Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη ξεμένουν από σκύλους και γάτες για υιοθεσία - Κύμα πολιτών αναζητά κατοικίδιο

Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη ξεμένουν από σκύλους και γάτες για υιοθεσία - Κύμα πολιτών αναζητά κατοικίδιο Facebook Twitter
2

Απ' όλες τις ελλείψεις που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωναϊού, όπως το χαρτί τουαλέτας και το απολυμαντικό χεριών, η πιο αναπάντεχη θα πρέπει είναι τα σκυλιά και οι γάτες στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας, υπάρχει ξαφνικά μεγάλη ζήτηση για κατοικίδια ζώα, ειδικά για όσα είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.

Οι οργανώσεις Muddy Paws Rescue και η Best Friends Animal Society αναφέρουν ότι τα καταφύγια με τα οποία εργάζονται είναι όλα άδεια από γάτες και σκύλους, μετά από μια αύξηση στη ζήτηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Με την επιβολή καραντίνας και περιορισμού κυκλοφορίας, πολλοί μοναχικοί κάτοικοι φαίνεται πως έσπευσαν να αναζητήσουν έναν τετράποδο σύντροφο για να μην είναι μόνοι στον εγκλεισμό. «Δεν έχουμε αφήσει κανένα σκυλί να πάει σε κάποιον, το προφίλ του οποίου δεν μας ταιριάζει» λένε οι εθελοντές.

Πέρα από τη Νέα Υόρκη, και στο Λος Άντζελες σημειώθηκε αύξηση 70% στη ζήτηση ζώων για υιοθεσία, ενώ πολλά καταφύγια στις ΗΠΑ αναφέρουν αντίστοιχες αυξήσεις στη ζήτηση.

Ενώ τα ζώα λιγοστεύουν γα την ώρα, οι οργανισμοί διάσωσης ανησυχούν ότι θα δουν σύντομα το αντίθετο πρόβλημα, μια αύξηση στα  κατοικίδια ζώα που θα εγκαταλειφθούν, καθώς πολλοί Αμερικανοί χάνουν τη δουλειά τους. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί όταν αρχίσει να χτυπάει το οικονομικό κύμα. Ετοιμάζουμε τα καταφύγιά μας» λέει εθελόντρια στη Νέα Υόρκη.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Διεθνή / Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Γυναίκες και άντρες που συνελήφθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία Ηθών μιλούν για τις φρικτές εμπειρίες τους, τους συντρόφους τους που περιμένουν να εκτελεστούν και την απάθεια της Δύσης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα κατοικίδια είναι ανακυκλώσιμα. Σήμερα το παίρνεις, γιατί δεν μπορείς να αντέξεις τον εαυτό σου μόνο του σε ένα σπίτι, και αύριο, όταν θα τελειώσει όλο αυτό, το παρατάς, γιατί δε το χρειάζεσαι πια...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