ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Νοσοκομειακοί γιατροί: Δεν εξαιρείται η Θεία Κοινωνία από τις συστάσεις για τον κοροναϊό

Νοσοκομειακοί γιατροί: Δεν εξαιρείται η Θεία Κοινωνία από τις συστάσεις για τον κοροναϊό Facebook Twitter
Αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα για τις δηλώσεις περί Θείας Κοινωνίας και κοροναϊού (Eurokinissi)
6

Την αντίδραση της Oμοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσαν οι δηλώσεις της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Ελένης Γιαμαρέλλου, ότι ο κοροναϊός δεν κολλάει από την Θεία Λειτουργία.

Οι νοσοκομεiακοί γιατροί κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών μιλά για απαράδεκτες τοποθετήσεις επιστημόνων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων.

Γι' αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Ελλάδα
6

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Το νέο μεγάλο άγχος των Ελλήνων και οι «ένοχοι» που δείχνουν οι πολίτες

Ελλάδα / Στεγαστικό: Το νέο μεγάλο άγχος των Ελλήνων και οι «ένοχοι» που δείχνουν οι πολίτες

Η νέα έρευνα ΤΑΣΕΙΣ της MRB Hellas καταγράφει πώς οι Έλληνες αντιλαμβάνονται σήμερα το στεγαστικό πρόβλημα, ποιοι θεωρούν ότι ευθύνονται περισσότερο και γιατί οι περισσότεροι κρίνουν ότι οι λύσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν αρκούν.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
ΓΥΑΡΟΣ ΦΩΚΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ BBC

Ελλάδα / Αφιέρωμα του BBC στη Γυάρο: Από τόπος βασανιστηρίων, σε καταφύγιο για σπάνιες φώκες

Για μισό αιώνα, η Γυάρος ήταν ένας αποκλεισμένος κόσμος, λειτουργώντας ως στρατιωτική φυλακή και πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι που εμφανίστηκε μια συγκλονιστική φωτογραφία, περιγράφει το BBC
THE LIFO TEAM
MARFIN ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΕΣ

Ελλάδα / Marfin: «Ήταν σαν εκτελεστές» - Η μαρτυρία του δημοσιογράφου που «έπιασε» με τον φακό τους δράστες

Η μαρτυρία του φωτορεπόρτερ αποτελεί μέρος των καταθέσεων που έχουν καταγραφεί για την υπόθεση, ενώ οι φωτογραφίες που τράβηξε εκείνη την ημέρα, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας για την ταυτοποίηση των δραστών του εμπρησμού της Marfin
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Επιτέλους αντέδρασε κάποιος, γιατί κόντεψα να τρελαθώ σήμερα...Μήπως να βγει και κάποιος να πει επιτέλους ότι στις εκδηλώσεις - συναθροίσεις συμπεριλαμβάνονται και οι λειτουργίες;;;