Δίκη Γουάινστιν: «Ούρησε πάνω μου. Ήταν αηδία», λέει η Τζέσικα Μαν - Κατέρρευσε στην κατάθεση

Δίκη Γουάινστιν: «Ούρησε πάνω μου. Ήταν αηδία», λέει η Τζέσικα Μαν - Κατέρρευσε στην κατάθεση Facebook Twitter
Η Τζέσικα Μαν (δεξιά) είναι μια από τις τρεις γυναίκες που κατηγορούν τον Γουάινστιν για βιασμό. Η δίκη στη Νέα Υόρκη βασίζεται σε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δυο διαφορετικών γυναικών. EPA/JUSTIN LANE
5

Η Τζέσικα Μαν, που κατηγόρησε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν πως την βίασε το 2013, αποκάλυψε πως στη διάρκεια συναινετικού σεξ με τον Αμερικανό παραγωγό, εκείνος ούρησε πάνω της. 

Η δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού, Ντόνα Ροτούνο, χαρακτήρισε την Μαν «δειλή και αλλοπρόσαλλη», περιγράφοντάς της ως μια «αποτυχημένη ηθοποιό που είχε συναινετική σχέση με τον Γουάινστιν για να ενισχύσει την άτονη καριέρα της». Σε μια προσπάθεια δε, να παρουσιάσει την Μαν ως αναξιόπιστη, η Ροτούνο την πίεσε να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Στην κατάθεσή σας δηλώσατε πως ο κ. Γουάινστιν "κατούρησε" πάνω σας, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας. Πότε ήταν αυτό;», ρώτησε η Ροτούνο.

«Δεν γνωρίζω».

«Ήταν πριν ή μετά το περιστατικό στη Νέα Υόρκη;», συνέχισε η Ροτούνο, σχετικά με τον φερόμενο βιασμό.

Η Μαν είπε ότι πίστευε πως έγινε πριν το φερόμενο περιστατικό, αλλά δεν μπορούσε να είναι σίγουρη επειδή είχε μερικές επαφές με τον Γουάινστιν μέχρι το 2016.

Η Ροτούνο ρώτησε αν έγινε στη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες. «Πρέπει να έγινε στο Λος Άντζελες, επειδή δεν με κατούρησε στη Νέα Υόρκη», απάντησε χαρακτηριστικά η Μαν. «Ξέρω πού ήμασταν με τον Χάρβεϊ. Ήμασταν στο ντους. Ήθελε να κάνει πρώτος ντους, που εμένα με βόλευε, και μου ζήτησε να μπω στο ντους και μετά μου είπε, "Έχεις κάνει ποτέ golden shower;". Και του είπα, "Όχι". Και μετά τον ένιωσα να με κατουράει», πρόσθεσε η Μαν.

Η Ροτούνο την ρώτησε αν έφυγε μετά από αυτό και η Μαν απάντησε αρνητικά. «Είχα πάθει σοκ, ήταν αηδία. Γύρισα προς την γωνία του ντους και απλώς έστρεψα το βλέμμα μου αλλού», σημείωσε η Μαν, ξεσπώντας σε κλάματα. 

Δίκη Γουάινστιν: «Ούρησε πάνω μου. Ήταν αηδία», λέει η Τζέσικα Μαν - Κατέρρευσε στην κατάθεση Facebook Twitter
Η δικηγόρος Ντόνα Ροτούνο (αριστερά), μια από τις συνηγόρους υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινστιν. EPA/JUSTIN LANE

Η δικηγόρος του Γουάινστιν πίεσε επίσης την Τζέσικα Μαν να απαντήσει γιατί περνούσε χρόνο με τον Αμερικανό παραγωγό και είχε προσωπική σχέση μαζί του, εφόσον δεν την ενδιέφερε σεξουαλικά ή ρομαντικά. 

«Σε ολόκληρη την σχέση σας με τον κ. Γουάινστιν, του λέγατε ψέματα κάθε φορά;»

«Με ποια έννοια;», ρώτησε η Μαν.

«Βασικά, τον κάνατε να πιστεύει πως θέλατε να βρίσκεστε εκεί», σημείωσε η Ροτούνο.

«Για την ασφάλειά μου, ναι», απάντησε η Μαν. 

«Όσο υποστηρίζετε πως νιώσατε ότι σας εκμεταλλεύεται, δεν είναι αλήθεια πως εκμεταλλευτήκατε και εσείς τον ίδιο επειδή συνεχίσατε να τον βλέπετε μετά από κάθε σεξουαλική επαφή;», συνέχισε η Ροτούνο.

«Το πώς το διαχειρίστηκα για να επιβιώσω και να το επεξεργαστώ, υποθέτω θα μπορούσατε να το πείτε εκμετάλλευση», απάντησε με την σειρά της η Μαν.

Δίκη Γουάινστιν: «Ούρησε πάνω μου. Ήταν αηδία», λέει η Τζέσικα Μαν - Κατέρρευσε στην κατάθεση Facebook Twitter
Ο πρώην Αμερικανός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν. EPA/JUSTIN LANE

Η Ροτούνο ρωτούσε επανειλημμένα την Μαν για τα emails που αντάλλαζαν με τον Γουάινστιν, τα οποία έδειχναν μια πολύ φιλική σχέση μεταξύ τους. Σε ένα από αυτά, η Μαν τού είχε δώσει μάλιστα τον καινούργιο της τηλεφωνικό αριθμό, ενώ σε κάποιο άλλο τον επαινούσε έντονα για την δουλειά του. 

