UPDATE #foustanela: Eurovision 2013

UPDATE #foustanela: Eurovision 2013 Facebook Twitter
14

Έχουμε νικητή στη φετινή Eurovision! Πρώτη η Δανία, δεύτερο το Αζερμπαϊτζάν, τρίτη η Ουκρανία, τέταρτη η Νορβηγία, πέμπτη η Ρωσία.

Έκτη η Ελλάδα

===

Ο Μανώλης Βαμβούνης (του gkoultoura.gr) γράφει στο LIFO.gr τον οδηγό της φετινής Eurovision:

Σωστή βραδιά Eurovision θα πει καναπές, παρέα, καφρίλα και ομαδικό θάψιμο, live ή μέσω twitter!

Το twitter ειδικά έχει γίνει πλέον ο καλύτερος σύντροφος «επιβίωσης» για την ολοένα και πιο αβάσταχτα camp γιορτή της μουσικής. Ξεχάστε όμως τα τετριμμένα twitter hashtags #eurovision (όπου τα ελληνόφωνα τουίτς χάνονται μέσα στον ευρωχαμό) και #eurovisiongr. Όλοι απόψε τουιτάρουμε και πάλι live στο hashtag #foustanela!

Γιατί #foustanela;

Για την εθνική υπερηφάνεια, την εθνική κιτσερέλλα, τον γενικό παροξυσμό, για την καφρίλα. Γιατί σε ποια άλλη χώρα είναι ακόμα ΤΟΣΟ μεγάλο Εθνικό Ζήτημα η επιλογή και η αποστολή της Γιουροβίζιον; Το hashtag #foustanela γεννήθηκε πρόπερσι με αφορμή το ζεϊμπέκχιπ χοπ, τους αρχαιους κίονες και το συρφετό για να καθιερωθεί έκτοτε ώς το απόλυτο hashtag τρολαρίσματος της βραδιάς για το ελληνικό τουίτερ. Πάμε να κάνουμε πάλι απόψε παγκόσμιο trending topic να ψάχνονται όλοι στην Ευρώπη τι σκατά σημαίνει foustanela!

Φέτος, όπως κάθε χρονιά, σας παραδίδουμε τον επίσημο online καφρο-σχολιασμό για κάθε χώρα του διαγωνισμού με την σειρά που θα εμφανιστούν. Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης συντονιστείτε στο hashtag #foustanela (και στον λογαριασμό μου @manolis) για τον live σχολιασμό της βραδιάς.

 



Φέτος, ένας bonus τρόπος να συμμετέχετε από το σπίτι, ακόμα κι αν δεν έχετε τουίτερ, με το #Foustanela Drinking Game! Ετοιμάστε στη σειρά σφηνάκια για όλη την παρέα και κατεβάζετε ένα σφηνάκι κάθε φορά που βλέπετε (έντρομοι) στην οθόνη σας κάποιο από τα ακόλουθα:

-Ομίχλη
-Φωτιά (μπορεί να είναι πυροτεχνήματα, φλογοβόλα ή πύρινη βροχή - τριπλό σφηνάκι αν συμβούν όλα μαζί)
-Φωτιστικά ΙΚΕΑ (εμείς βάζαμε παραλίες, οι Σουηδοί αυτά έχουν αυτά δείχνουν)
-Χαρακτήρες του Game Of Thrones (πιο συχνά απ'ότι περιμένεις)

-Τραγούδια από ταινίες της Disney
-Κάποιον στη σκηνή να ξεπερνάει τα 2μιση μέτρα μπόι
-Έκκληση να σώσουμε τον κόσμο (διπλό σφηνάκι για κάθε φορά που κάποιος λέει αυτολεξεί «σώστε τον κόσμο»)
-Χορογραφία-επίκληση στη Θεά Κάλι (θα το πιάσετε όταν το δείτε)
-Τον Αγάθωνα να τρίβει το μουστάκι του


[Σημείωση: οι παρακάτω σχολιασμοί βασίζονται στα feed από τις τελικές πρόβες και τις εμφανίσεις των ημιτελικών, που μπορεί να διαφέρουν από τις αποψινές παρουσιάσεις - θα επανέλθουμε αύριο με διορθώσεις στο κείμενο με τις τελικές εντυπώσεις!]

Όπως πάντα: EXTREME BITCHINESS WARNING και ξεκινάμε! Απλά έχετε ανοιχτό τον οδηγό στο κινητό, το tablet ή την οθόνη του υπολογιστή σας και διαβάζετε τον σχολιασμό μας παράλληλα με την εμφάνιση κάθε χώρας! 


01 France
Amandine Bourgeois
L'enfer Et Moi

Την παράτησε ο γκόμενος την Αμαντίν 2 μέρες πριν τον Μεγάλο Τελικό και θα την πληρώσει ο στύλος του μικροφώνου. Σέρνουμε όλοι τον σταυρό μας, σέρνεις κι εσύ κακομοίρα μου καψούρα... Κουράγιο.

