ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2019 | 09:04

Ποτέ πράσινο φως

Δεν έχω λάβει ποτέ πράσινο φως από γυναίκα ώστε να την φλερτάρω.Είμαι λίγο πάνω από τα τριάντα, σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι πρέπει μόνο αν σου δώσει το πράσινο φως η κοπέλα να πλησιάσεις και να της μιλήσεις, αλλιώς να μην ενοχλήσεις, αλλά πραγματικά σε μένα δεν έχει δοθεί ποτέ το πράσινο φως στη ζωή μου.Ούτε μία, μία φορά.Όλα αυτά που λένε με το βλέμμα, το eye contact και τέτοια, ποτέ, ποτέ δε μου 'χει συμβεί.Τις περισσότερες φορές ούτε που με παρατηρούν καν όταν μπάινω στο χώρο.Η μόνη φορά που μου έχει μιλήσει κοπέλα είναι αν τύχει και βρίσκομαι μπροστά της για να μου πει '' συγνώμη, μπορώ να περάσω λίγο;''Αλλά κι αυτό σπάνια συμβαίνει γιατί συνήθως προσέχω να μην ενοχλώ κι είμαι στη γωνίτσα μου οπότε δεν κλείνω και το δρόμο στους άλλους.Ξέρω, θα μου πείτε να βγω από τη γωνίτσα μου και να αρχίσω να προσεγγίζω από μόνος μου κάποια που μου αρέσει, κι αυτή η φράση που θα μου πείτε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είπαμε και συμφωνήσαμε παραπάνω περί πράσινου φωτός για να πλησιάσεις τον άλλο άνθρωπο.Πού θέλω να καταλήξω;Δεν αρέσω στους άλλους.Δεν πειράζει , το 'χω αποδεχτεί, απλά ήθελα να το πω κι εδώ.Φαύλος κύκλος.Τέλος πάντων, την υγειά μας να 'χουμε, αυτό μετράει.Και τι έγινε που θα πεθάνουμε ολομόναχοι;Τίποτα. Αρκεί που είμαστε υγιείς.
55
 
 
 
 
σχόλια
Αδερφε δεν καταλαβα γιατι εισαι στην γωνιτσα σου και δεν ενοχλεις. Κανεις πολυ ασχημα. Αν δεν ενοχλεις κανεναν αυτο σημαινει οτι δεν εκφραζεσαι και οτι δεν αλληλεπιδρας με τους αλλους. Μονο αν σταματησεις ακομα και να σκεφτεσαι δεν παιρνεις το ρισκο να προσβαλεις τους αλλους . Και να σου πω και κατι ; δεν εγινε και τιποτα. Βγες απο τη γωνιτσα σου και ενοχλησε κι αν το κανεις και ειναι λαθος πες συγγνωμη. Το δεν λεω/κανω κατι γιατι ισως ενοχλησω ειναι πολυ λαθος. Η λιφο για παραδειγμα δε μου περναει τα μισα σχολια σε αρθρα της για να μην ''προσβαλω'' προφανως το συγκεκριμενο κοινο, στο οποιο στοχευει και ειναι ολοφανερο οτι την διαβαζει διακαως. Αυτο ειναι απαραδεκτο φυσικα ακομα κι αν εχω λαθος. Το οτι στον κοσμο που ζουμε μπορει μια μεγαλη μεριδα κοσμου να εχει τεραστια ψυχολογικα προβληματα δε σημαινει οτι δε θα εκφραζεσαι για να μην ενοχληθουν. Ασχετα με το πολυ τραβηγμενο που εγραψα για την λογοκρισια σε μεσο επικοινωνιας στο 2019 αυτο που κανεις εσυ ειναι πολυ κακο κυριως για εσενα και ειναι μονο στο χερι σου.Περιοριζεις εσυ ο ιδιος τον εαυτο σου και τα ορια σου. Κανεις δε θα σου πει τι να μην κανεις. Εκφρασου ο,τι κι αν πιστευεις και ενοχλησε ελευθερα!Αν δε σου δινει καποια το ''πρασινο φως'' που μου ακουγεται μια βλακεια και μιση απλα μιλησε της οπως μιλουν δυο ξενοι για κατι αθωο. Ολοι ηταν 2 ξενοι στην αρχη.Δεν υπαρχουν κανονες στον ερωτα και ολα τα συναφη. Οποιος βαλει ποτε κανονες πες τον ξενερωτο (εκτος αν δεν αξιζει καν να ασχοληθεις μαζι του)!
