Ο Μητσοτάκης ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ να δώσουν τον μισό μισθό τους για τον κορωνοϊό

Ο Μητσοτάκης ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ να δώσουν τον μισό μισθό τους για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
22

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προσφέρουν τον μισό μισθό τους στην οικονομική ενίσχυση για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τόσο τους βουλευτές όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους τους επόμενους δύο μήνες για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού.

«Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Σε μια συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της ΝΔ, όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Σε μια συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της ΝΔ, όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19».

Ο Μητσοτάκης ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ να δώσουν τον μισό μισθό τους για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πολιτική
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Γιατί λαϊκισμός παιδιά; χρειαζόμαστε χρήματα για να ανταπεξελθουμε στην οικονομική κρίση που έρχεται, ο Κυριάκος έδωσε ενα πολύ καλό σύνθημα σε όλους στη τελική οι οποίοι κατέχουν χρήματα να συνδραμουν στην προσπάθεια της χώρας. Που είναι το κακό; Μάλλον όσοι γράφουν για λαϊκισμό είναι πολιτικοί εχθροί του ή τρώνε απο αυτούς τους μισθούς και δεν θέλουν να χάσουν ούτε ενα ευρουλακι απο τον παχυλοτατο μισθό.Προσωπικά ήμουν με τον Αλέξη αλλα έλα που με όλες τις κινήσεις του ο Κουλης μας βάζει τα γυαλιά! Πραγματικά νιώθω μετά απο 32 χρόνια ζωής μου σ'αυτη την χώρα (είμαι σχετικά μικρός γιατί στην πραγματικότητα είναι πολυ περισσότερα) που αισθάνομαι ότι το κράτος είναι σοβαρό, πιο σοβαρά και απο τους πολίτες μάλιστα! Επιτέλους ισως έχουμε εναν ηγέτη που πραγματικά πραττει σωστά μέσα σε όλα αυτά τα παράλογα που βλέπαμε εκ μέρους του κράτους να γίνονται!
Κίνηση εντυπωσιασμού παίζει νάναι κιόλας. Και άμα είχε στείλει σε υπηρεσία τον Πολάκη που προσφέρθηκε ως εθελοντής να πάει σε νοσοκομείο - ιατρός είναι άλλωστε - τότε θα ήταν μια σημαντική κίνηση καθώς θα έδειχνε συναινετικός. Από την αρχή που ανέλαβε κάνει πολλές τέτοιες για να καλύψει συχνά άλλα πράγματα. Στην εν προκειμένη περίπτωση μάλλον για να συμμαζέψει τα περί 50% μισθού του Υπ. Εργασίας του Βρούτση και για να μη λέει ο κόσμος οι πολιτικοί δεν στερήθηκαν τίποτα. Ανεξαρτήτως τώρα του λόγου που το πρότεινε, δεν παύει να είναι θετική προτροπή. Πέταξε την μπάλα στους βουλευτές του, να δούμε ποιοι θα αντιδράσουν σωστά. Θαχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι και ποιοί θα δώσουν τον μισό μισθό τους...στο παρελθόν όταν Αρχηγοί κομμάτων είχαν παρόμοιες ιδεες τυγχάναν σχετικά μικρής ανταπόκρισης. Ίσως τώρα λόγω ιού να αλλάξουν. Πάντως τουλάχιστον ήδη κάποιοι πιο χαμηλόβαθμοι πολιτικοί παίρνουν παράδειγμα και ας μην ανήκουν στη ΝΔ. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ας πούμε είπε ότι θα δώσει και αυτός τον μισό μισθό του και μπράβο του.
επικαλούμενος το καθεστώς έκτακτης ανάγκης πέρασε ό,τι γούσταρε με μια πράξη νομοθετικού περιεχομενου. Ας κάνει το ίδιο για μια ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ μείωση 20% του βουλευτικού μισθού και ας θέσει το θέμα σε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφρία - όλα τα άλλα είναι φτηνός λαϊκισμός και πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα.
