«Έξαλλος» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με την ρακέτα

«Έξαλλος» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με την ρακέτα Facebook Twitter
13

Ένα εκρηκτικό ξέσπασμα θυμού είχε ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, στο ATP Cup, με αποτέλεσμα να τραυματίσει κατά λάθος τον πατέρα του.

Χάνοντας το πρώτο σετ απέναντι στον Αυστραλό Νικ Κύργιο με 9-7 στο τάι μπρέικ, ο 21χρονος πρωταθλητής επέστρεψε στον πάγκο κάνοντας απότομες κινήσεις πάνω στα νεύρα του. Πλησιάζοντας επικίνδυνα τον προπονητή και πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, που εκείνη την ώρα καθόταν στον πάγκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε να κραδαίνει την ρακέτα του και τελικά την χτύπησε με δύναμη και ταχύτητα πάνω στον πάγκο.

Το πλαίσιο του πλέγματος έσπασε και ο πατέρας του τενίστα σκίστηκε στο χέρι από ένα από τα κομμάτια που εκτοξεύτηκαν, ενώ η μητέρα του σηκώθηκε και του φώναξε από την κερκίδα για να τον ηρεμήσει. Ο Απόστολος Τσιτσιπάς φαίνεται να σηκώνεται από τον πάγκο πιάνοντας το χτυπημένο χέρι του με το άλλο, ενώ απομακρύνεται ταραγμένος από τον γιο του, θέλοντας να βρεθεί σε απόσταση ασφαλείας. 

«Έξαλλος» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με την ρακέτα Facebook Twitter

Στο τρίτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε τελικά ποινή, όταν μετά από διαδοχικούς χαμένους πόντους, εκσφενδόνισε ένα μπαλάκι του τένις με την (δεύτερη) ρακέτα του. 

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

25 χρόνια «Can’t Get You Out of My Head»: πώς η Κάιλι βρήκε το μέλλον της pop σε ένα «la la la»

Πολιτισμός / 25 χρόνια «Can’t Get You Out of My Head»: πώς η Κάιλι βρήκε το μέλλον της pop σε ένα «la la la»

Το νέο βιβλίο του Michael Cragg για την Κάιλι Μινόγκ, που κυκλοφορεί στις 24 Σεπτεμβρίου, επιστρέφει στη δημιουργία του «Can’t Get You Out of My Head» και στη στιγμή που ένα μινιμαλιστικό «la la la» άλλαξε οριστικά την καριέρα της.
THE LIFO TEAM
Στο «Everybody Wants to F*ck Me», το νέο τέρας του dating culture ξέρει να λέει όλα τα σωστά πράγματα

Πολιτισμός / Στο «Everybody Wants to F*ck Me», το νέο τέρας του dating culture ξέρει να λέει όλα τα σωστά πράγματα

Ο Άνταμ έχει MUBI tote bag, ξέρει Βαρντά και μιλά άψογα για το προνόμιό του ως λευκός cis άντρας. Η ταινία με τον Τάρον Έτζερτον ξεκινά σαν rom-com και γλιστρά σε stalker thriller όταν το βλέμμα που κυνηγά στρέφεται εναντίον του.
THE LIFO TEAM
Η Σίνθια Ερίβο γίνεται η Τέσα του «Prima Facie» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Η Σίνθια Ερίβο γίνεται η Τέσα του «Prima Facie» στη μεγάλη οθόνη

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο TIFF, με τη Σίνθια Ερίβο να διευρύνει τη συζήτηση πέρα από τη μαρτυρία των γυναικών και να μιλά για την ευθύνη των ανδρών να εκπαιδεύουν άλλους άνδρες γύρω από τη συναίνεση.
THE LIFO TEAM
Το Met έβγαλε από τις αποθήκες του έναν Della Robbia ύψους τριών μέτρων

Πολιτισμός / Ένας μνημειακός Della Robbia ξαναβγαίνει από τις αποθήκες του Met ύστερα από 70 χρόνια

Η «Ανάληψη της Παναγίας» του Andrea della Robbia παρουσιάζεται ξανά στην έκθεση «Rediscovering Della Robbia at The Met» με 33 συντηρημένα τμήματα, δίνοντας νέα ζωή σε ένα έργο που είχε χαθεί από το βλέμμα του κοινού.
THE LIFO TEAM
Τσιγάρα, στοιχήματα και παλιές μπότες: Η άλλη ιστορία του Μπάκιγχαμ βρέθηκε κάτω από τα πατώματα

Πολιτισμός / Τσιγάρα, στοιχήματα και παλιές μπότες: Η άλλη ιστορία του Μπάκιγχαμ βρέθηκε κάτω από τα πατώματα