Η δίκη πήρε όμως αναπάντεχη τροπή όταν η Ροτούνο ρώτησε την Μαν σχετικά με ένα email που είχε στείλει στον πρώην σύντροφό της, στις 22 Μαΐου 2014. Η Μαν το είχε στείλει μετά το τέλος της σχέσης τους. Η Ροτούνο την ανάγκασε να το διαβάσει δυνατά ενώπιον του δικαστηρίου.

«Το μυστικό και ο φόβος μου είναι που γνωρίζω πως ένα μέρος της σχέσης που είχα με τον Χάρβεϊ μπορεί να σημαίνει πως δεν θα μου ξαναμιλήσεις ποτέ... Ήμουν αρκετά κοντά του για να σου πω πως δεν έχει πλέον λειτουργικό πέος. Στο κατώτερο μισό του σώματός του, έχει κάτι σαν επέμβαση ή κάψιμο και είναι τυχερός που έχει όλα τα μέλη του. Ποτέ δεν ρώτησα τι συνέβη. Σου είπα πως μερικές φορές ένιωθα απελπισμένη και πως απλώς θα έπρεπε να είμαι με έναν μεγαλύτερο άντρα επειδή είμαι χαμένη υπόθεση. Αποδέχθηκα πως ο πατέρας μου ήταν ένας μεγαλύτερος άντρας, που είχε σχέσεις με κορίτσια μικρότερα από εμένα. Ο Χάρβεϊ με αναγνώριζε, πάντα προσφερόταν να με βοηθήσει με τρόπους που οι γονείς μου δεν το έκαναν. Ένιωθα καλά να κυνηγάω την βιομηχανία επειδή με ενθάρρυνε. Ο Χάρβεϊ είχε την ηλικία του πατέρα μου και μου έδωσε όλη την αναγνώριση που χρειαζόμουν. Ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου τον απέφευγε επειδή δεν είχα ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης... Παρέμενα επειδή ένιωθα ένα είδος φιλίας μαζί του και πως η κατάσταση ήταν συγκεκριμένη. Θυμάμαι όταν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση [...]Προσπάθησα να τον κάνω "ψευτο-πατέρα" μου», διάβασε η Μαν δυνατά.

Στην ερώτηση της Ροτούνο αν αναφέρεται στην σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί όταν ήταν μικρή, η Τζέσικα Μαν άρχισε να κλαίει και το δικαστήριο διέκοψε, καθώς δεν μπορούσε να συνέλθει από τους λυγμούς. 

Με πληροφορίες από Vulture

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Γουα'ι'νστιν ειναι καθαρμα και ενοχος, ομως η περιπτωση Μαν ειναι ισως η πιο αδυναμη απο τις πεντε γυναικες που τον εχουν μηνυσει.Σε μια στιγμη η δικηγορος του την ρωτα : "Ειχες την επιλογη να βγεις απο κεινο το δωματιο και να μην ξαναδεις τον Χαρβε'ι' ξανα, ετσι δεν ειναι " ;Η Μαν απαντα " Αυτο θα σημαινε το τελος οποιασδηποτε αποπειρας για μια καριερα". Επισης δημοσιευτηκε μια αναρτηση της οπου η ιδια εξιστορουσε για ενα threesome με εναν ηλικιωμενο. Οταν ρωτηθηκε αν αυτος ειναι ο Γουα'ι'νστιν ειπε οτι δεν αναφεροταν σε καποιον συγκεκριμενα παροτι παραδεχτηκε οτι εχει κανει threesomes με φιλους της, οχι ομως με τον Γουα'ι'νστιν, που οταν της το προτεινε του το αρνηθηκε τραυματισμενη.Πηγη : New York Times ( αμερικανικη εκδοση ) 1 Φεβ 2020 - σελ Α23
Δηλαδή, η υπεράσπιση του Γουάινστιν βασίζεται στο ότι η γυναίκα είχε συναινετική σεξουαλική σχέση μαζί του, άρα αυτό αποκλείει το ότι την βίασε; Δηλαδή, με αυτή την λογική, μια παντρεμένη γυναίκα που έχει κάνει εκατό φορές συναινετικό σεξ με τον άντρα της, δεν γίνεται την εκατοστή πρώτη φορά αυτός να την βιάσει; Μέσα στον γάμο ή στην σχέση δεν υπάρχει βιασμός, αυτό ισχυρίζεται η δικηγόρος του
Μα, ακόμα και αν είχε όφελος από την σχέση μαζί του, ακόμα κι αν για λόγους συμφέροντος έμεινε μαζί του αφού την βίασε, αυτό δεν αναιρεί τον βιασμό! Μακάρι να τον είχε καταγγείλει αμέσως μόλις την βίασε, αλλά το ότι έκανε αργότερα την καταγγελία, αυτό δεν μειώνει την σοβαρότητα του εγκλήματος.
η δικηγόρος ισχυρίζεται οτι εφόσον προηγήθηκε η επίθεση/βιασμος το 2013 δεν ειναι λογικο να συνεχίζεις να εχεις επαφές με τον βιαστη σου με την θέληση σου μεχρι το 2017, εκτος και εαν...
Χωρίς να είμαι ο δικηγόρος του Γουάνστιν νομίζω ότι θέλει να πει ότι ο φερόμενος βιασμός ήταν σεξουαλική επαφή με συναίνεση μιας και πριν και μετά το συμβάν η μηνύτρια είχε σχέσεις φιλικές με τον Γουάινστιν.Ενώ η ίδια αλλού έλεγε ότι δεν είναι "χρηστικός" σεξουαλικά.