Νομίζω αυτό που θα σου έκανα καλό αρχικά είναι να εμπλακεις λίγο σε μερη που θα μπορεις να συναναστρέφεσαι με γυναίκες. Δηλαδή.. μπορείς να γραφτείς χορό(Latin,salsa,tango), η σε κάποιο γυμναστήριο που θα έχει και ομαδικά προγράμματα ή σε κάποια θεατρική ομάδα. ξεκινά από εκεί. Και δεν εννοώ να φλερτάρεις απαραίτητα αλλά να διευρύνεις τον κύκλο σου. Να κάνεις γνωριμίες, να βγαίνεις να περνάς όμορφα και ότι είναι να έρθει θα έρθει από μόνο του.. μπορεί και σε άσχετο χρόνο.
τι μαύρη κατάθληψη είναι αυτή μάλλον δεν έχεις καθόλου αυτοπεποίθηση βασικά και εγώ έτσι είμαι πάνω κάτω για χρόνια νόμιζα ότι είμαι εντελώς απαρατήρητη από τους άντρες αλλά πήρα την απόφαση να αλλάξω μετά από ένα χωρισμό που με καταρράκωσε.....και φυσικά θα σου πω να βγείς απο το καβούκι να γίνεις πιο κοινωνικός να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι δεν έχεις δώσει το δικαίωμα σε κάποια κοπέλα να σε πλησιάσει βγάλε στην επιφάνεια τον πραγματικό σου εαυτό
Το πρασινο φως ειναι πολυ σπανιο πια.... οι περισσοτερες αν θα βγουν για καφε, θα ασχολουνται αποκλειστικά με τις φιλες τους ή το κινητο τους και δεν ασχολούνται με κανεναν αλλον γυρω τους! Και ο Ρουβας να ερθει να κατσει διπλα τους μπορει να μην τον καταλαβουν! Βεβαια απο την αλλη σου λενε για να ερθεις πρεπει να σου δωσω πρασινο φως... Αν πας απο μονος σου, θα σου πει σου εδωσα το δικαιωμα (με την εννοια οτι δεν εδειξε ενδιαφερον), απο την αλλη οι ελευθερες εχουν ενα παροπονο μεσα τους που ειναι μονες και δεν καταλαβαινουν το γιατι αφου ειναι όμορφες..... γενικα Did i ever tell you the definition of "Insanity"?? https://www.youtube.com/watch?v=4jjk_8RFU6M
Ρε θα μας λωλάνουν εδώ μέσα. Η άλλη κυρία λέει φώναξε στον άλλο στο εστιατόριο να σταματήσει να την κοιτάει, του φώναξε μέσα στο μαγαζί κι ο άλλος λέει μήπως σέβεσαι υπερβολικά.Τι να πω... Κι οι δύο δίκιο έχετε.Γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας;Snoopy: Ακούστε περιστατικό. Είμαι σε ένα μαγαζί μόνη μου για να φάω κάτι, έχω Break. Δυο τρια τραπέζια πιο εκεί κάθεται επίσης μόνος τους ένας άντρας γύρω στα 40, μουστακαλής και ανατολίτης. Δεν κάνω πλάκα. Βλέπω ότι με κοιτάζει, τον κοιτάζω ενοχλημένη και αμέσως μετά συγκεντρώνομαι στο πιάτο μου. Εκείνος συνεχίζει να με κοιτάζει απροκάλυπτα και πολύ πολύ ενοχλητικά. Σκέφτομαι να αλλάξω θέση και την στιγμή που το σκέφτομαι τα παίρνω στο κρανίο. Φωνάζω που λέτε από εκεί που κάθομαι έτσι ώστε να με ακούνε όλοι: "Εσείς με το μουστάκι εκεί απέναντι, σταματήστε να με κοιτάζετε με ενοχλείτε Κύριε". Ο τύπος έπαθε φρίκη και σε λίγο έφυγε. Οι κοπέλες που εργάζονται εκεί μόνο που δεν με φίλησαν, μου είπαν ότι αυτό γίνεται συχνά με τον συγκεκριμένο και οι περισσότερες γυναίκες δεν μιλάνε ή αλλάζουν θέση. Ε όχι, δεν θα αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ θέση επειδή ο άλλος είναι πλεμ πλεμ. Πηγή: www.lifo.grLt Frank Drebin: Μήπως το πρόβλημα είναι ότι σέβεσαι υπερβολικά;; Να πλησιάσεις και καμιά με λίγο "θράσος" ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...και καμία. Στην Ελλάδα ζεις, αν δεν είσαι κούκλος και περιμένεις το πράσινο φανάρι από γυναίκα, σώθηκες καημένε μου. Περνάς με κόκκινο, αλλιώς μια ζωή εδώ μέσα θα μας γράφεις. Πηγή: www.lifo.grΤρέχα γύρευε.
Να πλησιάσεις με λίγο "θράσος" είναι άλλο, και άλλο να χαϊδεύεις τα μουστάκια σου και να καρφώνεις μια γυναίκα την ώρα που τρώει κι ενώ μάλιστα σε έχει κοιτάξει θυμωμένη.Εξάλλου όσοι άνθρωποι τόσες και οι απόψεις, σου φαίνεται περίεργο; Προσωπικά δεν έχω τίποτε με το θράσος όταν ο άλλος ξέρει τι κάνει και υποχωρεί στη συνέχεια αν χρειαστεί.
Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν συνεννούμαστε και δεν αντιλαμβανόμαστε τις διαφορές στην κάθε περίπτωση. Όταν κοιτάζεις επίμονα μια γυναίκα η οποία ενοχλείται και το δείχνει, δεν μιλάμε για "θράσος".
Προσωπικά έχω πρόβλημα με το θράσος και πολύ καλά του έκανες του εν λόγω κυρίου.Κι εγώ αισθάνομαι άβολα να με πλησιάζουν πολύ ή να με κοιτούν με έντονο τρόπο.Το σχόλιό μου είχε σκοπό να δείξει τις αντιθέσεις, ο ένας λέει έτσι, ο άλλος λέει αλλιώς.Προσωπικά δεν κοιτάζω ποτέ έντονα, τις περισσότερες φορές κοιτάζω αλλού γι' αλλού, σε σημείο που δεν έχει ανθρώπινη παρουσία ή κοιτάζω κάτω.Κι είμαι κι απ' τους ανθρώπους που αν προχωράει κάποιο άτομο μπροστά μου, αισθάνομαι άβολα να περπατάω πίσω του/της για να μη νομίζει ότι πάω να το βλάψω.Κι έτσι απομακρύνομαι . Κάποιες φορές έχω αλλάξει και πεζοδρόμιο, για να μην κάνω κάποια γυναίκα που περπάταγε μπροστά μου να αισθανθεί άβολα, να μην τη κάνω να νομίσει πως είμαι επίδοξος ενοχλητικός ή επίδοξος κλέφτης ή οτιδήποτε κι ότι την ακολουθώ.Φυσικά και για άντρες το έχω κάνει αυτό, απομακρύνομαι κι είμαι πάντα διακριτικός.
Έχεις την απάντησή σου γιατί περνάς απαρατήρητος. Το επιδιώκεις!Την ιστοριούλα "ο άνθρωπος του πλήθους" του Poe την έχεις διαβάσει; Έχει ενδιαφέροντες προβληματισμούς.https://nyctophilia.gr/το-πνεύμα-του-ανθρώπου-του-πλήθους/
Καραβάν , ευχαριστώ για το λινκ. Θα το μελετήσω.Όχι δεν το έχω διαβάσει το διήγημα του Πόε, θα το κάνω σύντομα.Δεν επιδιώκω τίποα ,εννοώ με την έννοια ότι δεν κάνω κάτι επίτηδες.Απλά έτσι είμαι.Και πάλι ευχαριστώ για το λινκ.
Τυχαίε περαστικέ, χαίρομαι που επικροτείς την στάση μου στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κι εγώ επίσης είμαι διακριτική συνήθως. Μπορεί όχι με τον τρόπο που το περιγράφεις, αλλά είμαι. Είμαι όμως και ευέλικτη και όπου δεν πίπτει διακριτικότητα έχω και άλλες μεθόδους καβάντζα που πίπτουν και παραπίπτουν.
