Διορισμοί στα νοσοκομεία: Γυμναστής, έμπορος λαδιού & δάσκαλοι διοικητές, σύμφωνα με δημοσίευμα

Διορισμοί στα νοσοκομεία: Γυμναστής, έμπορος λαδιού & δάσκαλοι διοικητές, σύμφωνα με δημοσίευμα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
12

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τους διορισμούς 111 νέων διοικητών στα νοσοκομεία

Εκτός από το 80χρονο Κωνσταντίνο Πατέρα που παραιτήθηκε μέσα στην εβδομάδα, μετά από έντονες αντιδράσεις, η λίστα φαίνεται πως περιλαμβάνει ακόμα έναν έμπορο λαδιού, έναν γυμναστή - προπονητή αλλά και δασκάλους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρουν και αρκετοί συνταξιούχοι. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Ανδρέας Πλεµµένος, διαθέτει πτυχίο που δεν σχετίζεται µε την Υγεία, καθώς έχει ασχοληθεί με την εµπορία ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων. Ο ίδιος υπήρξε μέλος στο ∆Σ του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου) και µέλος στο ∆Σ της ∆ιεπαγγελµατικής Ελαιόλαδου Ε∆ΟΕΕ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το «Έθνος», στο νοσοκομείο Κιλκίς διορίστηκε ένας γυµναστής - προπονητής, ο Γιάννης Ανδρίτσος, πτυχιούχος του Tµήµατος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, που στο παρελθόν έχει υπάρξει και προπονητής της οµάδας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού.

Στο ογκολογικό νοσοκοµείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» αναλαµβάνει ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ο Θ. Τσουρούλας ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και δύο δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναπληρωτής διοικητής του ογκολογικού νοσοκοµείου «Μεταξά» στον Πειραιά ορίστηκε ο δημοσιογράφος με ιστοσελίδα για την περιοχή, Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Ένας δάσκαλος, ο Ηλίας Πλιόγκας, αναλαµβάνει το Νοσοκοµείο Ηµαθίας ενώ υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι μισθοί 

Οι µισθοί για τα στελέχη του ΕΣΥ έχουν µειωθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον υπολογίζονται µε βάση τις κλίνες που διαθέτει ένα νοσηλευτικό ίδρυµα. Για τα νοσοκομεία με περισσότερες από 400 κλίνες, οι διοικητές υπολογίζεται πως αμείβονται με 2.800 - 2.900 ευρώ «καθαρά», ενώ οι υποδιοικητές με 1.900 ευρώ. Στα µικρότερα νοσοκοµεία οι αµοιβές είναι αντίστοιχα χαµηλότερες. 

Από τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που διορίζονται, οι 92 είναι άνδρες και οι 19 είναι γυναίκες.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Έθνος»

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Σόρρυ κιόλας, δεν γνωρίζω, αλλά το πλέον κατάλληλο κριτήριο δεν έπρεπε να είναι πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και αντίστοιχη εργασιακή εμπειρία;Διοικητές, ορίζουν, μεγάλων οργανισμών, υποτίθεται, οχι προέδρο των εργαστηρίων ή χειρουργείων εντός των οργανισμών. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί γυμναστές ή εκπαιδευτικούς. Αλλά να, αναρωτιέμαι.
Σε αλλαγή διοικητών προχωρούν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.(...)(17/9/2019)https://www.google.gr/amp/s/www.tovima.gr/2019/09/17/society/poia-ta-prosonta-gia-tous-ypopsifious-dioikites-sta-nosokomeia/amp/Το ΦΕΚ εδώ:https://www.healthview.gr/73901/dimosieythike-to-fek-gia-tin-epilogi-ton-neon-dioikiton-ton-nosokomeion-toy-esy-pdf/
Αφού έγιναν διορισμοί με τέτοια αξιοκρατικά προσόντα περί την υγεία, κρίθηκε σημειολογικά, ότι δεν μπορούσε να λείπει ένας έμπορος λαδιού.Μόλις το πληροφορείται αυτό ο νοσηλευόμενος, προετοιμάζεται καταλλήλως...Εύγε !
Κι εγώ πιστεύω ακράδαντα πως η σχέση του εμπορίου λαδιού με την διοίκηση νοσοκομείων είναι πασιφανής. Τόσες μελέτες υπάρχουν που λένε ότι το ελαιόλαδο κάνει καλό στην υγεία—αυτό άλλωστε εννοείς, σωστά;:-)
Αφού μεταξύ των αρίστων είναι και πρώην προπονητητής του Εδεσσαϊκού, αναρωτιέμαι πως τους ξέφυγε ο γνωστός παράγοντας.Ίσως τον κρατάνε για σημαντικότερη θέση.Σοβαρά τώρα, όλο αυτό με μια λέξη λέγεται ΞΕΦΤΙΛΑ.Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο.