«Έξαλλος» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με την ρακέτα

«Έξαλλος» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με την ρακέτα Facebook Twitter
13

Ένα εκρηκτικό ξέσπασμα θυμού είχε ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, στο ATP Cup, με αποτέλεσμα να τραυματίσει κατά λάθος τον πατέρα του.

Χάνοντας το πρώτο σετ απέναντι στον Αυστραλό Νικ Κύργιο με 9-7 στο τάι μπρέικ, ο 21χρονος πρωταθλητής επέστρεψε στον πάγκο κάνοντας απότομες κινήσεις πάνω στα νεύρα του. Πλησιάζοντας επικίνδυνα τον προπονητή και πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, που εκείνη την ώρα καθόταν στον πάγκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε να κραδαίνει την ρακέτα του και τελικά την χτύπησε με δύναμη και ταχύτητα πάνω στον πάγκο.

Το πλαίσιο του πλέγματος έσπασε και ο πατέρας του τενίστα σκίστηκε στο χέρι από ένα από τα κομμάτια που εκτοξεύτηκαν, ενώ η μητέρα του σηκώθηκε και του φώναξε από την κερκίδα για να τον ηρεμήσει. Ο Απόστολος Τσιτσιπάς φαίνεται να σηκώνεται από τον πάγκο πιάνοντας το χτυπημένο χέρι του με το άλλο, ενώ απομακρύνεται ταραγμένος από τον γιο του, θέλοντας να βρεθεί σε απόσταση ασφαλείας. 

«Έξαλλος» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με την ρακέτα Facebook Twitter

Στο τρίτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε τελικά ποινή, όταν μετά από διαδοχικούς χαμένους πόντους, εκσφενδόνισε ένα μπαλάκι του τένις με την (δεύτερη) ρακέτα του. 

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λεονόρ Φίνι: Η γυναίκα με τον σκορπιό στο γάντι και οι άγγελοι χωρίς δέρμα

Πολιτισμός / Λεονόρ Φίνι: Η γυναίκα με τον σκορπιό στο γάντι και οι άγγελοι χωρίς δέρμα

Σφίγγες που φυλάνε κοιμισμένους άνδρες, σώματα που αποσυντίθενται, μάσκες και παράξενα πλάσματα. Μια μεγάλη αναδρομική στη Φρανκφούρτη αποκαλύπτει τον σκοτεινό, ερωτικό κόσμο της Λεονόρ Φίνι.
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΕΛΑ ΠΙΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ

Πολιτισμός / Δημήτρης Πιατάς: Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Λέλα Πιατά - Ο ίδιος έπαιξε κανονικά στην παράσταση

Μετά το τέλος της παράστασης «Μάρτυρας Κατηγορίας» η εξέλιξη των γεγονότων συγκίνησε τους θεατές οι οποίοι έμαθαν για την προσωπική απώλεια του ηθοποιού
THE LIFO TEAM
Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έπρεπε να βουτήξει γυμνός στο νερό. Μόνο που ήταν φτιαγμένος από λυγαριά

Πολιτισμός / Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έπρεπε να βουτήξει γυμνός στο νερό. Μόνο που ήταν φτιαγμένος από λυγαριά

Δεκαοκτώ μήνες δουλειάς, δεκάδες προσθετικά κομμάτια και μια λύση υψηλής ραπτικής της τελευταίας στιγμής. Το σώμα του πιο αλλόκοτου κινηματογραφικού εραστή της χρονιάς.
THE LIFO TEAM
Η άγνωστη ιστορία των γυναικών του «Γαλάζιου Καβαλάρη»

Πολιτισμός / Πέρα από τον Καντίνσκι: Οι 12 γυναίκες του «Γαλάζιου Καβαλάρη» σε μια μεγάλη έκθεση στη Γερμανία

Από την Γκαμπριέλε Μύντερ και τη Μαριάνε φον Βερέφκιν μέχρι την Έρμα Μπόσι, που επί δεκαετίες δεν αναγνωριζόταν ούτε στην αυτοπροσωπογραφία της, η έκθεση στο Βισμπάντεν φωτίζει μια παραγνωρισμένη ιστορία του εξπρεσιονισμού.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έμαθε να ζει στις ιστορίες των άλλων. Τώρα αναρωτιέται σε ποιον ανήκουν

Πολιτισμός / Πέδρο Αλμοδόβαρ: Σε ποιον ανήκουν οι ιστορίες που ζήσαμε μαζί;

Ο σκηνοθέτης που έκανε τις ιστορίες των άλλων δικές του παραδέχεται ότι η συγγραφή μπορεί να πληγώσει ακόμη και τους ανθρώπους που αγαπά. Και αποκαλύπτει γιατί άργησε τόσο να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα.
THE LIFO TEAM
Η Πάτι Σμιθ αιφνιδίασε την τελετή των Βραβείων Αστουριών τραγουδώντας α καπέλα το «Wing»

Πολιτισμός / Η Πάτι Σμιθ αιφνιδίασε την τελετή των Βραβείων Αστουριών τραγουδώντας α καπέλα το «Wing»

Η 79χρονη μουσικός και ποιήτρια παρέλαβε το Βραβείο Πριγκίπισσα των Αστουριών για τις Τέχνες και έκλεισε την ομιλία της με ένα τραγούδι από το «Gone Again», τον δίσκο που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του συζύγου και του αδελφού της.
THE LIFO TEAM
Δύο μουσεία στοιχηματίζουν πίνακες του Μονέ για το μπέιζμπολ — Ο χαμένος θα δανείσει τον δικό του στον νικητή

Πολιτισμός / Δύο μουσεία στοιχηματίζουν πίνακες του Μονέ για το μπέιζμπολ — Ο χαμένος θα δανείσει τον δικό του στον νικητή

Δύο αμερικανικά μουσεία βάζουν έναν πρωτότυπο όρο στην αναμέτρηση των πόλεών τους στο World Series. Το έπαθλο είναι ένας προσωρινός δανεισμός έργου του Κλοντ Μονέ.
THE LIFO TEAM
Το βιβλίο που αποκάλυψε 5.000 νόμους κατά των Κινέζων στην Αμερική κέρδισε βραβείο 75.000 δολαρίων

Πολιτισμός / Η ιστορικός που εντόπισε 5.000 νόμους κατά των Κινέζων στις ΗΠΑ κέρδισε βραβείο 75.000 δολαρίων

Η Μπεθ Λιου-Γουίλιαμς αναζήτησε τις ξεχασμένες ιστορίες Κινέζων μεταναστών στα αμερικανικά αρχεία. Το βιβλίο της τιμήθηκε με το Cundill History Prize των 75.000 δολαρίων.
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Το χειρότερο δεν είναι το περιστατικό καθεαυτό, αλλα το μετά: Εγώ βλέπω τον καημένο τον πατέρα του να απομακρύνεται και να φευγει λες και φταίει εκείνος για την κατάσταση.. Ο δε υιός..ούτε πλάγιο βλέμμα να δει εαν/ποσο χτύπησε τον πατέρα του. Δε μιλάω για τη διαχείριση θυμού στα 21, μιλάω για στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά
Το 99% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το περιστατικό με τη ρακέτα ως ψυχομετρικο τεστ για να αποφανθούν για την ψυχική υγεία/ οικογενειακές σχέσεις/επαγγελματισμό/διαχείριση του θυμού κλπ το πιο κοντινο που έχουν παίξει σε τενις είναι οι ρακέτες παραλίας. Κατά τ άλλα, πρώτη είδηση ότι έσπασε ο Τσιτσιπας τη ρακέτα του, ακολουθουν ειδήσεις όπως η πτώση του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.
Φαντάζομαι ότι όοολοι εμείς που τον κατακρίνουμε με περισσή ευκολία, θα είχαμε την ικανότητα και τον αυτοέλεγχο στα 21 μας να διαχειριστούμε σοφά την τεράστια και απότομη εκτόξευση του εαυτού μας στον ουρανό. Μπράβο μας!
Μιλάς για την γενικότερη επιτυχία, την μεγάλη εικόνα. Αυτήν την έχει διαχειριστεί.Εμείς εδώ μιλάμε για αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό. Και έχει κάνει πολλά τέτοια. Μιλάμε για τον χαρακτήρα του και είναι κακομαθημένος. Δεν γύρισε καν να ρίξει ένα βλέμμα στον ΠΑΤΕΡΑ του (στον οποίο και χρωστά την θέση του, ξαναλέω). Καλός εισοδηματίας, παίκτης πες τον οπως θες. Επαγγελματίας όχι όμως. Να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του και να χάνει και κάπου κάπου. Και εγώ νέος είμαι, δεν θα έκανα έτσι όμως, ξέρω καλά τον εαυτό μου. Θέμα χαρακτήρα είναι. Να έλεγα κιόλας το έκανε ιδιωτικά μόνος του ή αααντε απέναντι σε αντίπαλο....εδώ μιλάμε για τον πατέρα του. Δεν γίνεται κάθε φορά να τυφλώνεται ΠΛΗΡΩΣ όταν νευριάζει. Διαρκώς ξεσπά σε άλλους, δεν είναι η πρώτη φορά. Ως επαγγελματίας πρέπει ναχεις τρόπους. Μην τον δικαιολογείτε, δεν του κάνει καλό αυτό! Ελπίζω με το αρνητικό feedback που βλέπει, να μάθει και να βάλει μυαλό.
Όχι μόνο κάναμε φοβερή διαχείριση του θυμικού μας στα 21 (τρομάρα μας), αλλά είμαστε και τόσο σοφοί που μπορούμε να αναλύσουμε και να αποφανθούμε ότι "το παιδί έχει πρόβλημα". Ο Τσιτσιπάς πέρσι έβγαλε γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που εμείς δεν θα βγάλουμε όλοι μαζί σε όλη μας τη ζωή. Έχουμε όμως το τουπέ να λέμε ότι "ο Τσιτσιπάς δεν θα γίνει επαγγελματίας με αυτή την συμπεριφορά", λες και ξέρουμε καλύτερα από αυτόν τι σημαίνει αυτό. Να το πούμε και στον Μάκενρο;
Νατος κιάλλος. Πάλι δικαιολόγηση. Όπως προφανώς κάνουν και οι γονείς του. Ελληνικό χαρακτηριστικό μάλλον...Βρε μάθετε να ξεχωρίζετε πράγματα. Παραπάνω στο άλλο σχόλιο μου λέω πως έχει ταλέντο, καλός παίκτης, ΩΣ ΕΚΕΙ όμως. Ο Jonathan παρακάτω μια χαρά στα λέει με τον Τράμπ! Παίκτης καλός δεν συνεπάγεται και καλός χαρακτήρας. Γιαυτό και βγάζει λεφτά, λόγω των αθλητικών ικανοτήτων του. Πες τώρα τον εχουμε κάνει εθνικό ήρωα και δεν επιτρέπεται καμιά κριτική. Τον συγκρίνεις ας πούμε με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και διεθνώς καταξιωμένο, Λευτέρη Πετρούνια; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Η μέρα με την νύχτα οι δυο τους ως επαγγελματίες. Και όταν λέμε επαγγελματίας αθλητής αναφερόμαστε στην ευρεία έννοια, το ευ αγωνίζεσθαι κτλπ. Τα χρήματα δεν σε κάνουν και απαραίτητα σωστό άνθρωπο. Είναι σαν να λες: "έχει πτυχία αυτός άρα είναι και πολιτισμένος/μορφωμένος" όπου κι όμως πάρα πολλοί σκατά συμπεριφορά έχουν και κοινωνική παιδεία μηδέν. Μόρφωση είναι ένας συνδυασμός γνώσεων και κοινωνικής συμπεριφοράς. Επίσης καλό και το εξής σχόλιο παρακάτω του gin&lemon "ούτε πλάγιο βλέμμα να δει εαν/ποσο χτύπησε τον πατέρα του. Δε μιλάω για τη διαχείριση θυμού στα 21, μιλάω για στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά". Φάνηκε απ την φοβισμένη αντίδραση του πατέρα και την...πυροσβεστική επέμβαση της μάνας, πως δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που έκανε. Άλλωστε ξεσπάσματα δημοσίως ταχει ξανακάνει, συνήθως ζητούσε εκ των υστέρων μια συγγνώμη και πως θόλωσε κτλπ.
Ενδιαφέρον έχει ο φοβικός τρόπος που απομακρύνεται ο πατέρας του, κλασσική συμπεριφορά θύματος βίας.Το έχουμε ξαναπεί ότι υπάρχει πρόβλημα και είναι κρίμα, γιατί σήμερα μόνο ο πορωμένος και ο αδίστακτος έχει πιθανότητες διάκρισης στην κοινωνία που ζούμε.
Δεν το είπα ποτέ σε παλαιότερα περιστατικά, τον δικαιολογούσαν όλοι πάντα, ε τώρα φτάνει. Το παιδί είναι κακομαθημένο. Παιδεία μηδέν. Ικανός, ταλαντούχος, ως εκεί. Σαυτόν χρωστάει ό,τι είναι. Δεν ξέρει να διαχειρίζεται τον εαυτό του όταν χάνει καμιά μπαλιά. Θυμάστε την άλλη φορά που έβριζε χυδαία δημοσίως; Θυμάστε τότε που είχε χτυπήσει ένα παιδί για τα νερά; Βλέπετε και τώρα (αδιαφόρησε ΠΛΗΡΩΣ μάλιστα για τον πατέρα του); Από έλεγχο των νευρών του καλά πάει βλέπω...