Προτάσεις Τσίπρα για τον κοροναϊό: Προσλήψεις, 150 εκατ. στα νοσοκομεία, προστασία α' κατοικίας

Προτάσεις Τσίπρα για τον κοροναϊό: Προσλήψεις, 150 εκατ. στα νοσοκομεία, προστασία α' κατοικίας Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε προτάσεις για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και των επιπτώσεών του (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
2

Προτάσεις, που περιλαμβάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, έκτακτο κονδύλι στα νοσοκομεία και προστασία της πρώτης κατοικίας έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και των επιπτώσεών του.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστεί από τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, προκειμένου να ληφθεί έγκαιρα κάθε δυνατό προληπτικό μέτρο, ώστε να αποφευχθεί η ραγδαία εξάπλωση του ιού που θα οδηγήσει σε γενικευμένη καραντίνα.

Διακομματική επιτροπή για προσλήψεις

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής, άμεσα, μέσω της οποίας θα προκηρυχθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών.

«Τουλάχιστον 1.000 επαγγελματίες υγείας πρέπει τις επόμενες μέρες να ενισχύσουν τις ΜΕΘ και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Αυτοί μπορούν να διοριστούν με ετήσιες ή διετείς συμβάσεις, έχοντας όμως ειδική μοριοδότηση για να καλύψουν μέρος των μόνιμων θέσεων που θα προκηρυχθούν. Ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, για οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού του ΕΣΥ, που λήγουν τους επόμενους μήνες», αναφέρει σχετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, είναι αστείο να αυξάνεται μόνο κατά 15 εκατομμύρια. Χρειάζεται ένα έκτακτο κονδύλι τουλάχιστον 150 εκατ., ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο η μετατροπή μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων σε ειδικές μονάδες νοσηλείας, όσο και η αγορά εξοπλισμού ΜΕΘ, για τη στελέχωσή τους», επισημαίνει ακόμη, ενώ σημειώνει ότι πρέπει να προβλεφθεί η επίταξη μονάδων από ιδιωτικά νοσηλευτήρια, προκειμένου να ενταχθούν στον εθνικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της νόσου.

Μέτρα για την οικονομία

«Αντίστοιχα έκτακτα μέτρα όμως η κυβέρνηση οφείλει να λάβει και για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Ήδη, πολύ πριν κάνει την εμφάνισή του ο νέος ιός, τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν παταγωδώς το αφήγημα περί μεγέθυνσης των ρυθμών ανάπτυξης», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε την οικονομία να τρέχει με ρυθμούς 2,8% το καλοκαίρι και το Δεκέμβρη την οδήγησε στο 1%. Με τα νέα δεδομένα δε, που δημιουργεί ο νέος ιός, είναι προφανές ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού έχουν ήδη εκτροχιαστεί», συμπληρώνει.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την κυβέρνηση να πάει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με επαναπροσδιορισμό του ύψους της προβλεπόμενης ανάπτυξης αλλά και με νέα αναπτυξιακά μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας.

«Αυτό βεβαίως προϋποθέτει άμεση διεκδίκηση μείωσης του στόχου του τρέχοντος έτους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος τόσο για δαπάνες ενίσχυσης του ΕΣΥ όσο και για μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων που ενδεχομένως πληγούν», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

«Τέλος η κυβέρνηση οφείλει να αναστείλει τώρα τον σχεδιασμό της για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ξεκινά από 1η Μαΐου. Μου είναι αδιανόητο την ώρα που θα πρέπει συμπολίτες μας να μπαίνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, η κυβέρνηση να επιτρέπει στα funds να βγάζουν ολόκληρες οικογένειες έξω από τα σπίτια τους», τονίζει ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει και να υλοποιήσει τις προτάσεις μας. Έχει χρέος και κοινωνική ευθύνη. Αλλά όλοι έχουμε ευθύνη. Τα κόμματα, η εκκλησία, οι συλλογικοί φορείς της κοινωνίας μας», επισημαίνει τέλος ο κ. Τσίπρας.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM