«Στις 9μ.μ βγαίνουμε στα μπαλκόνια χειροκροτώντας γιατρούς και νοσηλευτές» - Διαδικτυακό κάλεσμα

«Στις 9μ.μ βγαίνουμε στα μπαλκόνια χειροκροτώντας γιατρούς και νοσηλευτές» - Διαδικτυακό κάλεσμα Facebook Twitter
7

Ενώ η Ελλάδα μετρά ήδη 228 κρούσματα κορωνοϊού και επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ένα διαδικτυακό κάλεσμα γίνεται viral στα social media, προτρέποντας τους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη και την ευγνωμοσύνη τους στο ιατρικό προσωπικό.

Τις τελευταίες ώρες διαδίδεται αστραπιαία στα social media η πρόταση να βγουν όλοι, στις 9μμ, στα μπαλκόνια τους και να χειροκροτήσουν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ελληνικού συστήματος υγείας που δίνουν μάχη με την πανδημία του SARS-CoV-2, κόντρα στον κίνδυνο, στις ελλείψεις και στις αντιξοότητες.

Σε ένα από τα πολλά μηνύματα που μοιράζονται από λογαριασμό σε λογαριασμό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μας. Τους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας. Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας, για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν. Και όχι μόνο - για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς».

Η ιδέα είναι «δανεισμένη» από την Ισπανία, όπου χθες το βράδυ εκατομμύρια Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν, ευχαριστώντας συμβολικά γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες των παραϊατρικών επαγγελμάτων. «Σας ευχαριστούμε. Μας δίνεται δύναμη και ζωή. Σας δίνουμε την αγάπη μας και το χειροκρότημα μας», ακούστηκαν να φωνάζουν κάποιοι από αυτούς, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους που τους έχει κλείσει η πανδημία. 

