Οργή για ομάδες της Φόρμουλα 1 που θα οδηγήσουν σε προστατευόμενη παραλία της Ολλανδίας

Οργή για ομάδες της Φόρμουλα 1 που θα οδηγήσουν σε προστατευόμενη παραλία της Ολλανδίας Facebook Twitter
3

Η επιστροφή της Φόρμουλα 1 στην Ολλανδία μετά από 35 χρόνια έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις καθώς δυο ομάδες πήραν «πράσινο φως» να διασχίσουν σε μια προστατευόμενη παραλία ώστε το πλήρωμα να μην μπλέξει στην κίνηση.

Οι ομάδες των Red Bull Racing και AlphaTauri θα επιτρέπεται να οδηγήσουν από τα ξενοδοχεία τους για δυο μίλια εντός της παραλίας, που βρίσκεται μέσα στον προστατευόμενο βιότοπο του Noordvoort, ένα δημοφιλές σημείο ξεκούρασης για φώκιες και πουλιά, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ πίστας Zandvoort και Βόρειας Θάλασσας. 

Η απόφαση λήφθηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις της Netherlands Bird Protection Association, της οποίας ο διευθυντής, Fred Wouters, τόνισε πως η καταστροφή θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλη καθώς ο αγώνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής.

Εκπρόσωπος του δήμου εξήγησε πως η επιλογή οδήγησης στην παραλία θα είναι διαθέσιμη μόνο αν υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση και ο καιρός είναι ακατάλληλος για πτήση ελικοπτέρου. 

«Θεωρητικά, οι ομάδες ταξιδεύουν οδικώς ή αεροπορικώς, αλλά θα ήταν πολύ ενοχλητικό αν οι οδηγοί δεν μπορούν να φτάσουν στην ώρα τους. Επιπλέον, η αστυνομία επισήμανε πως μπορεί να γίνουν πόλος έλξης θαυμαστών που θα θέλουν να τους δουν από κοντά. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση της παραλίας είναι πιο ασφαλής από μια διαδρομή των ομάδων μέσα από κανονικούς δρόμους εντός και εκτός του Zandvoort», εξήγησε η ίδια.

Ένα μάξιμουμ 10 ηλεκτρικών Audi e-tron ή Porsche Cayenne 4x4 υβριδικών οχημάτων θα επιτρέπεται να οδηγεί δυο φορές την ημέρα στην παραλία μεταξύ Noordwijk και Zandvoort. Θα πρέπει να μετακινούνται στη σειρά με μέγιστη ταχύτητα και μέσω μια διαδρομής που θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τις παλίρροιες.

Ο Marc Janssen από την Foundation for Dune Conservation εξέφρασε ανησυχία για την πιθανή αναστάτωση που θα δημιουργήσουν τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι φανς που θα θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδρομή. «Οι φώκιες και τα πουλιά, όταν βλέπουν μια σειρά αυτοκινήτων σε απόσταση, ενοχλούνται, αναστατώνονται και πετάνε προς την θάλασσα. Αυτό κοστίζει πολλή ενέργεια στις φώκιες», τόνισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Απαράδεκτη απόφαση. Το ενδεχόμενο αλλαγής ξενοδοχείου των 2 ομάδων, δεν εξετάσθηκε ?? Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για μια παροδική ενόχληση, σε πολύ μικρή έκταση (2 μίλια). Ευτυχώς κάποιοι αντιδρούν.Εδώ στην Ελλάδα, που οι περισσότερες από τις κορυφές των βουνών μας (κυρίως περιοχές Natura) προγραμματίζεται να γεμίσουν με τεράστιες ανεμογεννήτριες (πλήρης καταστροφή, με αορίστου χρόνου γιγάντιες και άχρηστες εγκαταστάσεις - πρακτικά μετατροπή σε βιομηχανική ζώνη, των πιο παρθένων περιοχών της χώρας μας), οι ιθύνοντες το έχουν βαφτίσει "ανάπτυξη" και πολύς κόσμος τους πιστεύει και χαίρεται...
Στη Γερμανία το πλάνο είναι να κλείσουν ΟΛΑ τα πυρηνικά εργοστάσια (απόφαση μετα τη Φουκουσίμα) και να έχουν βασικά ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Τεράστιες εκτάσεις ειναι γεμάτες από 15 χρόνια με ανεμογεννήτριες. Στην Κοπεγχάγη (άλλοι βελανιδοφάγοι αυτοί) προσγειώνεσαι στο Kastrup και ειναι γεμάτη η θάλασσα (εδω θα διαταράξουν τη θαλάσια χελώνα όμως)..
Σταμάτησαν να βάζουν ανεμογεννήτριες σε Γερμανία και Δανία πλέον. Γιατί κατάλαβαν πως δεν αποδίδουν τίποτε. Μόνο την τιμή του ρεύματος ανεβάζουν. Και τα πυρηνικά τους εργοστάσια δεν τολμάνε να τα κλείσουν, από αναβολή σε αναβολή το πάνε, χρόνια τώρα, γιατί βλέπουν πως δεν τους παίρνει. Σε ποιόν λοιπόν θα πουλήσουν το στοκ ανεμογεννητριών που τους περίσσεψε ?? Σε κάτι εθελόδουλους έλληνες (με μικρό έψιλον), που νομίζουν πως η Ελλάδα τελειώνει έξω από την πόρτα του γραφείου τους / ή άντε, στο αεροδρόμιο των Σπάτων.Κι όσο για τα βουνά, τις θάλασσες και τα νησιά μας, τι τους νοιάζει? Το χρήμα να τρέχει...