ΗμίθεεΔεν έχει στα σχέδια του κατι τετοιο. Ποτέ δεν ειχε οποτε γιατι να το κανει? Προσωρινη κριση, προσωρινη και η συμβολικη μειωση. Εχουν δικαιολογια παντως ολες οι κυβερνησεις. Καπου στα πρωτα χρονια της κρισης ειχαν μειωθει οι μισθοι των βουλευτων οποτε δεν πιστευω να φιλοτιμηθουν για κιαλλη μειωση. Ειδικα τωρα που - τυπικα εστω - δεν υπαρχουν Μνημονια και η κριση (στα χαρτιά) εχει τελειωσει εκτοτε. Αναπτυξη να φερουν και σωστες αποφασεις να παιρνουν λεω εγω και ας μην μειωθουν ποτέ οι μισθοι τους.
Αν υπάρξει όντως ανταπόκριση στην προτροπή του Μητσοτάκη θα αξίζουν όλοι τους συγχαρητήρια. Επιτέλους, μάθετε σ' αυτή τη χώρα να βλέπετε τα γεγονότα αντικειμενικά κι όχι ανάλογα με το χρώμα της εκάστοτε κομματικής παράταξης.
Moby, θεωρω το να χαριζουν οι βουλευτες το μισθο τους λαϊκισμο. Το ιδιο ανακοινωσε σημερα και ο Ερντογαν, αν το ακουσες. Τους πληρωνουμε καλα (και πρεπει να τους πληρωνουμε καλα) για να κανουν τη δουλεια τους και μεταξυ αλλων να βελτιωνουν ενα συστημα υγειας που προσφερει αξιοπρεπη περιθαλψη σε ολους τους πολιτες ανεξαρτητως εισοδηματος. Η συνεισφορα 300 μισων βουλευτικων μισθων στο συστημα υγειας, δεν ειναι λυση. Ουτε καν συμβολισμος. Ειναι λαϊκισμος.Συγχαρητηρια θα παρουν οταν θα μπαινουμε σε δημοσιο νοσοκομειο και δε θα νομιζουμε οτι ειμαστε σε τριτοκοσμικη χωρα.Και το πρωτο σχολιο μου και η απαντηση μου δεν ειναι κομματικα χρωματισμενα. Πραγματικα, δεν ξερω με ποιο κομμα με συσχετισες.
@Angela Merkel 31.3.2020 | 00:31«Συγχαρητηρια θα παρουν οταν θα μπαινουμε σε δημοσιο νοσοκομειο και δε θα νομιζουμε οτι ειμαστε σε τριτοκοσμικη χωρα.»Δεν το νομίζουμε. Είμαστε απολύτως βέβαιοι για τις τριτοκοσμικές συνθήκες του δημόσιου υγειονομικού μας συστήματος!...