Από δελτία στοιχημάτων του 1957 και ένα εισιτήριο για βραδιά χαρτιών του προσωπικού μέχρι αυστηρές οδηγίες για βασιλική δεξίωση, η αποκατάσταση του Μπάκιγχαμ έφερε στο φως τη ζωή πίσω από τις επίσημες αίθουσες.
THE LIFO TEAM
«Η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά»: Η Ζιζέλ Πελικό συναντά τον πατέρα της Τζούλια Τσεκετίν

Πολιτισμός / «Η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά»: Η Ζιζέλ Πελικό συναντά τον πατέρα της Τζούλια Τσεκετίν

Στο Festivaletteratura της Μάντοβα, η συγγραφέας του «Ύμνου στη ζωή» και ο Τζίνο Τσεκετίν μίλησαν μαζί για πρώτη φορά για τη μνήμη, τη γραφή και τη μετατροπή του ιδιωτικού πόνου σε δημόσια πράξη.
THE LIFO TEAM
Από τον Ντέρεκ Τζάρμαν σε ένα queer σώμα με αναπηρία: Οι δύο νικητές του Queer Lion

Πολιτισμός / Από τον Ντέρεκ Τζάρμαν σε ένα queer σώμα με αναπηρία: Οι δύο νικητές του Queer Lion

Το βραβείο μοιράστηκαν το «Queer Edward II», φτιαγμένο από αδημοσίευτο υλικό των γυρισμάτων του Τζάρμαν που έμεινε κλεισμένο για 35 χρόνια, και το βραζιλιάνικο «London», που βάζει στο κέντρο την αναπηρία, το fetish, την επιθυμία και τη σεξουαλική αυτοδιάθεση.
THE LIFO TEAM
Αυτό είναι το πρόσωπο μιας γυναίκας που έζησε πριν από 9.000 χρόνια

Πολιτισμός / Αυτό είναι το πρόσωπο μιας γυναίκας που έζησε πριν από 9.000 χρόνια

Η νέα έκθεση «Generasjon steinalder» στο Όσλο ανασυνθέτει την εμφάνιση τριών ανθρώπων της Εποχής του Λίθου. Ανάμεσά τους η Sol, η «γυναίκα του Søgne», της οποίας τα λείψανα είναι τα αρχαιότερα ανθρώπινα που έχουν βρεθεί στη Νορβηγία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Το χειρότερο δεν είναι το περιστατικό καθεαυτό, αλλα το μετά: Εγώ βλέπω τον καημένο τον πατέρα του να απομακρύνεται και να φευγει λες και φταίει εκείνος για την κατάσταση.. Ο δε υιός..ούτε πλάγιο βλέμμα να δει εαν/ποσο χτύπησε τον πατέρα του. Δε μιλάω για τη διαχείριση θυμού στα 21, μιλάω για στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά
Το 99% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το περιστατικό με τη ρακέτα ως ψυχομετρικο τεστ για να αποφανθούν για την ψυχική υγεία/ οικογενειακές σχέσεις/επαγγελματισμό/διαχείριση του θυμού κλπ το πιο κοντινο που έχουν παίξει σε τενις είναι οι ρακέτες παραλίας. Κατά τ άλλα, πρώτη είδηση ότι έσπασε ο Τσιτσιπας τη ρακέτα του, ακολουθουν ειδήσεις όπως η πτώση του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.
Φαντάζομαι ότι όοολοι εμείς που τον κατακρίνουμε με περισσή ευκολία, θα είχαμε την ικανότητα και τον αυτοέλεγχο στα 21 μας να διαχειριστούμε σοφά την τεράστια και απότομη εκτόξευση του εαυτού μας στον ουρανό. Μπράβο μας!
Μιλάς για την γενικότερη επιτυχία, την μεγάλη εικόνα. Αυτήν την έχει διαχειριστεί.Εμείς εδώ μιλάμε για αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό. Και έχει κάνει πολλά τέτοια. Μιλάμε για τον χαρακτήρα του και είναι κακομαθημένος. Δεν γύρισε καν να ρίξει ένα βλέμμα στον ΠΑΤΕΡΑ του (στον οποίο και χρωστά την θέση του, ξαναλέω). Καλός εισοδηματίας, παίκτης πες τον οπως θες. Επαγγελματίας όχι όμως. Να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του και να χάνει και κάπου κάπου. Και εγώ νέος είμαι, δεν θα έκανα έτσι όμως, ξέρω καλά τον εαυτό μου. Θέμα χαρακτήρα είναι. Να έλεγα κιόλας το έκανε ιδιωτικά μόνος του ή αααντε απέναντι σε αντίπαλο....εδώ μιλάμε για τον πατέρα του. Δεν γίνεται κάθε φορά να τυφλώνεται ΠΛΗΡΩΣ όταν νευριάζει. Διαρκώς ξεσπά σε άλλους, δεν είναι η πρώτη φορά. Ως επαγγελματίας πρέπει ναχεις τρόπους. Μην τον δικαιολογείτε, δεν του κάνει καλό αυτό! Ελπίζω με το αρνητικό feedback που βλέπει, να μάθει και να βάλει μυαλό.
Όχι μόνο κάναμε φοβερή διαχείριση του θυμικού μας στα 21 (τρομάρα μας), αλλά είμαστε και τόσο σοφοί που μπορούμε να αναλύσουμε και να αποφανθούμε ότι "το παιδί έχει πρόβλημα". Ο Τσιτσιπάς πέρσι έβγαλε γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που εμείς δεν θα βγάλουμε όλοι μαζί σε όλη μας τη ζωή. Έχουμε όμως το τουπέ να λέμε ότι "ο Τσιτσιπάς δεν θα γίνει επαγγελματίας με αυτή την συμπεριφορά", λες και ξέρουμε καλύτερα από αυτόν τι σημαίνει αυτό. Να το πούμε και στον Μάκενρο;
Νατος κιάλλος. Πάλι δικαιολόγηση. Όπως προφανώς κάνουν και οι γονείς του. Ελληνικό χαρακτηριστικό μάλλον...Βρε μάθετε να ξεχωρίζετε πράγματα. Παραπάνω στο άλλο σχόλιο μου λέω πως έχει ταλέντο, καλός παίκτης, ΩΣ ΕΚΕΙ όμως. Ο Jonathan παρακάτω μια χαρά στα λέει με τον Τράμπ! Παίκτης καλός δεν συνεπάγεται και καλός χαρακτήρας. Γιαυτό και βγάζει λεφτά, λόγω των αθλητικών ικανοτήτων του. Πες τώρα τον εχουμε κάνει εθνικό ήρωα και δεν επιτρέπεται καμιά κριτική. Τον συγκρίνεις ας πούμε με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και διεθνώς καταξιωμένο, Λευτέρη Πετρούνια; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Η μέρα με την νύχτα οι δυο τους ως επαγγελματίες. Και όταν λέμε επαγγελματίας αθλητής αναφερόμαστε στην ευρεία έννοια, το ευ αγωνίζεσθαι κτλπ. Τα χρήματα δεν σε κάνουν και απαραίτητα σωστό άνθρωπο. Είναι σαν να λες: "έχει πτυχία αυτός άρα είναι και πολιτισμένος/μορφωμένος" όπου κι όμως πάρα πολλοί σκατά συμπεριφορά έχουν και κοινωνική παιδεία μηδέν. Μόρφωση είναι ένας συνδυασμός γνώσεων και κοινωνικής συμπεριφοράς. Επίσης καλό και το εξής σχόλιο παρακάτω του gin&lemon "ούτε πλάγιο βλέμμα να δει εαν/ποσο χτύπησε τον πατέρα του. Δε μιλάω για τη διαχείριση θυμού στα 21, μιλάω για στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά". Φάνηκε απ την φοβισμένη αντίδραση του πατέρα και την...πυροσβεστική επέμβαση της μάνας, πως δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που έκανε. Άλλωστε ξεσπάσματα δημοσίως ταχει ξανακάνει, συνήθως ζητούσε εκ των υστέρων μια συγγνώμη και πως θόλωσε κτλπ.
Ενδιαφέρον έχει ο φοβικός τρόπος που απομακρύνεται ο πατέρας του, κλασσική συμπεριφορά θύματος βίας.Το έχουμε ξαναπεί ότι υπάρχει πρόβλημα και είναι κρίμα, γιατί σήμερα μόνο ο πορωμένος και ο αδίστακτος έχει πιθανότητες διάκρισης στην κοινωνία που ζούμε.
Δεν το είπα ποτέ σε παλαιότερα περιστατικά, τον δικαιολογούσαν όλοι πάντα, ε τώρα φτάνει. Το παιδί είναι κακομαθημένο. Παιδεία μηδέν. Ικανός, ταλαντούχος, ως εκεί. Σαυτόν χρωστάει ό,τι είναι. Δεν ξέρει να διαχειρίζεται τον εαυτό του όταν χάνει καμιά μπαλιά. Θυμάστε την άλλη φορά που έβριζε χυδαία δημοσίως; Θυμάστε τότε που είχε χτυπήσει ένα παιδί για τα νερά; Βλέπετε και τώρα (αδιαφόρησε ΠΛΗΡΩΣ μάλιστα για τον πατέρα του); Από έλεγχο των νευρών του καλά πάει βλέπω...