(Σαν bonus feature φέτος, θα σας μεταφράζω και κάποιους από τους πιο δυσνόητους στίχους. Μιλάω άπταιστα γιουροβιζιονικέζικα)

Μετάφραση στίχων: Στην κόλαση, στην κόλαση, φτου φτου έξι έξι έξι - εκτός αν με πάρεις πίσω φυσικά, τηελφωνησέ μου στο νούμερο στην οθόνη, ναι;

#gyriseeee #mpikes_monos_sou_sti_mayri_lista

 

02 Lithuania
Andrius Pojavis
Something

Έχει βαρύ νταλκά το αγόρι και θέλει να βγει κάπου να τα πει - πως έχει δυο παπούτσια, που το ένα λέγεται Αγάπη και το άλλο Πόνος («Παπούτσι από τον Πόνο σου» που λένε και στο χωριό), και που το καλοκαίρι βρωμάνε και τα πόδια του και δεν τον θέλει καμιά.

Και εγώ έχω έναν σφάχτη στο κότσι, δεν πρήζω ξένο κόσμο, καμάρι μου. Θα σου φέρω το σκυλί του Χριστόφορου, τη Μοναξιά, να σου φάει και την Αγάπη και τον Πόνο.

#asemaskouklitsemou

 

 

 

03 Moldova
Aliona Moon
O Mie

Σε παράτησε; Ε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Μόνο που για την Aliona Moon μάλλον ήρθε: ξεκινάει να σεληνιάζεται, βλέπει άστρα στην ποδιά της, μουρμουράει για Μάγιας, Αποκαλύψεις και Y2K, απογειώνεται ως η πρώτη επίσημη αποστολή της Γιουροβίζιον στο διάστημα και στο τέλος λαμπαδιάζει πανηγυρικά στην επανείσοδο.

«Πολύ ψηλά τον πήρες τον αμανέ», γλυκιά μου! Χαλάλι, κι ας σκούζουν οι Μπγιορκικοί - από τη ζήλεια τους!

RT @PlusOneTweeter Κανε θεμου να μην έχει ακρατεια η Μολδαβη και βραχυκυκλωσει ο led ταφτάς 

 

Μετάφραση στίχων: 14 του Ιούλη είπαν θα χανόμασταν και στην έκλειψη του Αυγούστου θα καταστρεφόμασταν

#doitlikeBjork2004 #omixli #TheaKali #drums #Mayas

*Παρακαλούμε, σε αυτό το σημείο, να απομακρύνετε τους Χρυσαυγίτες από το δωμάτιο: βγαίνει η Φινλανδία!

 

 

04 Finland
Krista Siegfrids
Marry Me

Η Φινλανδέζα την είδε τη Γιουροβίζιον ακτιβιστικά, στήνοντας ένα τρικούβερτο πάρτυ πρότασης γάμου στην καλή της - και πολύ σωστά έκανε! Για ένα ΤΟΣΟ GAY θεσμό, όπου βλέπουμε κάθε φορά το λατρεμένο camp σύστριγγλο, είναι αδιανόητο να θεωρείται σοκαριστικό ένα απλό ταπεινό φιλί. 

Αν σας προσβάλλει αυτό το θέαμα, GROW UP. Η ΝΕΤ μας ξάφνιασε υπέροχα και τις 2 βραδιές όταν απέφυγε (δεν την έπαιρνε;) να λογοκρίνει ΚΑΙ αυτό το gay φιλί. Ο Παππάς έχει ήδη πάρει αεροπλάνο να πάει να τους κατουρήσει όλη τη Σουηδία για τον ατιμασμό.

Μετάφραση στίχων: Φιλιοί Φιλιοί Με Λυτρώνεις, Μ'αναστατώνιει [-- και πέφτει τυχαία ο γενικός της ΝΕΤ]

#diplis #LesbianAttack #XrysoKoyfeto

05 Spain
ESDM
Contigo Hasta El Final (With You Until The End)

Από όλα όσα έχουμε δει τόσα χρόνια, δεν ξέρω γιατί με ξενίζει περισσότερο η γκάιντα σε ισπανικό τραγούδι. Χρημάτισαν οι σκωτσέζοι για να στείλουν επιτέλους δικό τους ανεξάρτητο τραγούδι χωρίς τον τυραννικό έλεγχο της Αγγλίας; Όχι μέχρι το τέλος του κόσμου, ούτε ως το τέλος του 3λεπτου δεν σε αντέχω παλιο-ικτέρω.

RT @MarsaNinja Το φόρεμα της ισπανιδας ευγενική χορηγία της μπουτίκ Σουλα στο Αιγάλεω

#mayas #kitrinos_pyretos #gkaintes

 

 

 

06 Belgium
Roberto Bellarosa
Love Kills

Αγένια αυτό να κάνουν συνέχεια οι γκιώσσες χειρονομίες πίσω από την πλάτη του παιδιού. Σεβαστείτε τα φρύδια του. Ορκίζομαι στιγμές στιγμές νιώθω να κοιτάνε στο βάθος της ψυχής μου. Και με βρίσκουν non-deserving! Πιασάρικο πάντως, ή απλά μας υπνώτισαν όλους... #ta_frydia



 

RT @PrigipoPoulos To νιώθετε πως τα φρύδια τ Βελγου είναι λίγο ανεξάρτητα; σανα κουνιουνται μόνα τς, να θέλουν να φύγουν απτο κεφάλι

RT @djimDjim Η αντίδραση του Βέλγου στο τέλος έκανε το φιλί της Φινλανδίας να μοιάζει τίποτα

 

Μετάφραση στίχων: τη σκότωσα γιατί την αγαπούσα (και με πλησίασε με τσιμπιδάκι)

#ta_frydia #thea_Kali

07 Estonia
Birgit
Et Uus Saaks Alguse

Κοπελιά, λάθος πόρτα. Τα είδη προικός στον τρίτο. Τι; Είστε και έγκυος; Ελπίζω να φέρατε και τον γυναικολόγο σας κάτω από τις κουρτίνες, μην τύχει και σπάσουν τα νερά στην κορώνα.

RT @PrigipoPoulos To φόρεμα τς Εστονης είναι έτσι φτιαγμένο έτσι ώστε αν σπασουν τα νερά κ φύγει το μωρό να μν το πάρει κάνεις πρέφα

Μετάφραση στίχων: (κυριολεκτικά) Πάει το χιόνι, πάει το χιόνι, λιώνει στα βουνά, Άνοιξη ηρθέ ξανά.

#omixli #mikrο_mou_porni

08 Belarus
Alyona Lanskaya
Solayoh

Σα να άρπαξε λίγο στο Σολέιγιο από την Πέμπτη. Έλενα Παπαρίζου δεν θα γίνεις ποτέ, μαρή «κατάρα της Στέππας», όσο Σολάριουμ και να ρίξεις και σε όσες ντισκομπάλες και αν κρυφτείς!

Πολύ σωστά: RT @Mikrokabouro: με τετοια μουσικη, τετοιο φορεμα κ την τεραστια μπαλα περιμενα τουλαχιστον μια Καιτη Γαρμπη να βγαινει απο μεσα

RT @christosvip Αγαπητή Λευκορωσία, τις πουτανιές με τα μπούτια τις είχε κάνει η Ζωζώ αιώνες πριν όταν όντως ήσουν στο αυγό σου

RT @katerinazarifi Οταν η Σαρρη έβγαζε τα ψωλεω εσυ ψαρευες στην Λευκορωσία

RT @suicide_blonde_  Χάλια τα πλάνα. Ε λογικό. Όλοι οι καμεραμεν με το αριστερό

‏RT @Tagres 

-Ρε, η Μολδαβη καλή! Δεν την παίξαμε!
-Θα την παίξουμε το βράδυ...

Απλά χαίρομαι που φέτος για μια χρονιά σπάσαμε το σερί και δεν στείλαμε κι εμείς άλλο ένα κακέκτυπο στο-μπλέντερ-πουρέ περασμένων επιτυχιών μας, όπως είναι αυτή η ιμιτασιόν Έλενα, δια χειρός του Έλληνα στυλίστα των Γιουροβιζιονικών επιτυχιών. 

 

#KourDisco_Portokali #thea_Kali #iSkinimouflogesbgazei #drums

 

09 Malta
Gianluca
Tomorrow

Εγκρίνεις βρε Τζιανλούκα μου; (μα δεν θες να τσιμπήσεις μάγουλο και να του πάρεις γλειφιτζούρι; Η χαρά του παιδεραστή)

Tόση χαρά απλά που βγήκε απ'το σπίτι και ήρθε Eurovision, ούτε ο Σαρμπέλ τότε με μας. Σε καλό να του βγει. Αυτόν εδώ τον κυνικό (βλ. "σκύλα") σχολιαστή, τον έκανε και το'σκασε το χαμογελάκι με την καρτούν Boy Meets Girl ιστοριούλα του.

RT @MrJohnSarlis Μαλτα. Ενας απο τους Νταλτονς...

RT @djimDjim Άχου μωρέ, η Μάλτα πήγε πενταήμερη στη Σουηδία.

Μετάφραση στίχων: Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό / Αύριο, αβέβαιο το αύριο, με άγνωστο σενάριο.

#XazoPaidiXaraGemato #Sarmpel #XaraTisZwis #FeelGood

 

 

 

10 Russia
Dina Garipova
What If

Είναι μια Ρωσσίδα κοσκοβόρα, στάνταρ μελλοντική γεροντοκόρη, που ζει σε ένα σπίτι με τις λάμπες αυτές που έχει στο τελεμάρκετινγκ, που τους τραγουδάς και ανάβουν, και είναι όλο απορίες: αν μπορούσα, αν ήθελα, αν είχα τη δύναμη, αν μου τηλεφωνούσες, αν είχα βρει μωρό μου μια μηχανή, του χρόνου, αν κλείσω τα μάτια, απλώνω τα χέρια και μετά έρχονται τα United Colors of Benetton και εγώ και συ μαζί και εμείς οι 5 είμαστε ένα και όλοι μαζί για μια Ευρώπη νέα και πιάνουν τις μπάλες και παίζουν Μήλα με το κοινό, όχι αυτό που σε έχει η Τατιάνα 2 ώρες να βαράς παλαμάκια όσο σου κάνει την Όπρα, το άλλο που σου πετάνε τη λαμπόμπαλα και εσύ κάνεις σαν την υστερικιά να την πιάσεις αλλά έχεις και χέρια σουρωτήρι και πέφτει και βραχυκυκλώνει και ψοφάει ο μισός gay πληθυσμός της Ευρώπης από ηλεκτροπληξία. Ουφ.

