Βίαια επεισόδια στη Λέσβο: Τραυματίστηκαν δέκα πολίτες και 43 αστυνομικοί

Βίαια επεισόδια στη Λέσβο: Τραυματίστηκαν δέκα πολίτες και 43 αστυνομικοί Facebook Twitter
Επεισόδια και τραυματίες στη Λέσβο (Eurokinissi)
5

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λέσβο μετά την απόβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές, προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα κλειστού τύπου για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο νησί, ο αριθμός των τραυματίστηκαν συνολικά 53 άτομα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, που επικαλείται πηγές της Αστυνομικής Δ/ νσης του νησιού από τα επεισόδια σε Καράβα και Διαβολόρεμα υπάρχουν 43 τραυματίες αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

Οι τραυματισμοί των αστυνομικών προκλήθηκαν από τον πετροπόλεμο με τους πολίτες, στους οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας τους. Από τις «μάχες» των αστυνομικών με τους πολίτες έχουν προκληθεί υλικές ζημιές τουλάχιστον σε δύο κλούβες των ΜΑΤ και σε αρκετά οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την έκταση Καβακλή, την οποία έχει επιτάξει η κυβέρνηση.

Ανάλογα περιστατικά, συνέβησαν και στη Χίο, όπου ομάδα ατόμων εισέβαλε σε ξενοδοχείο που διέμεναν αξιωματικοί των ΜΑΤ και τους ξυλοκόπησε.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια που διέμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο "Ερύθα" στη Χίο και τους λιντσάρισαν. Το περιστατικό συνέβη στις 2 το μεσημέρι και όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός «Αλήθεια» οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και τους ξυλοκόπησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr έχουν τραυματιστεί 6 αστυνομικοί.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στη Σάμο, ενώ η περιφέρεια και οι δήμοι βορείου Αιγαίου έχουν κηρύξει γενική απεργία για σήμερα σε όλα τα νησιά.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως ότι στο νησί, πολίτες την έπεσαν σε αστυνομικούς και τους έκαναν τόπι στο ξύλο και σε αντίστοιχες πορείες στο σύνταγμα πχ που πάνε χιλιάδες από κόσμο, δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο...Δε ξέρω.. ίσως να φαντάζομαι διάφορα αλλά πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση...
Στις πορείες είναι πάνοπλοι και οι διμοιρίες ακολουθούν συγκεκριμένες τακτικές για να μην διασπαστούν ή εγκλωβιστούν. Στο νησί τους έπιασαν με τις πιτζάμες και τα σώβρακα στον ύπνο.
Στη Λέσβο δεν ήταν οι γιαγιάδες που βοηθούσαν τους πρόσφυγες και παραλίγο να προταθούν και για Νόμπελ Ειρήνης; Πως τώρα γίνανε περίπου τρομοκράτες; Μήπως έχουν τα δίκια τους; Μήπως τους ζητάνε πολλά; Επίταξη χωραφιών ... για τρία χρόνια ... όπως με τον ΕΝΦΙΑ και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης κάτι. Δηλαδή όποτε τους καρφωθεί θα μπορούν να επιτάσσουν χωράφια , σπίτια και δεν ξέρω τι άλλο; Σαν πολύ δεν έχουν ξεφύγει οι "άριστοι";
Ακροδεξιοί και "φιλήσυχοι πολίτες" αφού ξέσπασαν την οργή τους σε μετανάστες και πρόσφυγες μέχρι σήμερα, τώρα ξεσπούν στους αστυνομικούς, γιατί νόμιζαν ότι η νέα κυβέρνηση (που οι περισσότεροι υπερψήφισαν) θα έδιωχνε κάθε τι ξένο ....Καλώς ορίσατε στη χώρα του παράδοξου και του παράλογου.