Ζερμέν Γκριρ: «Πόσους ψεύτικους οργασμούς θα προσποιηθεί ακόμα η Μέγκαν Μαρκλ για να τα καταφέρει;»

Ζερμέν Γκριρ: «Πόσους ψεύτικους οργασμούς θα προσποιηθεί ακόμα η Μέγκαν Μαρκλ για να τα καταφέρει;» Facebook Twitter
Οργασμοί, ψεύτικα βογκητά... Μιλάμε για το πιο στερεοτυπικό και κουρασμένο επίπεδο κακίας από γυναίκα προς γυναίκα...
16

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τα περσινά σχόλια της διάσημης φεμινίστριας συγγραφέως Ζερμέν Γκριρ εναντίον της Μέγκαν Μαρκλ, για την οποία είχε δηλώσει: «Ελπίζω να καταφέρει να το σκάσει και ίσως να πάρει και τον Χάρι μαζί της». Προχθές επανήλθε στο θέμα, όταν, σε μια συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογραφική εκπομπή "60 Minutes" της Αυστραλίας, έκανε λόγο για τον «φριχτό», «showbiz» γάμο του πριγκιπικού ζεύγους, προβλέποντας ότι είναι πιθανό ο Χάρι και η Μέγκαν σταδιακά να «χαθούν στην απόλυτη λήθη». Ακολούθως, η Γκριρ χτύπησε κάτω από τη ζώνη, λέγοντας ότι εύχεται τουλάχιστον να είναι αληθινά ερωτευμένη η Μαρκλ με τον Πρίγκηπα Χάρι:

«Αν παρίστανε την ερωτευμένη τόσον καιρό, τι μιζέρια... Πόσοι ψεύτικοι οργασμοί χρειάζονται; Πόσα ψεύτικα βογκητά θα χρειαστούν ακόμα για να τα καταφέρει;»

Σε χθεσινό άρθρο γνώμης της, η αρθρογράφος του Guardian, Barbara Ellen, σχολίασε με πολύ καυστικό τρόπο την στάση της 80χρονης συγγραφέως, γράφοντας τα εξής:

«Οργασμοί, ψεύτικα βογκητά... Μιλάμε για το πιο στερεοτυπικό και κουρασμένο επίπεδο κακίας από γυναίκα προς γυναίκα. Η συγγραφέας της "Γυναίκας ευνούχου" κάθεται και αναλογίζεται δημόσια κατά πόσον μια γυναίκα είναι 'πόρνη της φήμης' και βλέπει τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της ως κερδοφόρο "πελάτη". Και το χειρότερο δεν είναι πόσο χυδαία, αλλά πόσο προβλέψιμα και μονότονα έχουν γίνει τέτοια σχόλια. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν επιτίθεται στην Μέγκαν Μαρκλ στις μέρες μας;»

Ζερμέν Γκριρ: «Πόσους ψεύτικους οργασμούς θα προσποιηθεί ακόμα η Μέγκαν Μαρκλ για να τα καταφέρει;» Facebook Twitter

«Είτε εξαιτίας της απόφασής τους να εγκαταλείψουν την βασιλεία, είτε επειδή απέλυσαν το προσωπικό τους, είτε επειδή, όπως γράφτηκε, πραγματοποίησαν εμφάνιση για λογαριασμό της τράπεζας JP Morgan που τους απέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια, είτε με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, η Μέγκαν και ο Χάρι αποτελούν τους βασικούς στόχους των media από τον Οίκο των Γουίνδσορ, γεγονός εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι εκεί μέσα βρίσκεται ο Πρίγκιπας Άντριου. Η Μαρκλ έχει κατηγορηθεί για χιλιάδες πράγματα, ακόμα και για την 'φυλετική καταγωγή' της, όσο κι αν το αρνιούνται οι ρατσιστές επικριτές της. Ιδιαιτέρως υποκριτική όμως είναι η κατηγορία εναντίον της ότι είναι 'χρυσοθήρας'. Οι επιθέσεις εναντίον της έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία πλέον, διαμορφώνοντας το ημερήσιο πρόγραμμα δημόσιων σχέσεων κάποιας σαν την Ζερμέν Γκριρ ως εξής: 'Ξύπνημα, ντους, πρωινό, μετάβαση σε τηλεοπτικό στούντιο, επίθεση κατά της Μέγκαν Μαρκλ, γεύμα με εκδότες...'».