(Βαριέμαι και δεν αντέχω τα σαχλά τραγουδάκια με δήθεν πλανητικο-οικολογικό φιλαδελφικό νόημα και παραμιλώ ωχ αμάν σχωράτεμε)

RT @christosvip Με τόσα σεμεδάκια στα μανίκια να δεις Ελληνίδα μάνα την έντυσε την Ρωσίδα

Μετάφραση στίχων: Παπακαλιάτης

#mpales #IKEA #ypnos #EyrwpiEnwmeni #SaveTheWorld

11 Germany
Cascada
Glorious

Έχει τη μουσική μέσα της, το κακό είναι οτι βγαίνει και στο κοινό.
(και έχω και μια υπόνοια πως το Γκουυυ-Λοοοο-όριους έχει ακριβώς την ίδια μελωδία με το Γιουυυ-Φοοοο-όρια που κέρδισε πέρσι, να τοποθετηθεί παρακαλώ υπεύθυνα στα σχόλια ένας εμπειρογνώμων)

RT ‏@DimMerlin ΜΩΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ ΣΟΥ ΒΛΑΧΑΡΑ

Μετάφραση στίχων: Σκάλα, σκάλα νύχτες μετράω και κορσέ με πούλιες φοράω

#vrexeifwtiastistratamou #iSkinimouflogesbgazei #skali_skali

12 Armenia
Dorians
Lonely Planet

Βρε, ο Κωστάκης του Big Brother 1! Που χάθηκες ρε παιδί! Τι, μόνο εμένα μου κάνει το τούτο του; Έχει γενικά αυτήν την Κάπου-Σε-Ξέρω φάτσα. Μέσα στη βραδιά ακούσαμε: Yannis, Σαντικάι, Δήμος Αναστασιάδης. Εσείς τι ψηφίζετε;

Σώσε-τον-μοναχικό-πλανήτη τύπου περιβαλλοντικές-κοινωνιολογικές ανησυχίες σε τραγούδι γραμμένο για τη Eurovision από τον κιθαρίστα των Black Sabbath. Βρες το λάθος.

#iSkiniMoyFlogesBgazei #SaveThePlanet #KalimeraBigBrother

13 The Netherlands
Anouk
Birds

H Anouk (Noooobody's Wife, ναι, σκάστε, και εμείς πιάναμε MTV στα 90s) βγήκε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα στύσης πυ μαστίζει την Ολλανδία - ή κάτι τέτοιο. Γιουροβίζιον είναι, σκέφτηκαν, θα βγούμε να μιλήσουμε για πουλιά, την έχουμε σίγουρη την πεντάδα. Κουνήσου όμως λίγο απ'τη θέση σου γλυκούλα μου, φοβάσαι μήπως τρομάξουν οι καρακάξες και σε μπικίσουν;

Hitchcock would be proud. RT @djimDjim πρόφανως έσπασαν τα φράγματα, πλυμμήρισε η χώρα και το μόνο που επέζησε ήταν τα πουλιά, ας τα υμνήσουμε.

RT @data_ist στο γκρην ρουμ η Ανούκ μαλλιοτραβιότανε με τη Φιλανδή "Marry me - I'm nobody's wife"

#omixli #Hitchcock #NobodysWife

14 Romania
Cezar
It's My Life

 

"Bling" the Merciless (Φλας Γκόρντον ντε, με τι μεγαλώσατε εσείς δηλαδή;) με εσάνς Στάθη Ψάλτη τον οποίο ο Καπουτζίδης φθονεί παράφορα και πολεμάει δίχως αύριο, εμείς όμως προσκυνάμε - και φάνηκε και με το 10άρι στο τέλος της Ελλάδας,  σαν ψήφος αντίστασης στη Χούντα Καλογουστιάς ΠΟΙΟΥ του Καπουτζίδη. Μα, είναι η ουσία της Eurovision μέσα σε ένα 3λεπτο!

Έδειξε στην τελική πως δεν χρειάζεται να έχεις βυζιά για να είσαι η Μαντώ. Μαντεύω κάτω από τη φούστα έχει κάποιον να του τραβάει ξέρεις-τι για να βγαίνει η τσιρίδα και να χειρίζεται το ανυψωτικό στο φινάλε (τα βγαλε τα λεφτά του φέτος).

RT @PlusOneTweeter Μεγα θεμα στη Ρουμανια να επιτραπουν οι γάμοι μεταξύ γκει βρυκολακων

Μετάφραση στίχων: You Pitiful Fool!

#EmperorMing #IKEA #DoItLikeBjork2004 #omixli #iSkinimouflogesbgazei

15 United Kingdom
Bonnie Tyler
Believe In Me

Ναι «αυτή η Μπόνι Τάηλερ», 30 ακριβώς χρόνια μετά το Total Eclipse of the Heart, 4 μόλις χρόνια μετά το Total Eclipse of the Heart Literal Video Version (δείτε το, είναι κυριολεκτικά το Καλύτερο Πράγμα στο Ίντερνετ).

Και, ναι, υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι της Πασαρέλας μπροστά στη σκηνή που ανυχώνεται, και δουλεύει μόνο για τη Μπόνι την Τάηλερ. Πιθανώς το έχει φέρει η ίδια από την έπαυλη στας αγγλικάς εξοχάς. Τρελή είναι και σεληνιασμένη, ό,τι θέλει κάνει. Βγαίνει και Eurovision αμαλάχει να προμοτάρει το καινούριο άλμπουμ και την καινούρια μύτη.

Υπέροχο και το φορεματάκι, κρίμα που της επιτεθήκαν αυτά τα λυσσασμένα γατιά λίγο πριν βγει στη σκηνή και δεν το προλάβατε.

