ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.1.2020 | 03:08

Κουσούρι απο μικρος

Οταν ολοι την νυχτα κοιμουνται εγω ξυπνιος στο κρεβατι να κανω σβουρεςΣυνεχεια και συνεχεια Μην αρχισετε τις συμβουλες φιλοι μου , τα εχω δοκιμασει ολαΣχεσον εχει περασει στο σταδιο της φοβιας (οτι θα ερθει το βραδυ και δεν θα μπορω να κοιμηθω)
6
 
 
 
 
σχόλια
Πιες βαλεριάνα ή κάποιο ηρεμιστικό αφέψημα.Εντάξει, είπες να μη σου δώσουμε συμβουλές αλλά σε μένα λειτουργεί, γι' αυτό στο γράφω.Προσπωπικά πάντως όταν έχω αϋπνίες πάω βόλτες στην πόλη ή στην παραλία, καπνίζω και περπατάω μακριές αποστάσεις.
Αν όντως τα έχεις δοκιμάσει όλα θα ήταν χρήσιμο να συμμετάσχεις σε σχετική έρευνα (αν δηλαδή υπάρχει κάτι που σχετίζεται με τη φυσιολογία του οργανισμού και όχι με ψυχολογικούς παράγοντες). Αν και πιστεύω ότι α) είναι το δεύτερο (κυρίως) β) δεν αφήνεις ικανή περίοδο προσαρμογής για ο,τι δοκιμάζεις γ) έχεις εισελθει σε φαύλο κύκλο
Αα και να προσθέσω, αυτή η φοβία που λες είναι απόλυτα αληθινή, σου γίνεται έμμονη ιδέα. Πάντως θα σου δώσω κάποιες συμβουλές, αν και δεν θέλεις, που μου είχε πει ο γιατρός μου. Ποτέ δεν περνάμε χρόνο στην κρεβατοκάμαρα παρά μόνο για ύπνο και για σεξ. Κόβουμε εντελώς αλκοόλ και ναρκωτικά, τύπου χόρτο.. εγώ και ένα-δύο ποτά να πιω πια, κοιμάμαι χάλια. (Το αλκοόλ γενικά χαλάει την αρχιτεκτονική του ύπνου-είναι λανθασμένη η πεποίθηση ότι το αλκοόλ μας βοηθάει να κοιμηθούμε, μπορεί στην αρχή να πέσουμε να κοιμηθούμε με μεγαλύτερη ευκολία αλλά ο ύπνος μας θα είναι διακοπτόμενος και σίγουρα δεν ξεκουραζόμαστε για αυτό πάντα ξυπνάμε χάλια).Πρέπει να κουραζόμαστε με γυμναστική. Η κούραση της γυμναστικής είναι τελείως διαφορετική από την κούραση της δουλειάς καθώς απελευθερώνονται οι καλές ορμόνες όπως η ντοπαμίνη αν δεν κάνω λάθος. Το να εντάξεις κάποια βότανα όπως η βαλεριάνα και να τα πίνεις κάθε βράδυ μακροπρόθεσμα σίγουρα θα λειτουργήσουν θετικά. Ή να πάρεις έστω χαπάκια βαλεριάνας και να τα παίρνεις μια ώρα πριν τον ύπνο. Και τέλος ξαναλέω ότι όταν έχουμε τέτοια σοβαρά συμπτώματα που επεμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, επισκεπτόμαστε σίγουρα έναν καλό ψυχίατρο. Όχι ψυχολόγο, ψυχίατρο! Ελπίζω να βοήθησα έστω και έναν εκεί έξω.
Κοίτα είμαι παθούσα χρόνια, έχω αϋπνίες από τα 18 μέχρι και τώρα (27). Βέβαια πριν τα 23 δεν ήξερα τι είναι αϋπνία (νόμιζα το ότι ξυπνούσα 5 και 10 φορές σε ένα βράδυ είναι νορμάλ). Ουσιαστικά για μένα μετά από τρελές αϋπνίες στα 23, κοιμόμουν ανά 4 μέρες όταν ο οργανισμός μου εξαντλούνταν και πάλι απ' την αρχή μέχρι που πήγα σε ψυχίατρο αλλιώς ένιωθα να τρελαίνομαι.. έπαιρνα χάπια για ενάμιση χρόνο, είχα πάθει ανοσία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, γιατί έπαιρνα διπλή δόση από τα υπνωτικά χάπια που έπαιρνα, μου είχε ρωτήσει ο γιατρός μου, άμα κουράζομαι κατά τη διάρκεια της ημέρας και εγώ του είχα πει ναι. Προφανώς και δεν κουραζομουν ούτε σωματικά ούτε νοητικά. Τέλος πάντων, άγχος η αιτία για εμένα όπως και σε πολλούς, απλά σε μένα είναι παθολογικό (ΓΑΔ) δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει απάντηση για ποιο λόγο ακριβώς έχουμε αϋπνίες. Αλλά σε κάποιον γιατρό έχεις απευθυνθεί; Όχι για να πάρεις φάρμακα, προφανώς κάτι σε απασχολεί κ η προσέγγιση του ψυχιάτρου θα βοηθήσει. Εγώ μετά από πολύ καιρό ξεκίνησα γυμναστική, personal, έκοψα χάπια πολύ σιγά, μόνη μου και πια παίρνω πολύ σπάνια άμα αλλάξω περιβάλλον κλπ. Πάντως ό,τι και να έχεις δοκιμάσει, η γυμναστική κ η ψυχοθεραπεία σίγουρα θα βοηθήσουν.