ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2020 | 21:42

Συγκατοίκηση εν μέσω καραντίνας

Πόσο πιο πολύ να μάθεις τον άνθρωπο που επέλεξες να συζήσεις αν δεν το κάνεις αυτή τη περίοδο;4,5 μήνες...Μάλλον δε το σκέφτηκα σωστά...Είμαι άνεργη.Κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού γιατί δεν έχει ιδέα από αυτά καθώς έμενε με τους γονείς του Δεν έχει ιδέα από τεχνολογία και περιμένει από εμένα να βάλω ταινίες, μουσική κλπ.Έρχεται από τη δουλειά, κάνει μπάνιο, τρώει και σωριάζεται στο καναπέ.Οι συζητήσεις μας είναι από 1-3 σε κλίμακα του 10 Κυρίως για βασικά πράγματα.Πριν τη καραντίνα βγαίναμε σχεδόν κάθε μέρα έξω για καφέ ή ποτό ή φαι κλπ. Γενικά δε μιλά πολύ, δεν ψάχνεται, βαριέται, δεν ασχολείται....Βαριέμαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Α! Μένουμε και δίπλα σε γονείς, όπου τσακωνόμαστε με σιγαστήρα. Νταξ η καραντίνα ήρθε να μου επισημάνει ότι δε θέλω....Πως να τον κάνω να θέλει να ασχοληθει από μόνος του με κάτι; Χωρίς να του το πω;Να απλώσει αν δει πλυντήριο;Να πλύνει κάνα πιάτο;Να ετοιμάσει φαι;Να συμμετέχει γενικώς;;;;
13
 
 
 
 
σχόλια
Τι πάει να πει "δεν έχει ιδέα από αυτά καθώς έμενε με τους γονείς του"? Κ άλλοι μέναμε με τους γονείς μας κ βλέποντας κ κάνοντας τα μάθαμε κ εμείς. Στρατό δεν πήγε? Εκεί είχε καθαριότητες κάθε μέρα κ δεν είχε μα μου σου του. Ξέρεις δεν ξέρεις θα κάνεις κ θα μάθεις. Αυτά που σου λέει είναι παπαριές. Δεν είναι πυρηνική φυσική το να πλύνει τα πιάτα αφού εσύ μαγειρεύεις ή να σκουπίσει κ να σφουγγαρίσει αφού εσύ βάζεις πλυντήριο κλπ. Απλά είναι βολεμένος. Ξεβόλεψέ τον. Αν θέλει να τα έχει όλα έτοιμα στο χέρι ας αφήσει τα γκομενιλίκια κ ας πάει να μείνει πάλι με τη μάνα του αφού τον έμαθε έτσι.
Γυρνάει και σωριάζεται άρα υποθετικά κάνει μία δύσκολη δουλειά. Δεν είναι στον αφρό.. Και έχεις την απαίτηση να κάνει και δουλειές.. Το να φέρνει χρήματα στο σπίτι και να αναλάβεις εσύ τα του σπιτιού σου φαίνεται άδικο; Οι συζητήσεις σας είναι στα βασικά. Όταν βγαίνατε τι λέγατε που δεν μπορείτε να το πείτε τώρα; Επίσης λογικό όταν μένεις δίπλα σε γονείς να μην είσαι και πολύ άνετα, δεν το ήξερες αυτό από πριν; Όσο για την τεχνολογία αν θες με την κατάλληλη συμπεριφορά μπορείς να του δείξεις και να μάθει.. Αλλά από ότι κατάλαβα η καραντίνα όντως σε έχει βαρέσει και ψάχνεις κάπου να ξεσπάσεις.. υπομονή όμως έχουμε δρόμο ακόμα.Τον άνθρωπο λυπάμαι που εκτίθεται και στον ιό ενώ εσύ του μουρμουράς και το φαγητό..
