ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πλατεία Συντάγματος: Επιχείρηση καθαριότητας με ζεστό νερό και ατμό - Πότε θα ολοκληρωθεί

Πλατεία Συντάγματος: Επιχείρηση καθαριότητας με ζεστό νερό και ατμό - Πότε θα ολοκληρωθεί Facebook Twitter
5

Με στόχο η πλατεία Συντάγματος να λάμψει ξανά από καθαριότητα και μάλιστα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από χθες μια μεγάλη επιχείρηση που θα αναδείξει και πάλι το πλέον εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού και ταυτόχρονα απολύμανσης της Πλατείας Συντάγματος και μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά με τον πλέον οικολογικό τρόπο και με τη συνδυασμένη χρήση ζεστού νερού μεγάλης πίεσης και ατμού». Το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο της καθαριότητας και απολύμανσης είναι οι χιλιάδες τσίχλες που δυστυχώς βρίσκονται κολλημένες στα μάρμαρα της πλατείας. Όπως σημειώνεται, με τη διαδικασία αυτή, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα δεκαήμερο, δίνεται η δυνατότητα να πλένεται και να απολυμαίνεται η πλατεία Συντάγματος χωρίς να φθείρονται και να «πληγώνονται» τα μάρμαρα τα οποία την καλύπτουν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε χθες το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο στη Πλατεία Συντάγματος. Έπειτα από χρόνια, ειδικό πλύσιμο με νερό και ατμό. Από κάθε κολλημένη τσίχλα ξεχωριστά, μέχρι απολύμανση με σύγχρονο οικολογικό τρόπο. Δεν τα κάνει αόρατα, το αντίθετο. Η πλατεία στην καρδιά της Αθήνας, πιο ορατή, πιο καθαρή από ποτέ. Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές σε μία καθαρή πόλη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
νομιζω οτι επιτηδες ηταν τοσο αθλιος δημαρχος ο καμινης για να μπορεσει ο μπακογιαννης να φτιαξει πολιτικο προφιλ μεσω του δημου με τα αυτονοητα . Ξαφνικα βρεθηκαν και λεφτα. Εγω ακομα εχω παντως στο μυαλο μου την εκφραση ατομου με αναπηρια που ηρθε για τουρισμο στην Αθηνα και προσπαθησε να παει μια βολτα μονος του
Να προτείνω για την συνέχιση των καθαρισμών και τον πεζόδρομο της Κοραή που είναι κατάμαυρος από τα "ζουμιά" των πολύ μεγάλων σάκων απορριμάτων που σέρνουν οι υπάλληλοι των καφετεριών;
Και στα 1000 μέτρα και στα 1500 μέτρα υπάρχουν επίσης χωματερές και κλειστά μαγαζιά αράδα.Άρα, να μείνει ΚΑΙ η πλατεία Συντάγματος σε χάλι ;Δεν μπορούμε να αποβάλουμε λίγο την γκρίνια, όταν δεν μπορούν να γίνουν όλα ;Γιατί, με τα νεύρα στην τσίτα, πιστεύουμε και τους διάφορους υποσχεσιολόγους ότι θα τα κάνουν όλα σε μια νύχτα, με ένα άρθρο και ένα νόμο.Και είδαμε τι κάνανε ή δεν κάνανε.(Τα κλειστά μαγαζιά στην Σταδίου είκοσι χρόνια τώρα και το Αρσάκειο, η Ακαδημία και η Ομόνοια "στέκια", δεν έγιναν από τους δημάρχους Αθηναίων, αλλά από τις κυβερνήσεις.)
Δεν νομίζω ότι αυτό εννοεί ο Αυτοφωράκιας.Απλώς τονίζειτη διάσταση "έργα βιτρίνας" του εν λόγω εγχειρήματος. Δεν θα με εξέπλησσε δε εάν ο καθαρισμός να σταμάτησε μόλις έφυγαν οι κάμερες.