Τσαβούσογλου προς Δένδια: Μας κάνουν κήρυγμα αυτοί που ρίχνουν δακρυγόνα σε αθώους

Τσαβούσογλου προς Δένδια: Μας κάνουν κήρυγμα αυτοί που ρίχνουν δακρυγόνα σε αθώους Facebook Twitter
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικρίνει την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφύγων στα σύνορα (Πηγή φωτό EPA)
11

Επίθεση στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου, με ανάρτηση στο Τwitter, απαντά στις δηλώσεις Δένδια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τα επεισόδια στον Έβρο. «Η αυτοσυγκράτηση δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη, εδραιωμένη στην πεποίθηση ότι συμπεριφορές σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο υπερισχύουν κάθε παραβατικότητας», ήταν η δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Κοίτα ποιος μας κάνει κήρυγμα για το διεθνές δίκαιο. Αδιάντροπα ρίχνουν δακρυγόνα σε χιλιάδες αθώους που συγκεντρώνονται στις πύλες τους. Δεν έχουμε υποχρέωση να εμποδίσουμε ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα μας, αλλά η Ελλάδα έχει καθήκον να τους αντιμετωπίσει ως ανθρώπους», απάντησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν τηλεφωνική συνομιλία το βράδυ της Παρασκευής, κατά την οποία ο κ. Δένδιας μετέφερε την ενόχληση της Ελλάδας για την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει άτυπα τα σύνορα, ενώ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν μετακινεί οργανωμένα τους πρόσφυγες, αλλά «δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε», πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι 18.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη, από τη στιγμή που η Άγκυρα αποφάσισε, άτυπα, το άνοιγμα των συνόρων.

Πολιτική
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM