Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας σχολίασαν κύκλοι του Μαξίμου.

 

«Χρειάστηκαν 718 λέξεις για να πει ο κ. Τσίπρας ένα απλό "ναι" στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση δεν του ήταν εύκολη. Γνωρίζουμε επίσης ότι στη διαδρομή του πάντα συνόδευε τις πολιτικές του πιρουέτες με δηλώσεις υψηλών ντεσιμπέλ» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

 

Επισήμαναν, ότι η ευρεία πλειοψηφία στην οποία αποσκοπούσε η συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού, σχηματίζεται στη Βουλή κι αυτό είναι απολύτως θετικό για τη Δημοκρατία μας και ότι τα υπόλοιπα, όπως υπογράμμισαν, «απευθύνονται στο κομματικό στελεχικό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας αφορούν».

 

Και κατέληξαν λέγοντας: «Θα συμφωνήσουμε πάντως σε μια και μόνη διαπίστωση του κ. Τσίπρα: ότι Μητσοτάκης δεν θα γίνει».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως θα υπερψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας πως «θα κρατήσουμε στάση ευθύνης και θα δώσουμε την δυνατότητα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία», ενώ εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, τόνισε: «Εγώ δεν θα κάνω ό,τι εκείνος το '15 που καταψήφισε τον Παυλόπουλο [...]».

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