ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ναύπλιο: «Απειλούν να μας κάψουν» λένε οι διοργανωτές του πάρτι με αφίσα τον μακιγιαρισμένο Ιησού

Ναύπλιο: «Απειλούν να μας κάψουν» λένε οι διοργανωτές του πάρτι με αφίσα τον μακιγιαρισμένο Ιησού Facebook Twitter
15

Απειλές κατά της ζωής τους καταγγέλλουν πως δέχονται οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στο Ναύπλιο, οι οποίοι διαφήμισαν το χριστουγεννιάτικο πάρτι τους με μία αφίσα που παρουσίαζε μακιγιαρισμένο τον Ιησού να φορά σκουλαρίκια. 

«Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους [...] Αμαρτωλοί όλου του κόσμου ελάτε» έγραφαν στην αφίσα οι διοργανωτές και, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Αργολικές Ειδήσεις», ακόμα και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση μαζί τους.

Ναύπλιο: «Απειλούν να μας κάψουν» λένε οι διοργανωτές του πάρτι με αφίσα τον μακιγιαρισμένο Ιησού Facebook Twitter

Έπεσε η σελίδα

Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Σκατζόχοιρος» αποκαλύπτουν τώρα πως δέχονται απειλές για τη ζωή τους και την επιχείρησή τους: «Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα». Νωρίτερα, είχαν αναγκαστεί να αποσύρουν την διαφήμιση του event και, τις τελευταίες ώρες, η σελίδα της επιχείρησης στο Facebook φαίνεται να έχει απενεργοποιηθεί. 

Ναύπλιο: «Απειλούν να μας κάψουν» λένε οι διοργανωτές του πάρτι με αφίσα τον μακιγιαρισμένο Ιησού Facebook Twitter

Πριν κατέβει η σελίδα του μπαρ-καφέ, οι ιδιοκτήτες είχαν επανέλθει γράφοντας: «Για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν την δική μας πλευρά, δεν θέλαμε ποτέ να πετύχουμε τίποτε από όλα αυτά. Το event κατέβηκε, δεν περιμέναμε ποτέ οτι θα έφτανε κάποιος στο σημείο να έρθει σπίτια μας για να μας κάνει κακό. Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν προϊόν δικό μας μιας και μπορεί να την βρει ο καθένας με ένα απλό search στο google και βρέθηκε ακριβώς όπως την ανεβάσαμε. Όσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε είναι αφενός η queer πλευρα του μαγαζιού και αφετέρου η χριστιανική αποδοχή όλων μας. Καλή χρονιά».

Ναύπλιο: «Απειλούν να μας κάψουν» λένε οι διοργανωτές του πάρτι με αφίσα τον μακιγιαρισμένο Ιησού Facebook Twitter

  

