Θεσσαλονίκη: Άρχισαν ν' αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν ν' αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
10

Κατακόρυφα αυξήθηκε η κίνηση στα σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού.

Πολίτες σπεύδουν στα καταστήματα αγοράζοντας αλεύρι, τη ζάχαρη και παξιμάδια αναφέρει το thestival.gr. Όπως ανέφερε σχετικά, διευθυντής καταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «από τις 13:00 η κίνηση του καταστήματος είναι αυξημένη κατά 150% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής ημέρας».

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν ν' αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter


«Υπάρχουν αποθέματα όμως αν συνεχιστεί αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, τότε σύντομα όλα τα ράφια θα είναι άδεια» πρόσθεσε.

 

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν ν' αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter

 

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν ν' αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν προς τους πολίτες ψυχραιμία τονίζοντας ότι ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει. 

Σύμφωνα με στελέχη μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσο πρόβλημα επάρκειας και κατά συνέπεια δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Με πληροφορίες από Thestival 

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ώρα 4 μ.μ. Σχολάω η έρμη και λέω να πάω να ψωνίσω τα χρειώδη (αγγουράκια Κνωσού-ne ti?, iceberg, κιμά για κεφτεδάκια, κουακόλα για το γιο, πατάτες για τα κεφτεδάκια, φετούλα για τις πατάτες και τα κεφτεδάκια, μια 6άδα νερά, τροφή για τη γάτα, γιαούρτια κατσικίσια και καφέ για τον πατέρα και ότι άλλο ήθελε αυθόρμητα προκύψει) για τις επόμενες 2-3 μέρες. Σοφά (τελικά) σκεπτόμενη αποφασίζω να πάω σε ένα κοντινό, σχετικά μικρό (βαριά βαριά καμιά 300αριά τετραγωνικά), συνοικιακό σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας. Ώρα 4:30 μ.μ. Μπαίνω επιφυλακτική για το τί θα βρω μπροστά μου. Προς έκπληξή μου, είμαστε άντε το πολύ 10-12 πελατάκια στο μαγαζί. Προχωράω ενθουσιώδης να τελειώνω μάνι-μάνι με τα ψούνια, να πάω στο σπιτάκι μου η βιοπαλαίστρια. Τελευταίο ψώνιο ήταν το ψωμί για τοστ (για τις βραδινές λιγούρες, ξέρετε). Αυτά βρίσκονται έναντι των ταμείων. 2 πελάτες εξυπηρετούνται ήδη με ήρεμους ρυθμούς. Δίπλα η είσοδος/έξοδος. Γυρνάω πλάτη να δω τις προσφορές και σε λιγότερο από 2 λεπτά ακούω ποδοβολητά και κραυγές. Γυρνάω αφού έχω τσακώσει τα τοστάκια και έκπληκτη βλέπω να μπαίνουν σωρηδόν οικογένειες με αμείωτο ρυθμό, μπαμπάς καρότσι, μαμά καρότσι και ο καθένας τσακωμένο από τον σβέρκο ένα πιτσιρίκι και να μακελεύουν τα πάντα. Από μπύρες, νερά, αλεύρια, μακαρόνια, μπισκότα, παξιμάδια, ρύζια, κατεψυγμένα, χαρτιά υγείας (φυσικά), μέχρι αφαλατικά για το μπάνιο και κρέμες χεριών. Ορμάω στο ταμείο πανικόβλητη πριν πετάξουν και εμένα μέσα στα καρότσι μαζί με τα ψώνια μου και σταυροκοπούμενη (δεν είμαι καν θρήσκα) βγαίνω σπρώχνοντας και αγκωνιάζοντας τους εισερχόμενους.Ώρα 5:12 μ.μ. Έφτασα αισίως σπίτι. Ώρα 6:00 μ.μ. Το κεφτεδάκια/πατατούλες/φετούλα είναι το απόλυτο greek freaking comfort food τελικά.#Άντε κάντ' ολοί στην μπάντα. Βήχει και γουστάρει η Σαλονικιά! (κλεμμένο)
Η πίτα θα πάει σύννεφο...... Και ζάχαρη για να έχουμε και κανένα επιδόρπιο μετά το παξιμάδι. Μανάδες αλαφιασμενες, θα μαλλιοτραβιουνται στα ταμεία για ένα πακέτο μακαρόνια ενώ οι πατεράδες θα πλακώνονται απ'έξω φωνάζοντας 《Πώς θα ταΐσω το παιδί μου》. Ενώ οι λαϊκές αοιδοι θα τραγουδουν στα μπουζουκια δωσ'μου τον κορονοϊο,δροσιά απ’ την καρδιά σουχίλιες φορές να αναστηθώχίλιες να ‘μαι δικιά σου