Ιταλία: Συγκίνηση για τον ιερέα μικρού χωριού που πέθανε από κορωνοϊό

Ιταλία: Συγκίνηση για τον ιερέα μικρού χωριού που πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter
8

Ένας Ιταλός ιερέας που είχε προσβληθεί από κωρονοϊό σε μικρό χωριό της Ιταλίας, πέθανε βυθίζοντας στο πένθος την ενορία του. Ωστόσο η είδηση περί προσφοράς του αναπνευστήρα του σε νεότερο ασθενή αποδείχτηκε ψευδής. 

Χθες το απόγευμα, διεθνή μέσα όπως το BBC και Sky News μετέδιδαν πως ο ιερέας κατέληξε, αφού πρώτα διέθεσε τον αναπνευστήρα του σε έναν νεότερο, άγνωστο σε εκείνον, ασθενή. Όμως αργότερα οι αναφορές αυτές διαψεύστηκαν από το πρακτορείο Catholic News Agency.

Ιταλία: Συγκίνηση για τον ιερέα μικρού χωριού που πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter

«Δεν υπήρξε καμία δωρεά αναπνευστήρα. Ούτε θα γινόταν κάποια παράδοση αναπνευστήρων εκτός νοσοκομείου», ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας της επισκοπής Giulio Dellevite, και προσωπικός φίλος του ιερέα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο πατέρας Giuseppe Berardelli, 72 ετών, ήταν ιερέας μίας ενορίας στο Casnigo, ένα μικρό χωριό σαράντα μίλια βορειοανατολικά του Μιλάνου. Πέθανε σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο, μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό. 

Σε επικήδειο που αναρτήθηκε στο Araberara, ένα ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, εργαζόμενος στον χώρο της υγείας είπε ότι ο Berardelli «ήταν ο ιερέας που άκουγε τους πάντες, ήξερε πως να ακούει και όποιος απευθύνθηκε σε αυτόν ήξερε ότι μπορεί να βασίζεται στη βοήθειά του». Η Clara Poli, δήμαρχος της πόλης Fiorano για μερικά χρόνια έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικό άνθρωπο».

«Τον θυμάμαι πάνω σε μία παλιά Guzzi, αγαπούσε τη μηχανή του, και όποτε περνούσε ήταν πάντα χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό, φέρνοντας γαλήνη και χαρά στις κοινότητές μας». 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, οι κάτοικοι του Casnigo χειροκρότησαν από τα παράθυρά τους καθώς το φέρετρο περνούσε από τους δρόμους του χωριού. Η ταφή πραγματοποιήθηκε χωρίς νεκρώσιμη ακολουθία. 

Τουλάχιστον 60 ιερείς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία. 

Με πληροφορίες από Sky News/BBC

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
@Takis Papas υπάρχουν περίπου 2,50 δις. Χριστιανοί παγκοσμίως. Αυτό το εντυπωσιακό 99,9% πού το βρήκες; Έχεις κάποιο link έρευνας; Όσο για τον ιερέα και την αυτοθυσία του, μια φράση μου ήρθε στο νου: "μεγαλύτερη αγάπη από αυτήν κανείς δεν έχει, να θυσιάσει κάποιος την ψυχή του για τους φίλους του”. Αξιοσημείωτη όμως και το νοιάξιμο των ενοριτών για τον ποιμένα τους, που συγκέντρωσαν χρήματα για αναπνευστήρα.
Κρίνω από τους πολλούς χριστιανούς που βλέπω ακούω διαβάζω. Καμία σχέση με τον συγκεκριμένο. Δεν είναι η θρησκεία που κάνει τον άνθρωπο. Αλλιώς θα βλέπαμε πολλούς περισσοτερους παρόμοιους. Μήπως να κατεβείτε λίγο απ τα σύννεφα;
Δίχως να είμαι άνθρωπος της πίστης, νιώθω την ανάγκη να πω ότι ο ιερέας αυτός είναι από εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να ενισχύσουν την πίστη μας στον άνθρωπο.