Τραμπ: «Έκανα τεστ για κορωνοϊό και περιμένω» - Θερμόμετρο σε όσους μπαίνουν στον Λευκό Οίκο

Τραμπ: «Έκανα τεστ για κορωνοϊό και περιμένω» - Θερμόμετρο σε όσους μπαίνουν στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο πως έκανε το τεστ για κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως υποβλήθηκε τελικά στην εξέταση το βράδυ της Παρασκευής, αλλά δήλωσε πως  «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις», προσθέτοντας ότι θερμομετρήθηκε πριν μπει σήμερα στην αίθουσα και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα θερμομετρούνται «όλα τα πρόσωπα που έρχονται σε στενή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικ Πενς» ως μέτρο πρόληψης απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Μέχρι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε ότι δεν έχει κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό, παρόλο που βρέθηκε σε στενή επαφή με Βραζιλιάνο, ο οποίος έχει προσβληθεί, ενώ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου μοίρασε χειραψίες αγνοώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς.

50 θάνατοι στις ΗΠΑ - Επέκταση απαγόρευσης εισόδου σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η απαγόρευση εισόδου στο αμερικανικό έδαφος για ξένους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT), διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Δευτέρας», δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Μια 82χρονη η πρώτη νεκρή στη Νέα Υόρκη

Μια 82χρονη, που έπασχε από εμφύσημα, πέθανε σε νοσοκομείο του Μανχάταν από τον Covid-19, στον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον νέο κορvνοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία αυξήθηκε σε περισσότερα από 500, είπε ο Κουόμο σε δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από AFP, CNN, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το θέμα είναι αν έχει κολλήσει, αν θα το ανακοινώσει ή αν θα πει ψέματα ότι τάχα μου είναι ακόμα καλά......και ξαφνικά πάρτον κάτω...Δεν είναι και κανένας τυχαίος αυτός...