ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.3.2020 | 00:29

Έγινα 27

Τελειώνω το μεταπτυχιακό έχω μερικά λεφτά στην άκρη και μια σταθερή δουλειά άσχετη του αντικειμένου μου αλλά το εισόδημα είναι ικανοποιητικό! Τα βγάζω πέρα μόνη μου τα τελευταία χρόνια όσα σχέδια έχω, νέο σπίτι, περισσότερα έπιπλα, δίπλωμα κ αμάξι όλα μόνη μου θα τα κάνω.. Δεν έχω παράπονο.. δεν θέλω απο τους γονείς μου στο κάτω κάτω τα βγάζουν δύσκολα πέρα.. Δεν νιώθω καλά όμως.. εδώ και καιρό.. Δεν ξέρω τι φορτιο κουβαλάω πλέον και δεν ξέρω τι φταίει.. έγιναν πολλά τελευταία..Στα 25 χώρισα από έναν μακροχρόνιο έρωτα ο οποίος παντρεύτηκε με άλλην αμέσως μετά από μένα μέσα σε λίγους μήνες .. η μετάβαση του σε Νέα σχέση μεσα σε 2 μερες μετα χωρισμόν έδειξε ότι για μένα δεν ένιωθε και πολλά.. στεναχωρήθηκα πάρα πάρα πολύ.. Εμεινα μονη κ περαδα δύσκολα παλεύοντας με τα συναισθήματα μου. Στα 26 γνώρισα κάποιον άλλο που δεν ήθελε σχέση μαζί μου , γιατί; Γιατί πολλοί λόγοι.. Δεν ήταν έτοιμος και το καταλαβαίνω δεν μου φέρθηκε κ τόσο καλά όμως.. με έκανε να νιώθω σαν αποτυχία και αναξια.. πολλες φορες με αγνοούσε και οταν εκανα κινηση να παει καλυτερα μου ελεγε πως δεν θέλει κατι δεν θελει κανονική σχεση.. εχει και 2 παιδιά από κάποια σχέση στα 20 του κάτι το οποίο το έμαθα από 3ο πολυ αργότερα και οχι από τον ίδιο.. Πέρασα δύσκολα μαζί του, έφτασα να μην θέλω να ζήσω.. κ όταν εξαφανίστηκε χωρις να μου πει κατι.. 10 μήνες ας πούμε "σχέση:.. απλά έκλεισα το κεφάλαιο μέσα μου .. γύρισε μεν ηθελε να σκεφτει τα μεταξυ μας ειπε .. και έκανε τα πάντα να με γυρίσει πίσω αλλά δεν ήθελα.. έκλαιγε στους διαδρόμους της δουλειάς κ αλλά τέτοια που με στεναχώρησαν πολύ και ήξερα ότι Εγώ είμαι η αιτία .. επειδή δεν γυρνάω πίσω.. και νιωθω άσχημα για τον εαυτό μου καθώς ενώ τον αγαπώ ξέρω δεν είναι ο σωστός για μένα.. γιατί ξέρω πως πάλι τα ίδια θα γίνουν.. και ξέρω πως στεναχωρήθηκε κ εκείνος πολύ και πως κ οι 2 μας κάναμε λάθη αλλά δυστυχώς αν σπάει το γυαλί.. Νιώθω κενό κάποιες φορές.. και σέρνομαι να τα βγάλω πέρα.. Υπάρχει κάποιος στην ζωή μου αλλά θέλουμε διαφορετικά πράγματα στο μέλλον ... Πραγματικά νιώθω χαμένη..
16
 
 
 
 
σχόλια
Πω ρε παιδια πνιγεστε σε μια κουταλια νερο...μακαρι να λεγαμε ολοι και ολες οτι ειμαστε ικανοποιημενοι απο τα οικονομικα μας και να μπορουσαμε να καναμε οσα θελαμε...αλλοι δεν εχουν ουτε αυτο ουτε γκομενικα και οπως καποιος ειπε ειναι και αστεγοι...λοιπον σχετικα με τα γκομενικα...Η πολυχρονη σχεση σου λυπαμαι που θα στο πω αλλα ειχε ηδη την αλλη παραλληλα με σενα..κανεις δε χωριζει απο χρονια σχεση και σε 2 μερες βρισκει αλλη...το συνδρομο της μαιμους δεν το ξερεις?για να παει απο το ενα κλαδι στο αλλο το δοκιμαζει πρωτα..και παντρευτηκε και συντομα..ειναι φως φαναρι.Σχετικα με το δευτερο ο αλλος δεν ηταν ξεκαθαρος και εκρυψε παιδια...δεν ηταν σκυλια...ηταν παιδια...και εξαφανιζοταν γι αυτο για να μην τον ανακαλυψεις και ταχα ψευτοκλαιγε μετα...μακρια απ αυτον..Οσο για τον τριτο που θελετε αλλα πραγματα φυγε τωρα οπως εισαι...γιατι παλι θα πληγωθεις...ψαξε για ανθρωπο που θελετε τα ιδια..και ασε την κλαψα επιτελους
Δεν "βγάζει" κλάψα η συγκεκριμένη, έτσι όπως το βλέπω. Ούτε υπάρχει αρχή της αναλογικότητας στα προβλήματα, καθέναν τον δυσκολεύει αυτό που τον δυσκολεύει.
