Καταγγελίες εργαζομένων ότι επιχειρήσεις ζητούν ποσοστό από το επίδομα των 800 ευρώ

Καταγγελίες εργαζομένων ότι επιχειρήσεις ζητούν ποσοστό από το επίδομα των 800 ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
4

Εργαζόμενοι έχουν κάνει καταγγελίες σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι οι εργοδότες τους ζητούν ποσοστό από το επίδομα των 800 ευρώ που προβλέπεται από τα μέτρα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν γίνει πολλές καταγγελίες τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και άλλα σωματεία, εργατικά κέντρα και συνδικάτα. Επιχειρήσεις ειδοποιούν τηλεφωνικά ή με SMS τους εργαζομένους ότι θα πρέπει να δώσουν μέρος από τα 800 ευρώ που δικαιούνται, επειδή απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Η ΕΡΤ έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε επτά επιχειρήσεις στην Πάτρα. Πρόκειται για πέντε καταστήματα στον χώρο της εστίασης και 2 στον χώρο του εμπορίου, που ζήτησαν από τους εργαζόμενους μερίδιο από την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Αναφορά σε αυτό το φαινόμενο έκανε και ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ. Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών για εργοδότες που ζητούν από τους εργαζόμενους να καταβάλουν σε ειδικούς λογαριασμούς 100 ευρώ, προκειμένου να υποβάλει η επιχείρηση τη δήλωση για τα 800 ευρώ. Αυτή η συμπεριφορά είναι παράνομη και καταδικαστέα, να παρέμβει άμεσα η πολιτεία».

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM
Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Ελλάδα / Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Σε λίγες ημέρες οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα myinfo.gov.gr και να λάβουν τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη που θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια