Ερντογάν: Ανακοίνωσε σύνοδο για το προσφυγικό - Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας

Ερντογάν: Ανακοίνωσε σύνοδο για το προσφυγικό - Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας Facebook Twitter
Σύνοδο για το προσφυγικό συγκαλεί ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, αλλά όχι Ελλάδας - ΕΡΑ
7

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φιλοξενήσει μια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πιθανόν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Θα συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Άγκυρα από τις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

«Η πρόταση μου στην Ελλάδα είναι: "Ανοίξτε τις πύλες σας". Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το 2016 με την ΕΕ, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, οι Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι καθυστερούν στην υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων.

Στην πρώτη τοποθέτησή του μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε «δολοφονική» της στάση της Ελλάδας απέναντι στους αιτούντες άσυλο προσθέτοντας ότι «δεν θα σωπάσω. Θα ζητήσω ευθύνες».

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο και να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Διεθνή / Ρωσία: Μία γυναίκα νεκρή και πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο

Ο 19χρονος δράστης πέταξε επίσης ένα πυροτεχνικό αντικείμενο σε χώρο όπου λειτουργούσε παιδικό κέντρο ψυχαγωγίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών
THE LIFO TEAM
ΣΚΩΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΕΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Σκωτία: Πέντε τραυματίες σε επίθεση με τσεκούρι – Εξετάζεται αντιμουσουλμανικό κίνητρο

Βίντεο δείχνουν τον ύποπτο να περιφέρεται κρατώντας τσεκούρι, ενώ αργότερα ακούγεται να λέει ότι «προστάτευε τη χώρα» ενώ έχει ήδη ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς
THE LIFO TEAM
Γάζα: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα ενώ συνεχίζεται το διπλωματικό αδιέξοδο

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα ενώ συνεχίζεται το διπλωματικό αδιέξοδο

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας οπερατέρ του Al Jazeera, με το δίκτυο να καταδικάζει την επίθεση και τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μέλος της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΜΟΝΑ ΧΑΛΙΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Λίβανος: Νεκρή σε ισραηλινό πλήγμα ακτιβίστρια που αφιέρωσε τη ζωή της στις χελώνες Καρέτα καρέτα

Η Μόνα Χαλίλ, μία από τις πιο γνωστές μορφές του περιβαλλοντικού κινήματος στον Λίβανο, πέθανε σε ηλικία 76 ετών από τα τραύματα που υπέστη μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα
THE LIFO TEAM
Κατασκευάζουν το «Μαύρο Κουτί της Γης»: Θα καταγράφει τα πάντα μέχρι το τέλος της ανθρωπότητας

Διεθνή / Κατασκευάζουν το «Μαύρο Κουτί της Γης»: Θα καταγράφει τα πάντα μέχρι και μια πιθανή καταστροφή του πλανήτη

Το μεγάλο ατσάλινο «μαύρο κουτί» που σχεδιάζεται για να καταγράφει διαρκώς δεδομένα, δημιουργώντας ένα αρχείο που ίσως κάποτε εξηγήσει πώς η ανθρωπότητα έφτασε στην καταστροφή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ

Διεθνή / Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δηλώνει ότι δεν του αρέσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά την ενέκρινε

Ο Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποστασιοποιήθηκε από τη συμφωνία, αποδίδοντας την ευθύνη για αυτήν στον πρόεδρο του Ιράν, και δήλωσε ότι ο Τραμπ προχώρησε σε αυτήν από «απελπισία»
THE LIFO TEAM
ΑΓΓΛΙΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΠΑΙΔΙ 3ΧΡΟΝΟΣ

Διεθνή / Αγγλία: Γυναίκα πήδηξε ανάμεσα σε κροκόδειλους για να σώσει 3χρονο

Πρώην υπάλληλος στο ζωολογικό πάρκο χαρακτήρισε την αντίδρασή της «εξαιρετικά γενναία», υποστηρίζοντας ότι δεν δίστασε να θέσει τον εαυτό της σε κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσει το παιδί
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
«πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο και να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα ήταν ανέκδοτο να ακούγεται αυτό από τον Πρόεδρο μιας χώρας, που έχει γράψει μια δική της ιστορία για να αρνηθεί τις γενοκτονίες που διέπραξε στο πρόσφατο παρελθόν της. Και είναι ο ίδιος Πρόεδρος που από σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει φυλακίσει στρατιωτικούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, και η λίστα goes on. Όλοι θυμόμαστε φαντάζομαι στο πραξικόπημα με πόσο σεβασμό ο όχλος αποκεφάλιζε και μαστίγωνε απλούς στρατιώτες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
Με ποιους θα την κάνει τη συνάντηση; Με το πρόεδρο το Σεΐχη του Κατάρ και τους "δημοσιογράφους" που κατάφεραν να μείνουν εκτός φυλακής σε αυτό το κράτος δικαίου;Θύμωσε ο πασάς και έκοψε την @@@@