Ματαιώθηκε η κηδεία του Σουλεϊμανί μετά το ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους

Ματαιώθηκε η κηδεία του Σουλεϊμανί μετά το ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους Facebook Twitter
Αναβλήθηκε η ταφή του Σουλεϊμανί μετά την τραγωδία με τους 40 ανθρώπους που ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου
3

Αναβλήθηκε η ταφή του Κασέμ Σουλεϊμανί μετά το ποδοπάτημα που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 213 άλλων.

«Δυστυχώς, εξαιτίας ποδοπατήματος, πολλοί συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής» τόνισε ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τα ιρανικά μέσα κάνουν λόγο για «τεράστιο πλήθος», αναφέροντας πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν μαζικά στην γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί, Κερμάν όπου και επρόκειτο να ταφεί ο πρώην διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, το ποδοπάτημα σημειώθηκε ενώ το όχημα που μετέφερε το φέρετρο του Σουλεϊμανί, περιφερόταν αργά στους δρόμους της πόλης εν μέσω ακραίου συνωστισμού.

Τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν μέσω social media κατέγραφαν σκηνές χάους, με ανθρώπους να κείτονται αιμόφυρτοι στους δρόμους και πανικόβλητους πολίτες να προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Χιλιάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, είχαν κατακλύσει τους δρόμους της γενέτειρας του Σουλεϊμανί για το ύστατο χαίρε στον στρατηγό - που ατύπως εθεωρείτο ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στο Ιράν. Μόνο η νεκρώσιμη τελετή στην Τεχεράνη προσέλκυσε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με τον Guardian, η τελετή στην Κερμάν ήταν μεγαλύτερη συγκέντρωση πλήθους των τελευταίων δεκαετιών - μετά από την κηδεία, το 1989, του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Μουσαβί Χομεϊνί.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι στους Σιίτες (όπως είναι οι Ιρανοί) υπάρχει εντονότατη η λατρεία του μάρτυρα, ο οποίος θεωρείται κάτι σαν τους Άγιους για τον χριστιανισμό. Φαντάσου λοιπόν πόσο εύκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι αντίστοιχο (και εξίσου γελοίο) εάν κηδεύαμε στην Ελλάδα έναν άγιο αντίστοιχο του στρατηλάτη Αη Γιώργη (γιατί ως κάτι τέτοιο εκλαμβάνουν οι φανατικοί σιίτες τον δολοφονημένο στρατηγό). Από αυτήν ακριβώς την άποψη, ο Τραμπ διέπραξε ένα τεράστιο σφάλμα όταν για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους δημιούργησε έναν σιίτη μεγαλομάρτυρα.