RT @suicide_blonde_ Τοταλ εκλιπς οφ δε φέις

RT @kontargiris Πάντως η Bonnie Tyler θα ήταν άξια διάδοχος της Κατερινάρας της Στανίση σε διαφήμιση #Jumbo

 

Μετάφραση στίχων: I'm Holding Out For a Zero

#It'sBonnieBitch #TotalEclipse #StarPower #Belieber

16 Sweden
Robin Stjernberg
You

Η λεσβία Ρίκυ Μάρτιν και οι Πειρατές της Αεροβικής. Δεν έχω κάτι άλλο.Με έχει απλώς συνεπάρει το ενδυματολογικό και τα γιλέκα ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΗ του αντρικού μπαλέτου.

#iSkinimouflogesbgazei #AderfesStinOmixli

17 Hungary
ByeAlex
Kedvesem (Zoohacker Remix)

Τόσο χίψτερ που «είσαι σίγουρος» πως μόλις χθες τον είδες να [πίνει καφέ/παίζει σκάκι/σχολιάζει blogovision/χαζεύει στο ipad/παρακολουθεί κάτι ειρωνικά/τραβάει instagram τα σύννεφα/κοιτάζει γενικά αδιάφορα/διαβάζει LIFO] στο [Booze/Bios/SixDOGS/Key/Meet Market/Αγ. Ειρήνης/Καρύτση]  - διάλεξε και φτιάξε το δικό σου καυστικό τουήτ στο live του Τελικού!

Γενικά, οποιοσδήποτε βγαίνει στη Eurovision με ΣΚΟΥΦΙ είναι άξιος της μοίρας του. Εγώ πάντως το έπαιρνα σπίτι, να το έχω σε ένα κλουβί και να το ταΐζω vegan μουσακά και να ζούμε ευτυχισμένα. Δείτε φατσούλα μωρέ.

RT @Mikrokabouro  ο Ουγγρος ζητησε να εμφανιστει πρωτος για να εχει τραγουδησει "πριν απο τους αλλους" αλλα δεν τον αφησαν 

 

Μετάφραση στίχων: Μπλα Μπλα Μπλα before it was cool Μπλα Μπλα Μπλα you wouldn't know them Μπλα Μπλα Μπλα 

#HipsterPet #Karytsi #Mine

18 Denmark
Emmelie de Forest
Only Teardrops

Μην κλαις βρε Νταένερυς (Ντένμαρκ;) Τανγκάριεν μου! Θα ηχήσουν τα τύμπανα του πολέμου και θα βρέξει φωτιά στους άπιστους Euro-fans και θα πάρεις τον Θρόνο σου και άλλα τέτοια. Πολεμόχαρο ξυπόλυτο μου αλάνι εσύ.

#drums #vrexeifwtiastistratamou #kourelou #GoT #SaveTheWorld

19 Iceland
Eythor Ingi
Ég Á Líf

Άλλοι τον λένε Jesus, άλλοι Thor (Ey-Thor?), όπως και να'χει, θεούλης. Αντί για stigmata και σφυρί βέβαια, οπλίζεται με Head & Shoulders και τον μισό κατάλογο Accessorize για να κηρύξει την επί του όρους ομιλία.

Μετάφραση στίχων: Ιδών δε ο Κύριος τους gay όχλους ανέβη είς τη σκηνή της Γιουροβίζιον, και καθίσαντος αυτού προσήλθον αυτώ αι αδερφαί αυτού, και ανοίξας το στόμα αυτού εδίδασκεν αυτούς λέγων·Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται δώδεκα πόντους, Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί την πεντάδαν όψονται.

#HolyFuckJesus #MightyEythor #SermonOnTheMount

20 Azerbaijan
Farid Mammadov
Hold Me

Ωραιό το γκομενάκι με τα μαύρα, φρεσκαρούδι, του κουτιού. Και να'σου οι συμβολισμοί, και τα πλεξιγκλας κουτιά και οι ουρεεεές τα φορέματα και τα ροδοπέταλα και τα ακροβατικά... Φωνάζει από χιλιόμετρο το πράμα Φωκά Ευαγγελινό και «Μπράβο Ρούλα Καλωσήρθατε». Άλλοτε εξάγαμε πολιτισμό, τώρα έχουμε κύριο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας τις χορογραφίες Eurovision. Ας όψεται...

RT ‏@cSfiatkos ΦΩΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΟΥΟΥΟΥ 666. ΟΥΟΥΟΥ 666.

Μην κάθεστε όμως: καλέστε τώρα στα τηλέφωνα που βλέπετε στην οθόνη, μαντέψτε σωστά πόσα κόκκινα ροδοπέταλα έχει μέσα το κουτί και κερδίστε... το περιεχόμενο! 

 

RT @calypsolarah EFXOME NA EXEI FAEI FASOLADA O XOREFTIS KAI NA PETHANEI MESA STO KOUTI

 

#Fwkas #MpravoRoula #tou_koutiou

21 Greece
Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis
Alcohol Is Free

Το τιμούν το hashtag μας οι Koza Mostra. Ούτε μιλημένοι!