Ελλάδα
15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Ας το επαναλάβω κι εδώ:Why I love drag (gospel) Jesus«Ως πάστορας ξοδεύω τον περισσότερο απ’ τον χρόνο μου στο να σκέφτομαι και να μιλάω για το ποιος είναι ο Ιησούς. Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλωσορίσω άλλους ανθρώπους στον Χριστό και κάνω ό, τι μπορώ για να ζήσω σύμφωνα με τις διδασκαλίες και τα παραδείγματα του Ιησού.Οπότε επιτρέψτε μου να πω ότι -προφανώς- δεν με ενδιαφέρει να προσβάλω τον Ιησού. Και αισθάνομαι έντονα ότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το προσβλητικό στον Ιησού “drag” …Aν και προφανώς αρκετοί δεν αισθάνονται όλοι το ίδιο. Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι η αρχική εικόνα (Χριστός Παντοκράτωρ του Σινά) που τροποποιήθηκε γι’ αυτήν την αφίσα (drag Jesus) δεν όπως πραγματικά έμοιαζε ο Ιησούς. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ΟΛΕΣ οι απεικονίσεις του Ιησού είναι ανθρώπινες πολιτισμικές εκφράσεις του πώς νομίζουμε ότι ο Ιησούς θα έμοιαζε ή πώς θα όφειλε να μοιάζει ή πώς θα θέλαμε να μοιάζει …και πώς όχι. Σας προσκαλώ στο Google Image Search στον όρο "Ιησούς".…Αυτό που θα βρείτε είναι εκατοντάδες και χιλιάδες και εκατομμύρια φωτογραφίες ενός λευκού, Ευρωπαίου Ιησού. Ήταν ο Ιησούς «λευκός»; Όχι, ο Ιησούς δεν ήταν λευκός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα εγγενώς λανθασμένο στην απεικόνιση του Ιησού ως π.χ. Ευρωπαίου, Αφρικανού, Ασιάτη ή Ινδιάνου αυτόχθονα (βλ. https://i.pinimg.com/originals/5b/69/46/5b6946559a9e62a7c8ef393f5259002f.jpg) μέσα στις καλλιτεχνικές παραδόσεις αυτών των πολιτισμών.Πιστεύω πως ο Ιησούς θα ήταν μια χαρά με το να μοιάζει με όλους μας, σε κάθε είδους διαφορετική τέχνη …Και γιατί να μην υπάρχει μία ακόμη παρουσίαση του Χριστού, που μπορεί να μην μοιάζει ακριβώς μ’ αυτόν μεν, αλλά με κάποια από «τα παιδιά του Θεού» δε; Ο Ιησούς “drag” είναι μια τέτοια εικόνα.Δεν θεωρώ ότι ο Ιησούς έμοιαζε έτσι, παρ’ ολ’ αυτά πιστεύω ότι ο Ιησούς θα ήθελε τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν αυτήν την εικόνα να βλέπουν τον εαυτό τους να αντανακλάται σ’ αυτόν». http://thesaltcollective.org/why-i-love-drag-gospel-jesus/ ________________________ Τέλος, δικό μου σχόλιο: Όποιος βρίσκει *εγγενώς* τον Ιησού με make up και σκουλαρίκια «προσβλητικό και βλάσφημο» τότε …μάλλον έχει εγγενώς πρόβλημα με το make up και τα σκουλαρίκια και ειδικά μ’ αυτές και αυτούς που τα φοράνε.Σκουλαρίκια και make up είναι …όχι ΣΚΑΤΑ, για να πούμε ότι είναι per se προσβλητικό. Όπως λέει και το προηγούμενο κείμενο του πάστορα υπάρχουν άπειρες απεικονίσεις του Ιησού που εμείς ως άνθρωποι και κοινωνίες φτιάχνουμε και που προφανώς ομοιάζουν με εμάς με κάποιο τρόπο, γιατί -λοιπόν- τόση αντίδραση; Επειδή προφανώς με το να βλέπεις τον Ιησού με make up και σκουλαρίκια πάει ο νους του μέσου ανθρώπου στο «ΚΑΚΟ»: στην τσούλα, στο τραβέλι, στην πούστρ@ την γυναικωτή. Καιρός για αναθεώρηση, λοιπόν!
Εδώ δεν έχει 'είμαστε όλοι Σκαντζόχοιρος'; Πόσο υποκριτές πια; Πόσο κατ'επιφαση φιλελεύθεροι; Συνεχίστε να αποκαλυπτετε το πραγματικό σας πρόσωπο όλοι όσοι κατά τα άλλα κοπτεστε για την ανάγκη πολιτισμικής όσμωσης με την Ευρώπη και την ανάγκη αποκαθαρισμου όλων των βαρβαρων καταλοίπων που μας άφησε η 'οπισθοδρομικη' Ανατολή
2666Είναι πολιτισμική όσμωση με την Ευρώπη η προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ;Άσε που μαθαίνουμε ότι ο Χριστός είναι Ευρωπαίος και όχι πανανθρώπινος...Αν αυτό είναι ευθικρισία και φιλελευθερισμός, χίλιες φορές υποκριτές και κατ' επίφαση φιλελεύθεροι.
"Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα»."Μάλλον πολύ της μόδας έχει γίνει να χρησιμοποιείται ο όρος "χριστιανός" και "νοικοκυραίος" υβριστικά και χλευαστικά. Κατά τη γνώμη μου, είναι προφανές ότι αυτοί που απειλούν δεν είναι ούτε χριστιανοί ούτε "νοικυραίοι" (και δεν αμφιβάλλω ότι εκτοξεύτηκαν απειλές, παρόλο που έχουμε μόνο το λόγο των διοργανωτών).Αλλά πραγματικά, τι περίμεναν από το κλαμπ; Να τους στείλουν συγχαρητήρια για την αφίσα τους; Όταν καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι το να πληγώνεις τον συνάνθρωπό σου βάλλοντας κατά των ιερών του δεν είναι πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση (έχουν εντοπιστεί γελοιογραφίες της ρωμαϊκής εποχής, που σατιρίζουν τους Χριστιανούς ότι λατρεύουν έναν γάιδαρο), θα έχουμε προοδεύσει ως κοινωνίες. Και δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης οι αυτόκλητοι που παριστάνουν τις δέκα χιλιάδες αγγελικές λεγεώνες, που αρνήθηκε ο Χριστός να Τον υπερασπιστούν.Τώρα, το ότι χλευάζεται το ιερό πρόσωπο του Χριστιανισμού και όχι του Ισλάμ, το έχουν ήδη σχολιάσει άλλα μέλη και δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Όσον αφορά στην queer πλευρά που διάβασα στο τέλος, ούτε αυτό είναι δικαιολογία.Όταν απαιτείς τον σεβασμό και την αποδοχή της δικής σου επιλογής, δεν μπορείς - κάνοντας εσύ κατάχρηση αυτού του σεβασμού -, να προσβάλεις το εξίσου δικαίωμα των άλλων στην θρησκευτική επιλογή, αλλοιώνοντας βάναυσα και "προσαρμόζοντας" το σύμβολό τους στα δικά σου δεδομένα. Πολύ σωστά τονίιζεται η διαφορά αν αυτό συνέβαινε με τον Μωάμεθ,Δεν θα υπήρχε απειλή να τους κάψουν, θα τους είχαν ΗΔΗ κάψει. Αυτό να καταλάβουν και να το εκτιμούν.
Ναι, τι;Η Πακιστανική ένωση Ελλάδας διοργάνωσε πορεία επειδή κάποιος Έλληνας έβριζε τον Αλλάχ, ζητώντας την τιμωρία του.https://www.google.com/amp/s/www.newsbeast.gr/greece/arthro/5769177/poreia-gia-ton-andra-poy-evrize-ton-allach-stin-omonoia-i-islamofovia-einai-ratsismos%3famp
Συνέπειες θα ήταν αν τούς κατηγορούσαν για ασέβεια. Το να απειλείς ότι θα σκοτώσεις κάποιον δεν λέγεται "συνέπεια", λέγεται απειλή για ανθρωποκτονία και διώκεται ποινικά.
Τι θα λέγατε μια φορά να μην προσβαλατε τα θεία και όσια των άλλων; Και όταν το κάνετε όπως τώρα, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τις οποιεσδήποτε συνέπειες. Όχι ότι συμφωνώ με τις απειλές αυτές, αλλά ήταν αναμενόμενο.
Προς τι η εκπληξη και η απορία; Αυτος ηταν ο αρχικος σκοπος, οι αντιδρασεις. Δεν πιστευω πως η ομοφιλοφιλια ειναι αμαρτια, ουτε φυσικα και η νυχτερινη διασκεδαση. Οποτε δεν με πειθουν τα φιλαρεσκα αυτομαστιγωματα των δηθεν αυτομολογουμενων αμαρτωλων. (Δειτε βρε παιδια σας παρακαλω τον Daffyd Thomas στο Little Britain)Κατα τα αλλα, μπορεις να γιορτασεις τα Χριστουγεννα σου οπως επιθυμεις, αλλα οχι, δεν εχεις το δικαιωμα να χρησιμοποιεις την εικονα καποιου δημοσια κατα πως σε βολευει. Πχ αν καποιος με εβαζε στην αφισα του με strap-on και δηλωνα την δυσαρεσκεια και την ενοχληση μου θα ηταν τουλαχιστον αστειος αυτος που θα με καηγορουσε για ομοφοβια. Κατα τα αλλα αλλα, καλη χρονια υγεια, φωτιση κι αγαπη all the way.
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει πώς γίνονται οι δημόσιες σχέσεις μιας επιχείρησης καθώς έχουν βαλθεί να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους.