Ερντογάν: Ανακοίνωσε σύνοδο για το προσφυγικό - Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας

Ερντογάν: Ανακοίνωσε σύνοδο για το προσφυγικό - Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας Facebook Twitter
Σύνοδο για το προσφυγικό συγκαλεί ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, αλλά όχι Ελλάδας - ΕΡΑ
7

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φιλοξενήσει μια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πιθανόν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Θα συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Άγκυρα από τις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

«Η πρόταση μου στην Ελλάδα είναι: "Ανοίξτε τις πύλες σας". Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το 2016 με την ΕΕ, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, οι Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι καθυστερούν στην υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων.

Στην πρώτη τοποθέτησή του μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε «δολοφονική» της στάση της Ελλάδας απέναντι στους αιτούντες άσυλο προσθέτοντας ότι «δεν θα σωπάσω. Θα ζητήσω ευθύνες».

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο και να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο Μακρόν προειδοποιεί για «δύσκολες ημέρες» καθώς νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ εκατομμύρια πολίτες ζουν σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καθεστώς προειδοποίησης για ακραία ζέστη
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
«πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο και να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα ήταν ανέκδοτο να ακούγεται αυτό από τον Πρόεδρο μιας χώρας, που έχει γράψει μια δική της ιστορία για να αρνηθεί τις γενοκτονίες που διέπραξε στο πρόσφατο παρελθόν της. Και είναι ο ίδιος Πρόεδρος που από σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει φυλακίσει στρατιωτικούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, και η λίστα goes on. Όλοι θυμόμαστε φαντάζομαι στο πραξικόπημα με πόσο σεβασμό ο όχλος αποκεφάλιζε και μαστίγωνε απλούς στρατιώτες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
Με ποιους θα την κάνει τη συνάντηση; Με το πρόεδρο το Σεΐχη του Κατάρ και τους "δημοσιογράφους" που κατάφεραν να μείνουν εκτός φυλακής σε αυτό το κράτος δικαίου;Θύμωσε ο πασάς και έκοψε την @@@@