Ο Αγάθωνας βουρτσίζει κάθε βράδυ το μουστάκι του 1.000 φορές για καλό γούρι, βγαίνει όμως μαγκωμένος, φοβάται αν κουνήσει ένα χιλιοστό τον γοφό θα τον περάσουν για αδερφή; Ευτυχώς στο φινάλε ξαναβρίσκει λίγο τον εαυτό του ο Εθνικός ΚαραΜπουζουκλής (πόσο όμως φτηνό τουριστικό κακέκτυπο του εαυτού του):

Τον βλέπω σύντομα καριέρα ως ο νέος Martini Man!

Σίγουρα από τις πιο αξιόλογες παρουσιάσεις που έχουμε στείλει την τελευταία δεκαετία - σαν να λέμε το «στρέητ My Number One». Και η πρώτη φορά που υποστηρίζω τραγούδι μας για τη νίκη τόσα χρόνια που κάνω σχολιασμό.

Fun Fact: Στον αγγλικό σχολιασμό της Πέμπτης, ρωτάγανε που ξεθάψαμε τον Αηνστάην για τη συμμετοχή μας και δήλωναν πως θέλουν το τραγούδι μας για την πρώτη θέση. Ε, βέβαια, έχει αλκοόλ μέσα.

(βοηθάει που έχουμε φέτος και τα αδιαμφισβήτητα πιο καβλάκια τραγουδιστές από οποιαδήποτε άλλη χώρα)

Μετάφραση στίχων: Τζάμπα ξύδια, γλυκός χoρός

#foustanela

22 Ukraine
Zlata Ognevich
Gravity

-Μείνε εδώ μέχρι να σκοτώσω το δράκο.

-Θα πω ένα τραγούδι να περάσει η ώρα.

(copyright @djimDjim)

Δεν σας άλλαξε ο συγκάτοικος το κανάλι στο Disney Toons, είναι όντως ένας γίγαντας (#GoT alert, πιείτε) μέσα στην ομίχλη (διπλό σφηνάκι) να αφήνει μια χαζή σε ένα βράχο για να τραγουδήσει κάτι από Μικρή Γοργόνα/Μουλάν (δεν κατεβάζεις το μπουκάλι όπως είσαι καλύτερα;) ή Βιουγιουκλάκη ξέρωγω...

Μετάφραση Στίχων: Πάν' σ'αυτό το βράχο, που'μαι μοναχή, έχω συντροφιά, κάτασπρο πουλί

#omixli #GoT #Disney #Vougioyklw

23 Italy
Marco Mengoni
L'Essenziale

Ο Ιταλός, κάτι σε πιο κακομαθημένη βερσιόν του Νίνο, σκέψου τον, έχει 4-5 βασικές στάσεις/εκφράσεις, παρακολουθήστε:

-Νάρκισσος: "Ναι, μωρέ, κουλ, το'χω λέμε, σ'ωραίος"
-Βαριεστημένος: "Που είναι επιτέλους το δουλάκι με την κόκα μου;"
-Καμάκι: "Ciao Bella, HowYOUdoin'?"
-Ανήσυχος: "Κάτσε, μαλάκα, σηγκάηκα"
-Νίνο: "Δοξάστε το είδωλο"

Γενικά, σαν μαθητούδι (αλάνι της τάξης όμως) που σηκώθηκε να πει μάθημα αλλά κάβλωσε με τη δασκάλα.

Μετάφραση στίχων: Αν Θεός γινόμουν για λίγο, σου΄πεφτα πολύς, δεν σου κρύβω

#ItalianStallion #FameStory

24 Norway
Margaret Berger
I Feed You My Love

Όπου η μετάφραση είναι κυριολεκτικά: «Σε ταΐζω την αγάπη μου»- στάνταρ, Ελληνίδα μάνα το'χει γράψει.

Θα το έπαιρνα πιο σοβαρά το (όντως φαβορί και ψιλοδίκαια) άσμα αν δεν ήταν τόσο στημένη αγγούρω και δεν είχε καταληστέψει τη ντουλάπα του Φλωρινιώτη το προηγούμενο βράδυ. Και ούτε καν τα καλά κομμάτια τα δικά του και της Αννούλας (γιατί τι είναι η Γιουροβίζιον, παρά μια νύχτα στο μυαλό του Φλωρινιώτη), αλλά τα δεύτερα που παραπετούσαν στο Γωγουλίνι-Σταχτοπούτα.

 

25 Georgia
Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
Waterfall

Καταρράκτης συναισθημάτων. Καταρράκτης και στα μάτια του στυλίστα τους.

Ένα ζευγάρι «φτηνό κακέπτυπο Μάρως Λύτρα-Κώστα Καραφώτη» (RT @LinaKarderina_) τραγουδάει κάτι ανάμεσα σε soundtrack της Μουλάν και Τιτανικό (όπως λέμε, «ναυάγιο»).

RT @Mikrokabouro μαυρο-ασπρο, γυναικα-αντρας, πλατη ο ενας στον αλλον, μπαλαντα, καπνοι, ενωνονται, κοιτιουνται. τερματισε το κλισε

‏RT @katerinazarifi Καταρράκτες τα δάκρυα Απ το χασμουρητο

Μετάφραση στίχων: Να τραγουδάω βαρετά και να φυσάει/έχει ομίχλη/βρέχει φωτιά

#omixli #VrexeiFwtiaStiStrataMou #Disney

26 Ireland
Ryan Dolan
Only Love Survives

Στην Ιρλανδία σας δείχνουν το από πάνω πλάνο, ενώ εσείς θα προτιμούσατε πιθανότατα κάτι σαν κι αυτό:

Αλλά γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ, υποστηρίζουμε τον τίμιο αγώνα των Ντοθράκι για ανεξαρτησία από το Κίνγκς Λάντινγκ (τι, μόνο ξετσουλιά; και πολιτικό μήνυμα)!

Οτι τώρα βέβαια αυτό το καστ, με αυτό το ντύσιμο γδύσιμο, αυτά τα τατουάζ, τα δερμάτινα και το ΛΑΔΙ τραγουδάει για καρδούλες, πόσο Μηδενιστής φάση.

#drums #fireworks #gymnia #GoT

Το δικό μας Top 12 της βραδιάς:
1. Greece και #foustanela
2. Moldova και ζήλια στη Μπγιόρκ
3. Finland και φίλα με παντού
4. Belgium και φρύδια
5. Azerbaijan και του κουτιού τα παραμύθια
6. Malta και χαμόγελα
7. Denmark και φωτιά στα Σαββατόβραδα
8. Norway και η Feeder
9. Netherlands και Πουλιά
10. Hungary και ο Pet Hipster
11. France και η κολασμένη Αμαντίν
12. United Kingdom και η Μπόνι η Τάηλερ (τιμητικά)

 

Περιμένουμε στα σχόλια και τις δωδεκάδες με τις δικές σας αγαπημένες εμφανίσεις!

Update: Η νικητήρια κατάταξη της βραδιάς αναλυτικά:

  1. Denmark: Emmelie de Forest, Only Teardrops - 281 points
  2. Azerbaijan: Farid Mammadov, Hold Me - 234 points
  3. Ukraine: Zlata Ognevich, Gravity - 214 points
  4. Norway: Margaret Berger, I Feed You My Love - 191 points
  5. Russia: Dina Garipova, What If - 174 points
  6. Greece: Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis, Alcohol Is Free - 152 points
  7. Italy: Marco Mengoni, L'Essenziale - 126 points
  8. Malta: Gianluca, Tomorrow - 120 points
  9. Netherlands: Anouk, Birds - 114 points
  10. Hungary: ByeAlex, Kedvesem - 84 points
  11. Moldova: Aliona Moon, O mie - 71 points
  12. Belgium: Roberto Bellarosa, Love Kills - 71 points
  13. Romania: Cezar, It's My Life - 65 points
  14. Sweden: Robin Stjernberg, You - 62 points
  15. Georgia: Nodi Tatishvili and Sophie Gelovani, Waterfall - 50 points
  16. Belarus: Alyona Lanskaya, Solayoh - 48 points
  17. Iceland: Eythor Ingi, Eg a lif - 47 points
  18. Armenia: Dorians, Lonely Planet - 41 points
  19. UK: Bonnie Tyler, Believe In Me - 23 points
  20. Estonia: Birgit, Et uus saaks alguse - 19 points
  21. Germany: Cascada, Glorious - 18 points
  22. Lithuania: Andrius Pojavis, Something - 17 points
  23. France: Amandine Bourgeois, L'enfer et moi - 14 points
  24. Finland: Krista Siegfrids, Marry Me - 13 points
  25. Spain: ESDM, Contigo hasta el final - 8 points
  26. Ireland: Ryan Dolan, Only Love Survives - 5 points

 Μεγάλη νικήτρια η Δανέζα, με μια αξιαγάπητα αμήχανη αντίδραση που θυμίζει μόνο λατρεία Τζ. Λώρενς φέτος στα Όσκαρ. Νιάτα:

Ο Αγάθωνας τελείωσε 6η θέση, τίμια. Θαυμάσαμε στην αρχή μια μικρή γεύση από πανηγυρισμό Αγάθωνα σε πιθανή νίκη της Ελλάδας. Να τι έχασες, Ευρώπη. Ελπίζω να είσαι περήφανη...

Η Αγγλία πάντως ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μας σε όλη τη βραδιά, και θέλαν να κερδίσουμε. Εκτός από την ξινή την Ελισσάβετ:

RT @Queen_UK: Greece?! Great Britain, how could you? You know they can't afford to host it.

Η Μπόνι η Τάηλερ πήγε άπατη με 26 ποντάκια, δείχνει πια πως τίποτα δεν σώζει στον διαγωνισμό την Αγγλία. Κακώς κάψανε το χαρτί της επανένωσης των Spice Girls στους Ολυμπιακούς, εδώ τις χρειαζόντουσαν περισσότερο. 

 

Θα επανέλθουμε αύριο με ένα GIF ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ με τα καλύτερα και χειρότερα του Τελικού και των Ημιτελικών, μέχρι τότε πείτε μας στα σχόλια τις δικές σας εντυπώσεις για τους νικητές και τους χαμένους!

