακοή και άλλο η σύνεση και λογική που δυστυχώς απουσιάζουν από τους ενωμοτάρχες όλων των επιπέδων!
Για πολλούς ανθρώπους το κολύμπι είναι η μοναδική άσκηση που μπορούν να κάνουν και απαραίτητη για την υγεία τους. Οι πισίνες έχουν κλείσει, όπως και οι οργανωμένες παραλίες και δεν έχουν άλλο τρόπο να ασκηθούν. Θεωρώ το μέτρο υπερβολικό ειδικά επειδή αυτή την εποχή οι παραλίες είναι ακόμα άδειες.
Έχετε απόλυτο δίκιο, όταν πρόκειται για λόγους υγείας. Αυτό καμία σχέση δεν έχει με την "ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας".Επ' αυτού, ο Χαρδαλιάς έχει πει ότι υπάρχει κατανόηση και - ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΩΤΙΖΟΝΤΑΙ οι μετακινούμενοι - ΔΕΝ θα επιβάλλονται ποινές. Θα μπορούσε μάλιστα για την επί πλέον νομική του προστασία, ο μετακινούμενος να έχει πάρει ΑΠΑΞ μία βεβαίωση του γιατρού του, για την αναγκαιότητα να κολυμπήσει. Νομίζω λοιπόν ότι - εφόσον ο συγκεκριμένος πολίτης ευρίσκεται και σε νησί -, η προσφυγή γίνεται άστοχα.Άρα, ή η προσφυγή γίνεται για τους λόγους που λέει ο Angelos παραπάνω ή γιατί ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΟΖΕΡΙ, θέτοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία...Και πιο σοβαρή υστέρηση σε αυτό το συνταγματικό πλαίσιο, είναι των παιδιών που στερούνται το παιχνίδι με άλλα παιδιά. Θα μπορούσαν ΟΛΟΙ οι γονείς μικρών παιδιών να προσφύγουν, αλλά με το σκεπτικό της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ. ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ANGELOS ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
Σαφώς και είναι πιο σοβαρή η στέρηση του παιχνιδιου απο τα παιδιά, αλλά το να έρθουν τα παιδιά σε επαφη με άλλα παιδιά εγγυμονεί κινδύνους λόγω της κατάστασης. Το να κάνεις μπάνιο τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις σε τι αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης? Ας μην ξεχνάμε πως για να είναι νόμιμο ενα μέτρο πρέπει να είναι σαφές πως λειτουργεί προστατευτικά στη μη διάδοση του ιου.
Θα μπορούσατε για την πληρότητα του ρεπορτάζ να μας ενημερώσετε για την επαγγελματική ιδιότητα του προσφεύγοντος; Στοιχηματίζω πως πρόκειται για αργόσχολο δικηγόρο που αναζητά δημοσιότητα. Δικηγόρο είτε νέο σε ηλικία που φιλοδοξεί ν' ακουστεί τ' όνομά του, είτε ηλικιωμένο (συνταξιούχο) που βρήκε αφορμή να θυμηθεί την τέχνη του. Φυσικά η προσφυγή θ' απορριφθεί. Μέχρι τότε η θάλασσα θα είναι εκεί για μακροβούτια. Ας ελπίζουμε να είμαστε και μεις. Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε...
Αν εχει τα χρηματα για να δωσει σε δικηγορους ωστε να ακυρωθει ενα μετρο που ειναι προσωρινο τοτε τι να πω.Καλυτερα να τα εδινε καπου αλλου που θα πιασουν και τοπο.Το οτι του χαλαει το μετρο τη "ζαχαρενια" του ειναι το θεμα οχι οτι θιγονται δικαιωματα του.Αλλά τρελους καιρους ζουμε ....τρελά πραγματα θα ακουμε.
Γιατί δεν κάνετε και σεις μια προσφυγή ; Και επίσης όσοι συμφωνούν μαζί σας, ότι στερείστε το συνταγματικό δικαίωμα για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας - ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΚΟΖΕΡΙ" -, λόγω δίμηνης αποχής για λόγους δημόσιου συμφέροντος από κολύμπι, βάδην, τρέξιμο κλπ σε χώρους συγχρωτισμού με άλλους.Δεν άκουσα πάντως για ίδια ευαισθησία για τα παιδιά που δεν παίζουν με άλλα παιδιά.
Dimimor28 16.3.2020 | 19:52 (περί Κίνας που χαλάρωσαν τα μέτρα) "Οπότε και θα ξανά έχουν κρούσματα πολύ σύντομα! Η καραντίνα σταματά τη εξάπλωση, αλλά μόνο το εμβόλιο μπορεί να εξαλείψει τον ιό δυστυχώς. Πρέπει να μείνουμε σε καραντίνα για έναν χρόνο ή έως ότου τέλος πάντων βρεθεί το εμβόλιο! Αυτό για κάποιους που νομίζουν ότι σε 14 μέρες όλα.θα έχουν τελειώσει!" Πηγή: www.lifo.gr!!!...