Το αποψινό κάλεσμα έκανε share στο Twitter και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όταν τα τελευταία χρόνια λοιδωρούνταν τόσο το ΕΣΥ όσο και οι υγειονομικοί του, όταν οι προσλήψεις είχαν παγώσει, που ήταν όλοι αυτοί, που θέλουν σήμερα να χειροκροτήσουν στα μπαλκόνια;
Είναι πάρα πολύ απλό. Και αρκεί να είχες την δυστυχία να επισκεφθείς νοσοκομείο του ΕΣΥ, είτε σαν ασθενής είτε σαν επισκέπτης, όχι "τα τελευταία χρόνια" (...), αλλά - ΙΔΙΩΣ - τα τελευταία 15 χρόνια. Λοιπόν, λοιδωρώ το ΕΣΥ δεν σημαίνει ότι λοιδωρώ τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Και αν είδατε τα σχετικά βίντεο, θα διαπιστώσατε πόσο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εκτίμησαν και χάρηκαν για την εκδήλωση της ευγνωμοσύνης των πολιτών.Γιατί μέσα σε αυτό ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΣΥ, η κοινωνία αναγνωρίζει την προσφορά τους. Και δεν είναι αντιφατικό, να ΕΠΙΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΣΦΟΔΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, για την κατάντια του ΕΣΥ. Γιατί η Παιδεία, η Υγεία και η Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΟ Ή ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.(Είχα προσωπική εμπειρία, όταν συνοδεύοντας συγγενικό μου πρόσωπο σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, υποχρεωθήκαμε από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΣΥ να παραμείνουμε στο νοσοκομείο μέχρι και την βαθιά νύχτα, ήδη ταλαιπωρημένοι πολύ.Τότε λοιπόν μία νοσοκόμα ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, μας παρέσχε μία ανάσα ξεκούρασης σε θάλαμο αναμονής που έτυχε να έχει κλίνη αχρησιμοποίητη εκείνη την ώρα. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ).
ρε @&^%@^% αφηστε τα μπαλκονια και τα παλαμακια κα οσοι εχετε γιατρους και νοσηλευτες φιλους/γνωστους/οικογενεια παρτε τους ενα τηλεφωνο και πειτε τους οτι ειστε εδω για οτι χρειαστουν.απο σοσιαλμιντιακες μαλακιες χορτασαμε.
lilbitterΚαι όσοι ΔΕΝ έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές φίλους/γνωστούς/οικογένεια για να τους συμπαρασταθούμε - οι περισσότεροι δηλαδή -, βλάπτει να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας ;Συγγνώμην δε, αλλά τι ΞΙΝΙΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ είναι αυτή με τα @&^%@^% και τις μαλακίες ;Προσωπικά είμαι εκτός πόλεως, αλλά αν ήμουν, θα κράταγα και ΕΝΑ ΚΕΡΙ, γιατί το χειροκρότημα μπορεί να μην ακουστεί.
Να παρεις τηλ τον γιατρο σου τοτε (παθολογο/παιδιατρο/καρδιολογο/ οτι σε παρακολουθει τελος παντων) και ας μην τον εχεις σοι, εμπρακτα.Η πηγαινε κανενα κουτι γλυκα για τους γιατρους μιας ογκολογικης πτερυγας η ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ τωρα που το χρειαζονται περισσοτερο απο ποτε.Την λυση δεν θα στη δωσω εγω αλλα αυτο το καραγκιοζιλικι με τα μπαλκονια και τα παλαμακια υποτιμα και τους γιατρους και αυτους που συμμετεχουν μαζι."Φιλανθρωπια" και ευγνωμοσυνη του κωλου ειναι την στιγμη που χρειαζεται αλληλεγγυη.Και σορρυ τα λεω ετσι αλλα με πονα αυτο το θεμα πολυ γιατι σαν ασθενης με σπανια παθηση που απο το 2013 εχασα απο δημοσιο νοσοκομειο τον καλλιτερο γιατρο που υπηρχε που εφυγε γιατι θα τρελαινοταν ο ανθρωπος απο τον φορτο εργασιας (χωρια τι εχω δει τι τραβανε και πως αντεχει το προσωπικο στις ογκολογικες τα τελευταια χρονια γιατι ειχαμε και καρκινο στην οικογενεια) και μολις λιγους μηνες πριν ειδικος γιατρος που με παρακολουθουσε την εκανε απο την χωρα με βαρια καρδια γιατι δεν εβγαινε αλλο σε αυτο το χαος και ουσιαστικα εχω μεινει ξεκρεμαστος, τι να πω αλλο, ειναι ξεφτιλα αυτο που εγινε σημερα απο αυτους που το σκεφτηκαν και για να ειμαι επιεικης αγνοια και ωχαδερφισμος απο την πλειοψηφια των συμμετεχοντων.Χτυπησαν παλαμακια και εκαναν το χρεος τους...
lilbitter 16.3 / 00.02Προφανέστατα, δεν έχετε καταλάβει ότι δεν είστε ο μόνος/μόνη που έχει βιώσει τις πραγματικά πολύ δύσκολες καταστάσεις που περιγράφετε.Μη σας πω ότι και κάποιοι έχουν περάσει και χειρότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Και επίσης δεν ξέρετε αν και πως, πολλοί αναγνωρίζουν και εκφράζουν ήδη την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς τους και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Και το εάν αυτή η εκφραζόμενη ευγνωμοσύνη είναι του κώλου ή όχι, ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ. Επίσης, δεν ξέρετε αν δίνουν αίμα - που μπορεί να βοηθάει και εσάς. Αυτά όμως/λοιπόν τα δύσκολα που βιώνετε, δεν σας δίνουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το δικαίωμα να αποκαλείτε "ρε @&^%@^%", όσους απλά δεν έχουν την ίδια γνώμη με εσάς. Βγάζετε χολή και μισάνθρωπο "διδακτισμό" εναντίον όλων - αυτή η γενίκευση προβληματίζει - ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ.Και αν αυτή η συμπεριφορά σας εκφραζόταν ζωντανά και όχι μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου, να είστε σίγουρος/η ότι μάλλον θα καταλήγατε στο αυτόφωρο. Παίζει βέβαια να πέσετε σε κάποιον "τζώρα" σαν εσάς - και τότε τα αποτελέσματα θα είναι απρόβλεπτα. Τελεία.