Μας δουλεύεις ρε μεγάλε? Κ εγώ δουλεύω κ γυρνάω κουρασμένος σπίτι. Δεν είναι δικαιολογία αυτό για να κάθομαι στον κώλο μου κ να μην κάνω τα αυτονόητα για να είμαι καθαρός εγώ κ ο χώρος στον οποίο ζω. Ίσα ίσα κιόλας που μένω κ μόνος μου κ τα κάνω όλα εγώ. Εκείνος δηλαδή δεν μπορεί να κάνει ούτε τα μισά? Άσε μας ρε φίλε. Βρίσκουμε δικαιολογίες τώρα για να βολευόμαστε κ να καθόμαστε στον κώλο μας.
Η εξ. είναι άνεργη αλλά πριν την καραντίνα ήταν κάθε μέρα έξω για καφέ,ποτό ή φαγητό. Προφανώς πλήρωνε ο βαρεμένος σύντροφος. Μάλλον τότε ήταν καλά και δεν ήταν τόσο άχρηστος στα μάτια της. Ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν κάνει δουλειές..
Κ ποιανού πρόβλημα είναι αυτό? Ο καθένας κάνει/φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί. Αν δεν είναι για κάτι παραπάνω ή/κ δεν έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό/παραπάνω σε μια σχέση, αυτό δεν είναι πρόβλημα της εξ.Μιας κ το έθιξες όμως ας το πιάσουμε κ αυτό το κομμάτι. Απ'ότι φαίνεται από τα λεγόμενα της εξ είναι νέα παιδιά κ οι δύο. Αν παρατηρήσεις όλα αυτά που μας είπε η εξ για τη συμπεριφορά του πριν κ μετά, φαίνεται καθαρά ένα μοτίβο. Αν τα βάλεις κάτω το προφίλ που δημιουργεί παραπέμπει σε ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Κάποιος ο οποίος δεν έχει τι να κάνει με τον εαυτό του. Δεν έχει ενδιαφέροντα στόχους τίποτα απολύτως. Δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική του εξέλιξη κλπ κλπ. Άρα το μόνο που μπορεί να κάνει για να γεμίσει τη μέρα του κ παράλληλα να κρατήσει κ τη σχέση του είναι να βγαίνει έξω κάθε μέρα. Οπότε κ ευχαριστώ να λέει που έχει με κάποια να βγαίνει.Όσον αφορά το "δεν ήταν τόσο άχρηστος στα μάτια της" κ το "Ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν κάνει δουλειές" λογικό δεν είναι? 4,5 μήνες λέει, όχι 4,5 χρόνια. Πολύ μικρό χρονικό διάστημα..! Ναι ξαφνικά ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας, άρα ναι ξαφνικά το θυμήθηκε αφού μέχρι πρότινος είχαν άλλους περισπασμούς στην καθημερινότητα τους κ δεν τα πρόσεχε αυτά ή δεν ήθελε να πει κάτι από φιλότιμο κ μόνο. Αλλά θα στο θέσω αλλιώς. Ξέχνα τις δουλειές του σπιτιού κ το ότι είναι άνεργη η εξ. Έστω ότι δουλεύουν κ οι δύο (γιατί κάποια στιγμή θα βρει κ η εξ δουλειά). Εσύ θα γούσταρες να βλέπεις τον άνθρωπο σου να γυρνάει από τη δουλειά να τρώει να κάνει μπάνιο κ να κάθεται σε ένα καναπέ όλη μέρα χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως, χωρίς να έχετε ουσιαστική επικοινωνία, χωρίς τίποτα? Απλά να ξυπνάει να πηγαίνει στη δουλειά να γυρνάει κ μετά όλη μέρα να κάθεται στον κώλο της κ να μην κάνει/κάνετε τίποτα απολύτως. Όπως φαντάζομαι δεν θα γούσταρες εσύ έτσι δεν γουστάρει κ η εξ κ κανένας άλλος να είναι μαζί με μία "γλάστρα". Επίσης από τα λεγόμενα της εξ δεν νομίζω ότι ψάχνει χορηγό. Μία φυσιολογική ισότιμη σχέση ψάχνει με ένα ισορροπημένο άνθρωπο.