«Και το πιο περίεργο είναι πόσο μονόπλευρη είναι αυτή η επιθετικότητα. Οι διώκτες της Μέγκαν εμφανίζονται ως σταυροφόροι που έχουν κηρύξει πόλεμο στις πλανεμένες μάζες που έχουν 'παραμυθιαστεί'. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αυτά τα πλήθη πιστών της Μέγκαν που πρέπει να βγουν από την πλάνη τους, ούτε ορδές φανατικών οπαδών που την έχουν αναγάγει στη θέση της δικής τους Εβίτας Περόν. Όσοι την συμπαθούν, δεν κάνουν ούτε το ένα χιλιοστό της φασαρίας σε σχέση με αυτούς που φαίνονται να την μισούν, οι οποίοι ,όλο και περισσότερο, ουρλιάζουν αναμεταξύ τους κυρίως».

«Γιατί μπαίνουν σε τόσο κόπο; Επειδή είναι εύκολος στόχος και η επίθεση εναντίον της εξασφαλίζει άμεσες επικεφαλίδες. Το κακό είναι ότι η 'περίοδος κυνηγιού' με θήραμα την Μέγκαν έχει ήδη διαρκέσει τόσο πολύ που ακόμα και οι πιο μοχθηρές και κακόβουλες επιθέσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται περιέργως κοινότοπες και συνηθισμένες».

