Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
2

«Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πατήσει στη Σελήνη, απ'ό,τι παίξει τον Τζέιμς Μποντ» σημειώνει εύγλωττα το αφιερωματικό κείμενο - ύμνος στον άνθρωπο που αναμόρφωσε έναν εμβληματικό ρόλο: τον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ.

Ήταν 37 χρόνων και ξανθός όταν επιλέχτηκε για το ρόλο του πιο διάσημου κατασκόπου, το 2005. Σήμερα, είναι 52, με γκρίζα κόμη και πόνους αρθρίτιδας. Ενώ οδεύει προς «συνταξιοδότηση» από το δύσκολο επάγγελμα του κινηματογραφικού πράκτορα, το GQ φωτογραφίζει τον Ντάνιελ Κρεγκ, πιστώνοντάς του την επιτυχία πως κατάφερε να επανανακαλύψει το ρόλο και να του «επιβληθεί». 

Ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ υπέκυψε στη νομοτέλεια του χρόνου και της ανθρώπινης φύσης: Μεγάλωσε, κουράστηκε, ερωτεύτηκε, έκλαψε για πρώτη φορά. Έγινε λιγότερο άτρωτος και περισσότερο ανθρώπινος. Παρόλα αυτά, παρέμεινε ο ανυπέρβλητος ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ στη μεγάλη οθόνη, αλλά με τους δικούς του όρους. Παρά το «στραπάτσο», κάθε άλλο παρά έχασε την αίγλη του. Απόδειξη γι'αυτό; Τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που απέφερε στα «ταμεία» του franchise στα 14 χρόνια και τις πέντε ταινίες ως Τζέιμς Μποντ.

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ

Στην ερώτηση πώς θα τα καταφέρει χωρίς Κρεγκ, η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, η πανίσχυρη παραγωγός των ταινιών Μποντ και κληρονόμος της αυτοκρατορίας από τον πατέρα της Άλμπερτ, κομπιάζει... «Ειλικρινά, δεν ξέρω. Δεν μπορώ... Δεν θέλω να το σκέφτομαι» λέει.

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ

Ο μυθιστορηματικός ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ ήταν πάντα αινιγματικός - άλλο ένα χαρακτηριστικό που «έθρεφε» τον μύθο του. Ωστόσο, ένα ήταν σίγουρο για αυτόν: Τα πυκνά σκούρα μαλλιά του - σε αντίθεση με τον ξανθό Κρεγκ. Η είδηση πως θα ενσάρκωνε τον μελαχρινό Τζέιμς Μποντ έγινε παγκόσμια είδηση, εξοργίζοντας τους «ορκισμένους» θαυμαστές που έφτιαξαν ακόμα και ιστοσελίδες για να αποτρέψουν το αναπότρεπτο. Ο Κρεγκ έγινε Τζέιμς Μποντ και στα γυρίσματα του Casino Royal επικρατούσε φρενίτιδα τόσο από τους παπαράτσι όσο και από τους κινηματογραφόφιλους. «Όλα κραύγαζαν πως δεν ήταν ο κατάλληλος για τον ρόλο» θυμάται η Μπρόκολι. Όταν το έμαθε ο Κρεγκ, τηλεφώνησε στη μητέρα του, Ολίβια: «Θυμάμαι να ρωτάω τη μητέρα μου, 'μπορώ να παίξω τον Τζέιμς Μποντ;'» ανακαλεί ο Κρεγκ για να λάβει την απάντηση: «Ασφαλώς και μπορείς. Όμως, εγώ είμαι η μητέρα σου...».

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η προκλητική δημιουργία του Λούκα Γκουντανίνο «After the Hunt», ο Χρυσός Φοίνικας του Παναχί, το «Good Fortune», το «Black Phone 2» και 4 ακόμα ταινίες στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Πολιτισμός / Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Ο οίκος Vivienne Westwood υπερασπίστηκε την παρουσία του στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ευκαιρία πολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης»
LIFO NEWSROOM
«Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

Πολιτισμός / «Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

«Τα διακυβεύματα ήταν τεράστια. Όλοι ήμασταν σε ένταση. Είχαμε ξοδέψει πέντε χρόνια και 200 εκατομμύρια δολάρια» - Ο παραγωγός του «Τιτανικού» γράφει για την εποχή δημιουργίας της ταινίας που «έσπασε» ταμεία και απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας πιστεύεται πως απεικονίζει την αδερφή της

Πολιτισμός / Πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας πιστεύεται πως απεικονίζει την αδελφή της

«Αν και αυτά τα εντυπωσιακά πορτρέτα έχουν εκτεθεί πολλές φορές τα τελευταία 250 χρόνια, θα είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε επιτέλους τη Μαρία Αντουανέτα όπως ήταν πραγματικά, και όχι να τη συγχέουμε με την αδελφή της», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας στη Γενεύη
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Βίλα Γκέτι: Παρουσίαση για την παραγωγή αρώματος στην Πύλο στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού

Πολιτισμός / Μια αρχαιολόγος έχει βρει πώς μύριζαν τα αρώματα στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού. Θα μιλήσει για αυτό σε μια διάλεξη

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο - Βίλα Γκέτυ και αποτελεί μέρος της περιοδικής έκθεσης «The Kingdom of Pylos», την πρώτη μεγάλη έκθεση στη Βόρεια Αμερική αφιερωμένη στον Μυκηναϊκό πολιτισμό.
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν θυμάται τη Νταϊάν Κίτον

Πολιτισμός / Ο Γούντι Άλεν αποχαιρετά τη Νταϊάν Κίτον

«Με την πάροδο του χρόνου έκανα ταινίες για ένα μόνο κοινό, τη Νταϊάν Κίτον. Δεν διάβασα ποτέ καμία κριτική για τη δουλειά μου και με ενδιέφερε μόνο η γνώμη της Κίτον», γράφει ο Άλεν σε κείμενό του, αφιερωμένο στην Αμερικανίδα ηθοποιό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
πως εισαι ετσι,ανθρωπε μου;! σαν ζιγκολο φωτογραφηθηκες! εισαι ο james bond,δεν μοιραζεις φωτο σε γραφειο συνοικεσιων για να βρεις νυφη,συνελθε! ασε που σ' αυτην την φωτογραφιση εχεις περισσοτερη ζωντανια απ'ο,τι στις δυο τελευταιες ταινιες του 007! πωπω,το no time to die θα 'ναι απαισιο!
Για μενα αυτο που με εκανε να γουσταρω τον Μποντ του Κρεγκ ειναι οτι εγινε οντως πιο ανθρωπινος και τρωτος. Πιο σκοτεινος, σκληρος, αλλα με μια εμφανη πικρα. Ναι σιγουρα οπως αρκετοι διαπιστωσαν, αυτος ο Μποντ ηταν πιο μπρουταλ, αλλα θεωρω οτι οντως στη πραγματικοτητα θα ειχες εναν κατασκοπο ικανο να χρησιμοποιησει ωμη βια, χρηση πολεμικων τεχνων, και οχι κινητο να οδηγαει BMW πανω σε παγο..Ο Μπροσναν ειχε γινει πολυ αστυνομος Σαινης, ενω ο Μουρ ηταν αρκετα χιουμοριστικος. Τον Νταλτον δεν τον εζησα πολυ, και ο Λαζενμπι απλα ξεχνιεται.Εαν μου αρεσει πιο πολυ ο Κρεγκ απο Κονερυ ειναι πιθανως λογω ηλικιας, αλλα νομιζω αυτοι οι 2 ειναι οι καλυτεροι Μποντ.