Novartis: Άφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης», δεν εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Novartis: Άφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης», δεν εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής Facebook Twitter
Τρεις ώρες περίμεναν στη ΓΑΔΑ τον «Μάξιμο Σαράφη» για να εξεταστεί (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
4

Το ένταλμα για τη βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη»- προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis- δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε κληθεί για να εξεταστεί την Τρίτη από κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη Novartis, στη ΓΑΔΑ. Όμως, ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, αλλά το ένταλμα δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

Το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής περίμενε πάνω από τρεις ώρες τον «Μάξιμο Σαράφη» στη ΓΑΔΑ. Τελικά, η επιτροπή διέκοψε, για την επόμενη ημέρα και ώρα που έχει οριστεί, ώστε να προσέλθει και να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής, δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης.

«Σήμερα είχε οριστεί η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα, ακριβώς με το ίδιο καθεστώς που είχε εξεταστεί από τις εισαγγελικές αρχές και απ' τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον κ. Σοφουλάκη. Άρα ο τρόπος εξέτασής του, θα ήταν ακριβώς όπως ορίζεται από την ίδια διάταξη που τον έχει εντάξει στο καθεστώς προστασίας. Ο μάρτυρας δεν προσήλθε, μας ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί, γιατί θα εξεταστεί μόνο με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει», δήλωσε ακόμη ο κ. Πλεύρης.

«Αποκαλύφθηκαν οι προστάτες του»

Από την πλευρά του ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε ότι αποκαλύφθηκαν «οι προστάτες» του «Μάξιμου Σαράφη».

«Σήμερα μπορεί να μην εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας, όμως αποκαλύφθηκαν οι προστάτες του. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από μια κοινοβουλευτική επιτροπή που αναζητεί την αλήθεια. Κινδυνεύει από αυτούς που θέλουν να ελέγξουν κάθε θεσμό, κάθε αρμό της εξουσίας, όπως λένε, και όπως φαίνεται, το επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα με την υπόθεση που ερευνούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για διαδικασία που εξελίσσεται σε παρωδία έκαναν λόγο τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όσο και ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

«Πιστεύουμε ότι το καθεστώς της ανωνυμίας και της προστασίας των μαρτύρων, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας και στη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης, αλλά αντίθετα δημιουργεί προσκόμματα», δήλωσε ακόμη ο κ. Καραθανασόπουλος, συμπληρώνοντας ότι για αυτό τον λόγο δεν συμφώνησε με το ένταλμα βίαιης προσαγωγής, αλλά ζήτησε την άρση του καθεστώτος προστασίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Cool down, προκειται για παλια τηλεοπτικη και κινηματογραφικη διαφημιση μεγαλης ελληνικης φιρμας με ρουχα. Τωρα για τη ΓΑΔΑ δε χρειαζεται να σου πω εγω, τα λενε τα μιντια, κανεις τους δεν ενεφανισθη.