ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Κανονικότητα και στους δρόμους»

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Κανονικότητα και στους δρόμους» Facebook Twitter
EUROKINISSI
10

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις προανήγγειλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας έκλεισε χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.

Χθες το βράδυ, αρκετοί δρόμοι του κέντρου αποκλείστηκαν εξαιτίας της αθρόας συμμετοχής σε συναυλία - εκδήλωση με σύνθημα «Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας» που διοργανώθηκε από τη «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή» κατά της αστυνομικής βίας, με πλήθος τραγουδιστών και stand up κωμικών.

«Η κανονικότητα - και η λέξη προέρχεται από τον κανόνα - θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός. 

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο», κατέληξε.

Πολιτική
10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και μόνο που υποστηρίζει την κανονικότητα, για μένα ο τύπος πέφτει στα μάτια μου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την κανονικότητα κατ'εμέ...δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει για τους πολλούς...αλλά οι λίγοι weirdos είναι αυτοί που κάνουν τον κόσμο καλύτερο, και πάνε τον κόσμο μπροστά.Οι πολλοί θέλουν να παντρευτούν, να νοικοκυρευτούν, να έχουν δουλειά 9 to 5, να κάνουν παιδιά, να πάρουν σκυλιά, γατιά, κτλ...και όταν αποδημήσουν εις Κύριον, δε θα τους θυμάται ούτε η μάνα τους...εκτός βέβαια αν φύγουν πριν τη μάνα τους (black humor).Δυστυχώς αυτούς υποστηρίζει ο Κυριάκος, και αυτοί είναι οι ψηφοφόροι του. Οι πολλοί, οι συντηρητικοί, οι νοικοκυραίοι.
Το πρόβλημα σε αυτήν την χώρα είναι ότι οι μετριότητες και οι κάτω του μετρίου τσίπρες και καρανίκες θεωρούν τους εαυτούς τους «πρωτοπορία». (Ή έστω, ένα από τα πολλά προβλήματα τέλος πάντων).
Επιτελους μιλαει η κοινη λογικη. Βεβαια ο πολυς κοσμος με την κοινη λογικη του εχει εγκαταληψει το κεντρο εδω και χρονια και κανει τις αγορες του στα μεγαλα εμπορικα κεντρα και στις ασφαλεις αγορες των προαστιων,οπου δεν φοβασαι μην σου ρθει στην μουρη η μολοτοφ, το δακρυγονο και ο διαδηλωτης. Θα ναι δυσκολο να ξανακατεβει κεντρο
Ναι... δεν θα διαδηλώνει και θα διαμαρτύρεται ο κόσμος γιατί εσύ θέλεις να κάνεις τα ψώνια σου!.....οι μολότοφ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό (και κατακριτέο) από από τις ειρηνικές διαδηλώσεις (τις οποίες ο πρωθυπουργός θέλει να καταργήσει εντελώς!...).
Σε Βρετανία και Γαλλία, χώρες που τις λες δημοκρατικές, ο οργανωτής της διαδήλωσης ζητάει άδεια για σημείο της πόλης ανάλογα με τα άτομα που εκτιμάει. Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα. Άλλα δεν έχουν δικαιώματα μόνο αυτοί που διαμαρτύρονται.
@Spyridon 2.12.2019 | 15:37Αυτό έλειπε να μας το πει και κατάμουτρα!... Καλύτερα να την διαβάσετε εσείς προσεκτικότερα την δήλωση του!...Υ.Γ.: Περίπου 21 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων έχουν συνταχθεί τουλάχιστον 8-9 παρεμφερή νομοθετήματα ή έχει υπάρξει σχετικός προγραμματισμός και προαναγγελίες επιχειρείται να χωροθετηθούν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας . Όμως όλες οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό.Οι πρώτες κινήσεις για τον έλεγχο των κινητοποιήσεων άρχισαν το 1998 από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη , ο οποίος πολλές φορές εγκλωβιζόταν στις μετακινήσεις του στο κέντρο της Αθήνας από διαδηλωτές.Έτσι, στις 3 Οκτωβρίου του 1998, η Διεύθυνση Μελετών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπέβαλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σειρά ερωτημάτων για τις δυνατότητες περιορισμού των διαδηλώσεων. Σε γνωμοδότηση στις 30 Μαρτίου 1999, ο Άρειος Πάγος αποφαινόταν ότι «δεν είναι αντίθετοι στο Σύνταγμα περιορισμοί που αποβλέπουν στην προστασία άλλων έννομων αγαθών.
Αμάν πια με αυτήν την κεντροφοβία. Ίσα ίσα το κέντρο υποτίθεται είναι πιο ασφαλές, γιατί απλούστατα...είναι ΚΕΝΤΡΟ.Εγώ προσωπικά ούτε από μολότοφ έχω κινδυνέψει, αλλά ούτε ένιωσα να απειλούμαι όσες φορές έχω περπατήσει σε ημικεντρικούς μέσα στην Ομόνοια (Μενάνδρου, Ζήνωνος), στα Εξάρχεια (Σολωμού, Θεμιστοκλέους) και στο Μεταξουργείο (Κολωνός, Κολοκυνθούς).Όσο για τα προάστια...άλλο Βόρεια, Κεντρικά και Νότια...και άλλο Δυτικά και Προάστια Πειραιά, που έτσι και αλλιώς δεν φημίζονται για τις αγορές τους. Εκτός από τις μαϊμούδες της Αγίας Βαρβάρας και κανένα Αιγάλεω ή Περιστέρι που είναι πιο "κέντρο", αλλού...δεν.