Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
2

«Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πατήσει στη Σελήνη, απ'ό,τι παίξει τον Τζέιμς Μποντ» σημειώνει εύγλωττα το αφιερωματικό κείμενο - ύμνος στον άνθρωπο που αναμόρφωσε έναν εμβληματικό ρόλο: τον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ.

Ήταν 37 χρόνων και ξανθός όταν επιλέχτηκε για το ρόλο του πιο διάσημου κατασκόπου, το 2005. Σήμερα, είναι 52, με γκρίζα κόμη και πόνους αρθρίτιδας. Ενώ οδεύει προς «συνταξιοδότηση» από το δύσκολο επάγγελμα του κινηματογραφικού πράκτορα, το GQ φωτογραφίζει τον Ντάνιελ Κρεγκ, πιστώνοντάς του την επιτυχία πως κατάφερε να επανανακαλύψει το ρόλο και να του «επιβληθεί». 

Ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ υπέκυψε στη νομοτέλεια του χρόνου και της ανθρώπινης φύσης: Μεγάλωσε, κουράστηκε, ερωτεύτηκε, έκλαψε για πρώτη φορά. Έγινε λιγότερο άτρωτος και περισσότερο ανθρώπινος. Παρόλα αυτά, παρέμεινε ο ανυπέρβλητος ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ στη μεγάλη οθόνη, αλλά με τους δικούς του όρους. Παρά το «στραπάτσο», κάθε άλλο παρά έχασε την αίγλη του. Απόδειξη γι'αυτό; Τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που απέφερε στα «ταμεία» του franchise στα 14 χρόνια και τις πέντε ταινίες ως Τζέιμς Μποντ.

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ

Στην ερώτηση πώς θα τα καταφέρει χωρίς Κρεγκ, η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, η πανίσχυρη παραγωγός των ταινιών Μποντ και κληρονόμος της αυτοκρατορίας από τον πατέρα της Άλμπερτ, κομπιάζει... «Ειλικρινά, δεν ξέρω. Δεν μπορώ... Δεν θέλω να το σκέφτομαι» λέει.

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ

Ο μυθιστορηματικός ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ ήταν πάντα αινιγματικός - άλλο ένα χαρακτηριστικό που «έθρεφε» τον μύθο του. Ωστόσο, ένα ήταν σίγουρο για αυτόν: Τα πυκνά σκούρα μαλλιά του - σε αντίθεση με τον ξανθό Κρεγκ. Η είδηση πως θα ενσάρκωνε τον μελαχρινό Τζέιμς Μποντ έγινε παγκόσμια είδηση, εξοργίζοντας τους «ορκισμένους» θαυμαστές που έφτιαξαν ακόμα και ιστοσελίδες για να αποτρέψουν το αναπότρεπτο. Ο Κρεγκ έγινε Τζέιμς Μποντ και στα γυρίσματα του Casino Royal επικρατούσε φρενίτιδα τόσο από τους παπαράτσι όσο και από τους κινηματογραφόφιλους. «Όλα κραύγαζαν πως δεν ήταν ο κατάλληλος για τον ρόλο» θυμάται η Μπρόκολι. Όταν το έμαθε ο Κρεγκ, τηλεφώνησε στη μητέρα του, Ολίβια: «Θυμάμαι να ρωτάω τη μητέρα μου, 'μπορώ να παίξω τον Τζέιμς Μποντ;'» ανακαλεί ο Κρεγκ για να λάβει την απάντηση: «Ασφαλώς και μπορείς. Όμως, εγώ είμαι η μητέρα σου...».

Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Η φωτογράφηση του Ντάνιελ Κρεγκ για το GQ: «Ύμνος» στον απερχόμενο Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
GQ
Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
πως εισαι ετσι,ανθρωπε μου;! σαν ζιγκολο φωτογραφηθηκες! εισαι ο james bond,δεν μοιραζεις φωτο σε γραφειο συνοικεσιων για να βρεις νυφη,συνελθε! ασε που σ' αυτην την φωτογραφιση εχεις περισσοτερη ζωντανια απ'ο,τι στις δυο τελευταιες ταινιες του 007! πωπω,το no time to die θα 'ναι απαισιο!
Για μενα αυτο που με εκανε να γουσταρω τον Μποντ του Κρεγκ ειναι οτι εγινε οντως πιο ανθρωπινος και τρωτος. Πιο σκοτεινος, σκληρος, αλλα με μια εμφανη πικρα. Ναι σιγουρα οπως αρκετοι διαπιστωσαν, αυτος ο Μποντ ηταν πιο μπρουταλ, αλλα θεωρω οτι οντως στη πραγματικοτητα θα ειχες εναν κατασκοπο ικανο να χρησιμοποιησει ωμη βια, χρηση πολεμικων τεχνων, και οχι κινητο να οδηγαει BMW πανω σε παγο..Ο Μπροσναν ειχε γινει πολυ αστυνομος Σαινης, ενω ο Μουρ ηταν αρκετα χιουμοριστικος. Τον Νταλτον δεν τον εζησα πολυ, και ο Λαζενμπι απλα ξεχνιεται.Εαν μου αρεσει πιο πολυ ο Κρεγκ απο Κονερυ ειναι πιθανως λογω ηλικιας, αλλα νομιζω αυτοι οι 2 ειναι οι καλυτεροι Μποντ.