Στήλες
16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

6 σχόλια
Δεν βλέπω κάπου το άρθρο αυτό να προσβάλλει τη Μέγκαν, αλλά απευθύνεται (και θίγει) κυρίως τον Χάρυ, που δεν μπορεί να αντιληφθεί την αλήθεια ενός οργασμού.Στην ουσία εμμέσως πλην σαφώς, τον αποκαλεί χαλβά που σέρνεται, ενώ την Μέγκαν την παραδέχεται, γιατί ότι πέτυχε, το πέτυχε με το "σπαθί¨της.Ποιος, έχει αλήθεια τελικά το πάνω χέρι στις σχέσεις;
Ας το κάνουμε λιανά: Η Germaine κάνει κάποιες σαχλές υποθέσεις, οι οποίες θίγουν όλους τους εμπλεκόμενους και ΚΥΡΙΩΣ την Μαρκλ. Πίστεψέ με δεν είναι χειρότερο να σε κατηγορούν ως τύπο που δεν καταλαβαίνει μία έμπειρη προσποίηση, απ' το να σε κατηγορούν για (πουτάνα) προικοθήρα με πλήρη στρατηγική. Υπόθεση, επίσης, δεν είναι συνώνυμο της πραγματικότητας. Λέει για να πει. Ντόρος για το τίποτα.
Πολύ απλουστευτικό δίπολο και πολύ light η λέξη "πονηρός" γι' αυτό που υπονοείται. Σε κάθε περίπτωση ο "ηλίθιος" στερείται δόλου, he can't help it που είναι έτσι όπως είναι, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να πούμε για τον "πονηρό", ο οποίος λειτουργεί εν πλήρη συνειδήσει. Έτσι δεν είναι;
H Γκριρ είναι 80χρονών, απομεινάρι μιας άλλης γενιάς, μπορεί να υπήρξε πρωτοπόρος κάποτε - και της οφείλεται σεβασμός γι 'αυτό - αλλά οι κοινωνικές εξελίξεις την έχουν ξεπεράσει και προσπεράσει...ΥΓ: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δε βλέπω πουθενά τόσο μένος (ούτε και άρθρα) εναντίον του πρίγκιπα Αντριου και της εμπλοκής στο σκάνδαλο με τον Επσταϊν που έκανε trafficking τις ανήλικες, κάποιες από τις οποίες κατηγόρησαν τον Άντριου για βιασμό? Υπήρχε ένα ολόκληρο κύκλωμα που προωθούσε ανήλικα στους ισχυρότερους άντρες του πλανήτη (ο Άντριου δεν είναι ο μόνος) αλλά αυτή που πρέπει να καεί στην πυρά είναι η Μαρκλ επειδή μπορεί και να το παίζει ερωτευμένη κ να τύλιξε τον Χάρρυ....αααα και επειδή είναι μισή μαύρη και σπίλωσε το βρετανικό royal blood....REALLY?!?!??!?!?!
Βράσε ρύζι...:-/https://www.independent.co.uk/voices/germaine-greer-rape-victims-women-feminism-sexual-violence-a8543161.html+https://www.nytimes.com/2018/05/31/world/europe/germaine-greer-rape.html+https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/germaine-greer-sexual-violence-tv-women-enjoy-luther-the-fall-paranoid-metoo-a8330561.html
Θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την άποψή σας ότι κάτι το οποίο κάποτε ήταν πρωτοπόρο μπορεί οι εξελίξεις και η πραγματικότητα να το έχουν ξεπεράσει και να έχει καταστεί τροχοπέδη.
Δεν προκύπτει απ' την διατύπωση ότι αυτά που έλεγε η germaine παλαιότερα και που ίσως θεωρούνταν πρωτοπόρα είναι -απαραιτήτως- ξεπερασμένα σήμερα, ΑΛΛΑ ότι πράγματα, που λέει σήμερα, είναι ξεπερασμένα από τις εξελιξεις ...Υπάρχει μια κάποια διαφορά θαρρώ. Ακόμη, όμως, κι αν κάτι έχει καταστεί πεπερασμένο, πιθανότατα, αποτελεί αναγκαίο σκαλοπάτι για επόμενα βήματα. Ο κόσμος δεν είναι στατικός, ούτε μπορούμε να βρεθούμε απ' το σημείο τάδε στο σημείο δείνα, άνευ ενδιάμεσων σταθμών.
Βλαχακι.Για να υπάρξει αύριο πρέπει να έχει υπάρξει το χτες. Μα αν εμμένεις στο χτες το αύριο δεν θα έρθει ποτέ.Έχεις μια εμμονή να διαφωνείς ενώ συμφωνείς ή μου φαίνεται;
"αλλά οι κοινωνικές εξελίξεις την έχουν ξεπεράσει και προσπεράσει..." ναι, ενώ ο θεσμός της βασιλείας και των (εντός ή εκτός παλατιού) γαλαζοαίματων με τις κληρονομικές περιουσίες είναι πολύ φρέσκος
Δεν διατύπωσα πουθενά ότι ο θεσμός της βασιλείας δεν είναι παροχημενος, ή ότι συμφωνώ με το θεσμό, επομένως δεν κτλβν που κολλάει με το θέμα, οι απόψεις της Γκρηρ όμως πλέον είναι παροχημενες.@Γραφων καταρχήν το Βλαχακι με κάλυψε πλήρως, επίσης διαφωνείς για να διαφωνείς, αυτό παρατηρώ εγώ. Ο, τι ήταν κάποτε πρωτοποριακό δεν παραμένει πάντα έτσι. Το καλύτερο παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό είναι ο Φροϋντ, πατέρας της Ψυχιατρικής κ μέγας πρωτοπόρος, παρόλα αυτά, παρά πολλές θεωρίες του σήμερα, όχι απλά είναι ξεπερασμενες αλλά απορριπτονται πλήρως από την επιστημονική κοινοτητα. Όπως είπες κ στο Βλαχακι, διαφωνείς ενώ συμφωνείς...
"Orgasms, fake groans… Who even has the energy to unpack all the tired, reductive woman-on-woman nastiness in that? (...)Those who like Meghan, who feel sympathy for her, who wouldn’t feel personally slighted if these strangers made a go of it as a regular celebrity couple, don’t make anywhere near the amount of fuss as those who hate her. These days especially, there is no mawkish reverence requiring a rigorous counterbalance. Increasingly, Meghan-haters are just screaming among themselves.Why would they bother? Well, it’s an easy score, an instant headline, as supporting her never could be. The trouble is that it’s been open season on Meghan for so long, even vicious attacks have become weirdly banal and mainstream. If Greer still fancies her chances as the feminist shock-jock du jour, she needs to up her game".Συμφωνώ με την κα Barbara Ellen. Ακόμη κι αν είμαστε συνηθισμένοι σε controversies της Germaine, το παρόν παραείναι μπανάλ.Next!
Φεμινισμός ή κλειδαρότρυπα;Εσύ αποφασίζεις!...ΥΓ Η Γκριρ δεν είχε πει το φοβερό ότι αν δεν έχεις ωοθήκες δεν είσαι αληθινή γυναίκα και εθίγησαν όλες οι διεμφυλικές;