Μπορείς να του πεις με ωραίο τρόπο, έλα να σου δείξω να βάλεις εσύ το πλυντήριο σήμερα, άπλωσε τα ρούχα, όσο εγώ θα πλένω τα πιάτα. Αν και εσύ λες ότι είσαι άνεργη , ο άλλος δουλεύει , δεν είναι άδικο να κάνεις εσύ τα πιο πολλά.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ξεκινά η συγκατοίκηση αυτομάτως η γυναίκα αναλαμβάνει όλες τις δουλειές κ ο άντρας τίποτα..κ μετά προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να συμμετέχει κ αρχίζει η γκρίνια..Αυτα ρυθμίζονται στην άρχη...γιατί διαφορετικά εδραιώνεται η κατάσταση..Δεν υπάρχει διπλωματία..απλα το λες και προς θεού μην του πεις την ατάκα να σε βοηθάει στις δουλειές..το σωστό είναι μοιραζόμαστε..
Γιατί καλέ το είπε και η εξ. , δεν του έμαθαν σπίτι να κανει δουλειές και τώρα είναι αδύνατον να μάθει, οι σχολές οικοκυρικής είναι κλειστές.
Πρέπει να μιλήσεις. Από μόνος του δε θα πάρει πρωτοβουλία. Ωστόσο ας μην είναι επιτακτικος ο τρόπος που θα μιλήσεις, διότι θα καταλήξει σε καυγά.Βάλε τον στο παιχνίδι σταδιακά, ώστε να νιωσει πως είναι κομμάτι του σπιτιού κι αυτός. Πχ: δεν υπάρχουν καθαρά ρούχα.Αν πει: δε βάζεις κανένα πλυντήριο; Μην το γυρίσεις: και γιατί δε βάζεις εσύ; Μπορείς να πεις: ευχαρίστως. Θα αναλαβεις εσύ το άπλωμα;Έτσι είναι φανερό ότι οι δουλειές μοιράζονται. Κανένας δεν είναι "το κορόιδο". Υπάρχει συνεργασία με κοινό στόχο.
Γιατί πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο να ασχοληθεί με κάτι χωρίς να του το πεις; Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι ποτέ δεν πρέπει να κρατάς μέσα σου αυτό που σε ενοχλεί και να περιμένεις να αλλάξει από μόνο του. Συνήθως αυτός που έχει την ενοχλητική συνήθεια δεν αντιλαμβάνεται ότι πράγματι η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή, όσο αυτονόητο και αν μοιάζει στους άλλους. Εγώ λέω να του το πεις και μάλιστα να μιλήσεις με ευθύτητα! Ειδικά το θέμα των δουλειών του σπιτιού είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εν τέλει αναγκάζεσαι εσύ να τα κάνεις όλα.Το σωστό θα ήταν να προθυμοποιειται από μόνος του να συμμετάσχει στις δουλειές του σπιτιού και μάλιστα ακριβώς όσο εσύ. Εφόσον όμως βλέπεις ότι δεν το κάνει, ζήτησε του το. Και τι θα πει "δεν έμαθε από την οικογένεια του". Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας. Όλοι στην πορεία μάθαμε. Και στην τελική δεν πρόκειται περί πυρηνικής φυσικής. Ημαρτον! Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα, ο τύπος δείχνει πολύ παθητικός και βαρεμένος (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη και κόψει το σχόλιο μου ο διαχειριστής). Αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Έτσι είναι! Δραστήριος και ενεργητικός δεν πρόκειται να γίνει. Επομένως, έχεις δύο επιλογές! Είτε θα μείνεις μαζί του, αποδεχομενη ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας του, είτε θα χωρίσεις.Δεν ξέρω γιατί αλλά τέτοιου είδους περιγραφές ακούω συχνά. Μάλλον είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο τελικά.
Ο άνθρωπος γεννιέται κι εξελίσσεται από μόνος του αν το θέλει. Δεν μπορείς ούτε να τον αλλάξεις ούτε να τον εμπνεύσεις να βράζει φασολάδα. Αν δε σε καλύπτει, χωρίζεις και τέλος.