Ματαιώθηκε η κηδεία του Σουλεϊμανί μετά το ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους

Ματαιώθηκε η κηδεία του Σουλεϊμανί μετά το ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους Facebook Twitter
Αναβλήθηκε η ταφή του Σουλεϊμανί μετά την τραγωδία με τους 40 ανθρώπους που ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου
3

Αναβλήθηκε η ταφή του Κασέμ Σουλεϊμανί μετά το ποδοπάτημα που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 213 άλλων.

«Δυστυχώς, εξαιτίας ποδοπατήματος, πολλοί συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής» τόνισε ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τα ιρανικά μέσα κάνουν λόγο για «τεράστιο πλήθος», αναφέροντας πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν μαζικά στην γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί, Κερμάν όπου και επρόκειτο να ταφεί ο πρώην διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, το ποδοπάτημα σημειώθηκε ενώ το όχημα που μετέφερε το φέρετρο του Σουλεϊμανί, περιφερόταν αργά στους δρόμους της πόλης εν μέσω ακραίου συνωστισμού.

Τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν μέσω social media κατέγραφαν σκηνές χάους, με ανθρώπους να κείτονται αιμόφυρτοι στους δρόμους και πανικόβλητους πολίτες να προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Χιλιάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, είχαν κατακλύσει τους δρόμους της γενέτειρας του Σουλεϊμανί για το ύστατο χαίρε στον στρατηγό - που ατύπως εθεωρείτο ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στο Ιράν. Μόνο η νεκρώσιμη τελετή στην Τεχεράνη προσέλκυσε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με τον Guardian, η τελετή στην Κερμάν ήταν μεγαλύτερη συγκέντρωση πλήθους των τελευταίων δεκαετιών - μετά από την κηδεία, το 1989, του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Μουσαβί Χομεϊνί.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι στους Σιίτες (όπως είναι οι Ιρανοί) υπάρχει εντονότατη η λατρεία του μάρτυρα, ο οποίος θεωρείται κάτι σαν τους Άγιους για τον χριστιανισμό. Φαντάσου λοιπόν πόσο εύκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι αντίστοιχο (και εξίσου γελοίο) εάν κηδεύαμε στην Ελλάδα έναν άγιο αντίστοιχο του στρατηλάτη Αη Γιώργη (γιατί ως κάτι τέτοιο εκλαμβάνουν οι φανατικοί σιίτες τον δολοφονημένο στρατηγό). Από αυτήν ακριβώς την άποψη, ο Τραμπ διέπραξε ένα τεράστιο σφάλμα όταν για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους δημιούργησε έναν σιίτη μεγαλομάρτυρα.