Απ' όλες τις ελλείψεις που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωναϊού, όπως το χαρτί τουαλέτας και το απολυμαντικό χεριών, η πιο αναπάντεχη θα πρέπει είναι τα σκυλιά και οι γάτες στη Νέα Υόρκη.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας, υπάρχει ξαφνικά μεγάλη ζήτηση για κατοικίδια ζώα, ειδικά για όσα είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.

 

Οι οργανώσεις Muddy Paws Rescue και η Best Friends Animal Society αναφέρουν ότι τα καταφύγια με τα οποία εργάζονται είναι όλα άδεια από γάτες και σκύλους, μετά από μια αύξηση στη ζήτηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

 

Με την επιβολή καραντίνας και περιορισμού κυκλοφορίας, πολλοί μοναχικοί κάτοικοι φαίνεται πως έσπευσαν να αναζητήσουν έναν τετράποδο σύντροφο για να μην είναι μόνοι στον εγκλεισμό. «Δεν έχουμε αφήσει κανένα σκυλί να πάει σε κάποιον, το προφίλ του οποίου δεν μας ταιριάζει» λένε οι εθελοντές.

 

Πέρα από τη Νέα Υόρκη, και στο Λος Άντζελες σημειώθηκε αύξηση 70% στη ζήτηση ζώων για υιοθεσία, ενώ πολλά καταφύγια στις ΗΠΑ αναφέρουν αντίστοιχες αυξήσεις στη ζήτηση.

 

Ενώ τα ζώα λιγοστεύουν γα την ώρα, οι οργανισμοί διάσωσης ανησυχούν ότι θα δουν σύντομα το αντίθετο πρόβλημα, μια αύξηση στα  κατοικίδια ζώα που θα εγκαταλειφθούν, καθώς πολλοί Αμερικανοί χάνουν τη δουλειά τους. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί όταν αρχίσει να χτυπάει το οικονομικό κύμα. Ετοιμάζουμε τα καταφύγιά μας» λέει εθελόντρια στη Νέα Υόρκη.