Δεν σου είπα να μην πεις τη γνώμη σου. Προσδιόρισα ότι είναι η δική μου οπτική.Λέω και την δική μου γνώμη επειδή η εξομολογούμενη θα διαβάσει και είναι καλό να δει ότι κάποιοι διαφωνούμε.
Καλή μου καραβαν, να σου κάνω μια ερώτηση; Εσύ που ξέρεις και πολλά, ξέρεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μη νιώθω αγανάκτηση και οργή κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω κάποιο περιστατικό που συνιστά εκδήλωση σεξισμου; Για παράδειγμα μόλις διάβασα το χθεσινό καζουαλ σεξισμο στη στήλη της Α, μπα και μου έρχεται να αρχίσω να κλαίω από τα νεύρα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην με επηρεάζει τόσο πολύ; Δεν είναι μόνο ότι μου χαλάει πολύ τη διάθεση, είναι και ότι μου βγαίνει μετά σε επιθετικοτητα σε ανθρώπους που δεν φταίνε και σε τίποτα. Σε βρήκα εύκαιρη και είπα να αρπάξω την ευκαιρία για δωρεάν ψυχανάλυση :)
Αριάδνη, τώρα πήγα να ψάξω. Εννοείς το τραπέζωμα με τα 25 άτομα;Η λύση είναι να μην μένεις στη επιφανειακή ανάγνωση όταν αφορά γραπτό κείμενο. Από όλο αυτό το περιστατικό το πρόβλημα δεν είναι ότι οι σαπιοκοιλάδες κάθισαν στο τραπέζι κι άφησαν τις άλλες όρθιες. Σαπιοκοιλάδες είναι, αυτό μπορούν να κάνουν.Το πρόβλημα ήταν ότι οργανώθηκε τραπέζωμα οικογενειακό για 25 άτομα! Ποιά πανηλίθια πάει και κάνει κάτι τέτοιο; Δεν προβλέπει ότι δεν φτάνουν οι καρέκλες; Σε τέτοια λοιπόν άλλες είναι οι μεθοδεύσεις εξ αρχής. Τώρα για το πώς δεν θα εκνευρίζεσαι. Αν φτάσεις στα χρόνια μου (και στο εύχομαι φυσικά) θα καταλάβεις ότι οι άνθρωποι είναι μάλλον χαζοί και θα το αποδίδεις ως έναν βαθμό σε χαζομάρα. Κι ίσως αυτό είναι κάπως ανακουφιστικό ως προς τον σεξισμό. (Από την άλλη μπορεί και να είναι πιο απελπιστικό σε γενικότερο πλαίσιο. Αλλά γι'αυτό, πώς να μην εκνευρίζεσαι με την ηλιθιότητα, δεν έχω λύση, κι εγώ την ψάχνω ακόμη!)
Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Εν προκειμένω έμειναν όρθιες και οι υπόλοιπες γυναίκες της παρέας που είχαν προσκληθεί, απλώς και μόνο επειδή ήταν γυναίκες, και όχι μόνο η πανηλιθια που το σκέφτηκε.Τέλος πάντων. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Έμειναν όρθιες κι οι υπόλοιπες επειδή το τραπέζι είχε περιορισμένο αριθμό από καρέκλες. Αυτή είναι η ρίζα του κακού. Από τραπεζώματα έχω παρατηρήσει το εξής: στο τραπέζι πάνε οι ανήμποροι. Αυτοί που δεν τα καταφέρνουν. Στην κοινωνία μας αυτοί είναι οι άντρες μιας κάποιας ηλικίας. ;)Δες το κι έτσι. Ξαναλέω: η λύση είναι απλή. Γιατί να φας την ώρα σου, την ενέργειά σου και τα λεφτά σου για να καλέσεις 25 άτομα μονοκοπανιά; Λες του αντρούλη σου να τους βγάλετε έξω και να κεράσετε. Και κάθεσαι κιουρία να σε σερβίρουν και μαζί κι οι άλλες κυρίες της παρέας. :)
Το τραπέζι είχε περιορισμένο αριθμό από καρέκλες αλλά έμειναν όρθιες μόνο οι γυναίκες. Δεν έκατσαν μισοί και μισοί. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι η μοναδική φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.Μπορεί να μην είχαν την οικονομική δυνατότητα να κεράσουν 25 άτομα.
Στάθηκαν όρθιες επειδή έδωσε το έναυσμα η οικοδέσποινα. Κι ο οικοδεσπότης, που είναι κακομαθημένος από την οικοδέσποινα! Τον ακολούθησαν κι οι άλλοι. Συνήθως συμβαίνει το εξής. Ένας μεγαλύτερος ηλικιακά άντρας που δεν τηρεί τα προσχήματα κι είναι πιο πεινασμένος σερβίρεται πρώτος. Τον ακολουθούν ξεθαρρυμένοι άλλοι κανα δυο τρεις. Και προλαβάινουν και πάνε και κάθονται. Επειδή για ελληνική πραγματικότητα μιλάμε, πάνε κι άλλες πανηλίθιες και σερβίρουν τους άντρες τους (επειδή εκείνοι χεράκια δεν έχουν) κι έτσι τους κάνουν το υπηρετικό προσωπικό και στο τέλος δεν μένουν καρέκλες. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Αυτά σε μιξτ τραπέζια με ανάκατες ηλικίες. Αν δεν έχουν να κεράσουν έξω, δεν έχουν και να κεράσουν μέσα. Επειδή έχω κάνει τις συγκρίσεις, σε διαβεβαιώ ότι το έξω τελικά έρχεται πιο οικονομικά από το μέσα. Εγώ έχω καταργήσει τα τραπεζώματα εδώ και χρόνια και βρήκα την υγειά μου.
Η σχέση μεταξύ οικοδεσπότη και οικοδέσποινας όμως δεν είναι ως ένα βαθμό αποτέλεσμα των σεξιστικων αντιληψεων που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Δεν είναι πολύ θλιβερό να συμβαίνει αυτό;
Και αντε, η οικοδέσποινα ευθύνεται ως ένα βαθμό για αυτό που συνέβη. Αναγκάστηκαν όμως να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες γυναίκες της παρέας, οι οποίες δεν ευθύνονταν και έφαγαν στο όρθιο αντί να απολαύσουν το φαγητό τους όπως οι άνδρες τους.
έχεις καταφέρει πολλά στην ζωή σου και εύχομαι να καταφέρεις ακόμη περισσότερα!έχεις όμως στο μυαλό σου ότι η "ολοκλήρωση" του ανθρώπου έρχεται μέσα απο την σχέση και αυτό σε πονάει.επίσης αυτό το κενό που προσπαθείς να καλύψεις άλλοι το ανταλαμβάνονται και το εκμεταλλεύονται και σε άλλους κάθεται βαρύ και απομακρύνονται.νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνη για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνειςκαλή επιτυχία
τι να πουν και αυτοι που δεν εχουν δουλεια γκόμενα λεφτά και είναι και σχεδόν άστεγοι. Όλα τα έχεις τι νιώθεις χαμένη? πολλοι αντρες δεν εχουμε κοπελες γιατι σχεδον ολες πανε με το τοπ τοσο τοις εκτατο που μπορεί να τις βγαλει έξω για να φανε και να τις κυκλοφορήσει. Σίγουρα θα βρεις καποιον και μην σε επιρρεαζει οτι σηναντισες δυο αποτυχιμενες σχεσεις πχ υπαρχουμε πολλοι καλλοι οι οποίοι σκαλώνουμε σε προβλήματα καθημερινότητας που μας κάνει να μην ψάχνουμε κοπέλα ενώ πχ θέλουμε σαν τρελοί κοπέλα.
Θα βρεις εκείνο που σε εκφράζει πιο πολύ. Εκεί να πας. Όχι στα ενδιάμεσα και όχι σε εκείνα που σε κανουν να αναρωτιεσαι. Εκεί που νιώθεις πως αξίζει η επιλογή εκεί να πας.