Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λέσβο μετά την απόβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές, προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα κλειστού τύπου για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο νησί, ο αριθμός των τραυματίστηκαν συνολικά 53 άτομα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

 

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, που επικαλείται πηγές της Αστυνομικής Δ/ νσης του νησιού από τα επεισόδια σε Καράβα και Διαβολόρεμα υπάρχουν 43 τραυματίες αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

 

Οι τραυματισμοί των αστυνομικών προκλήθηκαν από τον πετροπόλεμο με τους πολίτες, στους οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας τους. Από τις «μάχες» των αστυνομικών με τους πολίτες έχουν προκληθεί υλικές ζημιές τουλάχιστον σε δύο κλούβες των ΜΑΤ και σε αρκετά οχήματα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την έκταση Καβακλή, την οποία έχει επιτάξει η κυβέρνηση.

 

Ανάλογα περιστατικά, συνέβησαν και στη Χίο, όπου ομάδα ατόμων εισέβαλε σε ξενοδοχείο που διέμεναν αξιωματικοί των ΜΑΤ και τους ξυλοκόπησε.

 

Συγκεκριμένα, κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια που διέμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο "Ερύθα" στη Χίο και τους λιντσάρισαν. Το περιστατικό συνέβη στις 2 το μεσημέρι και όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός «Αλήθεια» οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και τους ξυλοκόπησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr έχουν τραυματιστεί 6 αστυνομικοί.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στη Σάμο, ενώ η περιφέρεια και οι δήμοι βορείου Αιγαίου έχουν κηρύξει γενική απεργία για σήμερα σε όλα τα νησιά.