Καλα, υπερβολές όπως πάντα αλλά εντάξει το έχουμε εθνικό σπόρ την γκρίνια και την απαξίωση οι Έλληνες. Όταν πάτε να δείτε κιόλας πώς είναι σε τριτοκοσμικές χώρες οι Δομές Υγείας, τότε τα ξαναλέμε. Ας μην χρησιμοποιούμε τις λέξεις αυτές τόσο εύκολα. Επισης δεν ειναι τόσο τραγικες οι εγκαταστασεις και τραγικη η υποστελέχωση παντού. Εχω παρατηρησει οτι την πιο εντονη αρνητικη αποψη την εχουν οι Αθηναιοι λογω τεραστιας προσελευσης στα εκει νοσοκομεια. Στην περιφερεια συχνα ειναι καλυτερες εγκαταστασεις και πιο οργανωμενα και με λιγοτερη υποστελεχωση (υπαρκτη ειναι παντως). Εχω δει αντιδρασεις Αθηναιων στα μερη μας (Ηπειρο) παρολο που δεν ειναι και ουαου. Εχω γενικα λιγες αρνητικες εμπειριες. Αθήνα δεν μπορω να πω γιατι ειχα παει σε νοσοκομειο εξαιρεση κάποτε (ένα στρατιωτικό τα οποία ως γνωστόν ειναι σε καλύτερη μοίρα). Πρεπει οι κυβερνησεις να δωσουν λιγο παραπανω εμφαση εκει. Επιπλεον το συστημα δημοσιας δωρεαν περιθαλψης που ισχυει στην Ελλαδα απ το 2016 δεν το βρισκεις και παντου και ξερω αρκετους (και συγγενεις) που επωφεληθηκαν πολυ απ αυτο. Μην ξεχναμε ποσοι ανασφαλιστοι απεκτησαν προσβαση ετσι, ειναι απ τις πιο θετικες αποφασεις που ληφθηκαν ποτέ στην Ελλάδα από το 2010 και μετά. Εδω χωρες που τις εξυμνουμε οπως πχ ΗΠΑ και σαφηνουν να πεθανεις αν δεν εχεις φράγκα ή ασφάλεια (βεβαια απαξ και εχεις προσβαση σαυτα μια χαρα τοτε διοτι ειναι κορυφαιοι, δεν τους φτανουμε). 2-3 τολμηρες αποφασεις να παρουν στην Δημοσια Υγεια και μια χαρα θαναι. Σοβαρα αποτελεσματικα μετρα κατα του φακελακιού (πχ με αφαιρεση ιατρικης αδειας για χρόνια και σε βαριες περιπτωσεις για πάντα) και μαζικους διορισμους.
Αν συγκρινουμε με αλλες Ευρωπαικες Τριτοκοσμικες χωρες οπως Βρετανια και Τσεχια, μπορω να πω οτι τα παμε καλα.Ναι θελει σιγουρα περισσοτερη επενδυση το τομεας της Υγειας, αλλα ευτυχως δεν ειναι τοσο ασχημα οσο θελετε να τα παρουσιαζετε. Το καλυτερο θα ηταν να συγκρινετε με αλλες χωρες να δειτε πως ειναι.
@Anonymous Guest 31.3.2020 | 04:00Anonymous προφανώς και δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Ο χαρακτηρισμός «τριτοκοσμικό» για διάφορες περιπτώσεις και συνθήκες ανεπτυγμένων, δυτικών κρατών, στα οποία ανήκουμε κι εμείς, έχει ενδεικτικό νόημα και όχι ουσιαστικό.Ως μια δυτική χώρα οι υπηρεσίες και οι συνθήκες πρόνοιας, κυρίως περίθαλψης στην χώρα μας είναι τόσο κακές που συγκριτικά και -->τηρουμένων των αναλογιών<-- με κάποιο άλλο τριτοκοσμικό κράτος, βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο (για να μη πω χειρότερο). Επαναλαμβάνω: ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ. Σε ένα τριτοκοσμικό κράτος οι όποιες ελλείψεις δικαιολογούνται. Εδώ, σε εμάς όχι!Δεν θα μακρηγορήσω παρότι έχω πάρα πολλά παραδείγματα να αναφέρω, καθώς, εκτός από επαγγελματίας του χώρου υγείας, εδώ και χρόνια έχω διαρκή εμπειρία (από την πλευρά του πόνου...) ως συγγενής ατόμου με χρόνια προβλήματα υγείας και ποσοστό αναπηρίας 80%. Και ναι η κατάσταση της δημόσιας περίθαλψης στην χώρα μας είναι τριτοκοσμική. Μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας στην χώρα μας οφείλεται στις πολύ κακές υπηρεσίες υγείας (με σύνθετους αιτιολογικούς λόγους - μη δικαιολογητικούς), κάτι που τεχνηέντως καλύπτεται διαρκώς.
Ας κοιτάξουν ώστε να στελεχωθεί με το ανάλογο υγειονομικό προσωπικό ο δημόσιος τομέας και βέβαια οι άνρωποι αυτοί να πληρώνονται καλά και σωστά και ας αφήσουν αυτές τις, επικοινωνιακού χαρακτήρα και σκοπού, μ@@κίες!...
Χαχαχαχα.... περίμενε κανείς οι αριστεροί να δώσουν από τα λεφτά τους, έστω και συμβολικά; Όχι φυσικά, οι αριστεροί είναι άξιοι μόνο για να μοιράζουν τα λεφτά των άλλων. ============
Σκέλετορ,εντελώς πληροφοριακά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν υποχρεωτικά από το 2012 σημαντικό μέρος του μισθού τους για δράσεις αλληλεγγύης (κυρίως τράπεζες τροφίμων) ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δίνουν ανέκαθεν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους στο κόμμα και κρατάνε ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μέσο μισθό δημοσίου υπαλλήλου. Οσο για τους βουλευτές του νεόκοπου ΜΕΡΑ 25, πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει.Απλά, απλούστατα, δεν το κάνουν με τυμπανοκρουσίες και για επικοινωνιακή προβολή.
skeletor ηρέμησε, τα έχεις μπερδέψει. Καταρχάς που κολλάει (πάλι) το σχόλιο σου περί αριστερών κάτω με αυτό που είπε ο Νοων νοείτω; Πουθενά. Αλλά εντάξει ας λέμε εναντίον τους απλά κάτι, έτσι στο άκυρο έστω. Σωστά τα είπε να υπάρχει επαρκής επάνδρωση. Όχι να πάνε και να παίρουν 5.500 εθελοντές, γερόντια και φοιτητές που είτε κινδυνευουν είτε δεν ξέρουν που πάνε τα πέντε αντίστοιχα και που ούτε 50 ευρώ για την καθημερινή μετακίνηση δεν θα παίρνουν. Αλλά οκ ουδεμία έκπληξη αν καλοσκεφτείς τι κάνανε επί Σαμαρά και ότι κανονικά για το 2020 προβλέπονταν μείωση δαπανών στον τομέα της Υγείας αλλά εν τέλει άλλαξαν λόγω πανδημίας και μόνο. Και ας μην πιάσουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μασκών κτλπ βρέθηκαν χάρη σε ιδιώτες. Οπότε ας αφήσει η κυβέρνηση τις μεγαλοστομίες ότι η Ελλάδα κινήθηκε με μυστικότητα και εξασφάλισε υλικό, μόνη της δεν έκανε κάτι τέτοιο. Και εν τέλει βλέπουμε η Κίνα κιόλας είναι πιο αξιόπιστη. Γερμανία και Ιταλία μπλόκαραν και κράτησαν τα υλικά για τους εαυτούς τους. Μάρτιο 2020 έχουμε πάντως, όχι Μάρτιο 2019. Η ΝΔ κυβερνά, σαυτήν πέφτει το βάρος, απ αυτούς ζήτησε ο Μητσοτάκης τον μισό μισθό. Επικοινωνικό εώς και λαικιστικό μέτρο φυσικά και δεν σώζει το κράτος αλλά μπράβο σε όποιον δεχτεί. Και ακόμη παραπάνω και αν το κάνει κανένας άλλος που ανήκει στα υπόλοιπα κόμματα μιας και δεν ζητήθηκε απ αυτούς. Προς το παρόν περιττά πράγματα που την εκθέσανε είπε η Κανέλλη μόνο που δηλαδή έλεος οκ δεν θέλει να δώσει το μισθό για τους λόγους που είπε αλλά απλά ας μην έλεγε τίποτα. Όπως και αυτοί που τα δίνουν, άντε ας το αναφέρουν αλλά μην το παρακάνουν με δηλώσεις, δεν κάνουν και δα καμιά σκληρή ηρωϊκή πράξη.