Ελλάδα
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Καλέ μου Μανώλη,Καφρίλα δεν υπάρχει στο θεσμό, σε κανένα θεσμό δεν θα βρεις καφρίλα εκτός αν αναφέρεσαι ως θεσμούς σε κοκορομαχίες ή αγώνες με πιτμουλ! Αντίθετα καφρίλα έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους θεσμούς και είτε παριστάνουν τους ειδήμονες, είτε τους διακωμωδούν κακεντρεχώς ως σχολιαστές, είτε παίρνουν μέρος σε αυτούς ως διαγωνιζόμενοι και δεν δίνουν τη σωστή διάσταση και σημασία στη συμμετοχή τους (μια απλή διοργάνωση που διαγωνίζονται τραγούδια για να βγει το πιο δημοφιλές ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, η έννοια του καλύτερου είναι υποκειμενική). Δεν πρόκειται για το απαύγασμα του πολιτισμού και του καλού γούστου, ούτε και διαφημίζεται για κάτι τέτοιο ο διαγωνσιμός τραγουδιού της EBU! Μια απλή μουσική εκδήλωση είναι που δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά τους λαούς της ηπείρου μας και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει! Άλλος την παρακολουθεί και χαίρεται, άλλος την παρακολουθεί και την οικτίρει, γενικά οι περισσότεροι ασχολούνται, οπότε υπάρχει ενδιαφέρον, που μερικές φορές το ενδιαφέρον καταντά εμμονή και ξεφεύγει κανείς σε υπερβολικά σχόλια υπέρ ή κατά, τα οποία δεν έχουν θέση σε μια απλή μουσική συγκέντρωση των ευρωπαίων! Αν μια διασκεδαστική εκδήλωση καταλήγει να είναι αιτία για πικρόχολα σχόλια σε κάθε είδους μέσα ενημέρωσης ή ακόμα και σε παρέες τότε δεν ευθύνεται ο διαγωνισμός αλλά η παιδεία μας και εμείς οι ίδιοι. Ο διαγωνισμός δεν έχει και δεν προκαλεί καμία καφρίλα, καφρίλα έχουν οι άνθρωποι που βγάζουν τα απωθημένα τους σε μια ευχάριστη μουσική διοργάνωση. Στο κάτω κάτω αν κάποιος θεωρεί το θεσμό υποκουλτούρα ας μην ασχοληθεί μαζί του, ας υποστηρίξει άλλες εκδηλώσεις που θεωρεί αντάξιες του επιπέδου του. Εγώ έτσι συμπεριφέρομαι για πράγματα που δεν με βλάπτουν αλλά γενικώς δεν μου αρέσουν ή δεν με εκφράζουν.
http://www.youtube.com/watch?v=_AfrOZersNkΠαρακαλώ διαβάστε με προσοχή τα σχόλια-τα πιο απίστευτα προέρχονται από γυναίκες πράγμα που δεν το περίμενα- και μετά ξαναχαρείτε για την επιτυχία της αποστολής, του πνεύματος της eurovision, τον ευρωπαικό προορισμό μας και την ορθολογικότητα του ευρωπαικού εγχειρήματος εν γένει, παρακαλώ!
"Γιατί σε ποια άλλη χώρα είναι ακόμα ΤΟΣΟ μεγάλο Εθνικό Ζήτημα η επιλογή και η αποστολή της Γιουροβίζιον;"Καποιος ειναι τελειως ασχετος και εχει και αποψη. Στη Σουηδια κανουν 4-5 γυρους για την επιλογη τραγουδιου, καθε Σκανδιναβικη χωρα θεωρει υποχρεωση της να στειλει ο,τι καλυτερο εχει, και να κατακτησει τις υψηλες θεσεις, το κανουν εθνικο ζητημα οταν μια αλλη Σκανδιναβικη χωρα δεν δωσει υψηλη βαθμολογια στις αλλες, αλλα κατα τα αλλα, εμεις εχουμε εμμονη.Αλλωστε οπως ξερουμε, αυτες οι χωρες ειναι υπαναπτυκες.
Αυτή ακριβώς η αντίδραση «δεν έχεις πτυχίο γιουροβιζιονολόγου, πως ΤΟΛΜΑΣ να εκφέρεις γνώμη για τον Θεσμό» είναι που περιγράφω. Δεν έχω γυρίσει όλες τις χώρες της Ευρώπης, όμως δεν ξέρω άλλη όπου να γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις και σε ΟΛΕΣ τις τηλεοπτικές εκπομπές από το πρωί έως το βράδυ η Eurovision, με μια όμως σοβαροφάνεια που απαγορεύει να πάει οτιδήποτε έχει γούστο που να μην είναι α) αυστηρά μέσα στις προκάτ ασφαλείς ποπ ευαισθησίες του mainstream ή β) αντιπροσωπευτικό του «πνεύματος» και της παράδοσης της χώρας.Του χρόνου υπόσχομαι να έχω κάνει περισσότερα ιδιαίτερα πριν τολμήσω να βγω να μιλήσω για τον Θεσμό. :)Μανώλης Β.
"γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις και σε ΟΛΕΣ τις τηλεοπτικές εκπομπές από το πρωί έως το βράδυ η Eurovision" αυτο που μολις περιεγραψες γινεται στον υπνο σου, οχι στην ελλαδα. Ελεος η υπερβολη στο μεγαλειο της!Μαλλον αυτο ειναι το θεμα, οτι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι ειμαστε οι χειροτεροι ή οι καλυτεροι ή μοναδικοι σε μερικα πραγματα επειδη αρκετοι απο εμας (κιεγω μεσα) υπερβαλουμε αρκετα σε θεματα για την χωρα μας.
Ε ναι γιατι θα ασχολουνταν ολη η ευρωπη, με την καλυτερη εννοια, για καμια βδομαδα με την ελλαδα και θα ερχονταν τουριστες, ενω το μεγαλυτερο ποσο της διοργανωσης θα το πληρωναν σπονσορες. Γιατι να κερδιζαμε?