Παρακαλώ. Το έβαλα για απόλαυση του νου, όχι ότι "βλέπω" κάτι όμοιο, αλλά μου είχε μείνει από έφηβη που το διάβασα, πώς προβαλλόμαστε, τι γίνεται κατανοητό, τι δεν, έχουμε σκοπό, δεν έχουμε...Γενικώς λατρεύω τον Poe!! (άλλο λατρεμένο διήγημα του ο πολύ λίγο γνωστός William Wilson)Λέγοντας το επιδιώκεις εννοώ έχεις υπερβοκική διακριτικότητα, ίσως ένα τσικ λιγότερο είναι καλύτερα;
Πάντως αυτό που περιγφράφεται στην Εξ δεν μου κάνει για διακριτικότητα και αν του έλεγα να βγει από την "γωνίτσα" του δεν θα ήταν για τους λόγους που νομίζει. Υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από το φλερτ, υπάρχει και η απλή επικοινωνία χωρίς άλλες βλέψεις αλλά εκείνος έχει εστιάσει μόνο σε αυτό και συνδυάζει την "γωνίτσα" του αποκλειστικά με τις γυναίκες και όχι με το σύνολο της προσωπικότητάς του.
Snoopy, πολλοί άνθρωποι επικοινωνούν απλά χωρίς άλλες βλέψεις, αυτό που γράφεις δηλαδή.Απλά πού και πού αναρωτιούνται γιατί δεν γίνεται και κάτι παραπάνω σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις.Τέλος πάντων.
Ρε μπάμια τυχαιε κοτσάνολόγε τι σχέση έχει ο άλλος ο γλιτσας που την κάρφωνε αδιακρίτως με το εντός εισαγωγικών θράσος που εννοώ εγώ; Γράφεις και τρέχα γύρευε στην κατακλείδα...τρικυμία εν κρανίω είσαι.
Καμία σχέση δεν έχουν και φαίνεται από την πρώτη φράση στο συγκεκριμένο σχόλιό μου.Θα προτιμούσα να ου πεις ότι έκανα σαχλό χιούμορ στο σχόλιο παρά ότι δεν ήμουν σε θέση να καταλάβω τι εννοούσες.Τέλος πάντων.Το << κοτσανολόγος>> μού άρεσε πάντως. Τα κοτσάνια κρατούν τους καρπούς.Και τις μπάμιες τις τρώω και μου αρέσουν πολύ.
Είμαι λίγο πάνω από τα τριάντα, σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι πρέπει μόνο αν σου δώσει το πράσινο φως η κοπέλα Πηγή: www.lifo.grΜήπως το πρόβλημα είναι ότι σέβεσαι υπερβολικά;; Να πλησιάσεις και καμιά με λίγο "θράσος" ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...και καμία.Στην Ελλάδα ζεις, αν δεν είσαι κούκλος και περιμένεις το πράσινο φανάρι από γυναίκα, σώθηκες καημένε μου. Περνάς με κόκκινο, αλλιώς μια ζωή εδώ μέσα θα μας γράφεις.Φιλικά.
Συγγνώμη που πετιέμαι, αλλά για σένα ειδιξά, νέα γυναίκα 30+, που λες "μεγαλοδείχνεις", είναι σίγουρο ότι το στυλ σου χρειάζεται καποια ανανέωση. Αποκλείεται άνθρωπος 30+ να έχει φθορά ικανή να τον δείχνει μεγάλο, εκτός αν κάνει crystal meth ή κάτι τέτοιο. Γιατί δεν πας σε ένα καλό κατάστημα ρούχων να σε κατευθύνουν, να ανανεώσεις το μαλλί σε ένα καλό κομμωτήριο; Κάνει τεράστια διαφορά. Θα αισθανθείς κι εσύ πολύ καλύτερα. Δεν κοστίζει απαραιτήτως πολλά χρήματα, κατόπιν θα μάθεις να διατηρείς το λουκ πολύ οικονομικά άπαξ και γίνει αρχή. Με όλη μου την καλή διάθεση, μην με παρεξηγήσεις, και πάλι με συγχωρείς που πετάχτηκα.
γεια φιλαρακι μου να σαι καλα καλοπροαίρετα τα λες................ απλά οι ανθρωποι με την συμπεριφορά τους αυτο μου δείχνουν ................ οπως και ναχω κανει αλλαγές το ιδιο ............... προτιμούν τις μικρούλες ..........αν ειν να σε αγαπούν αναλογα τι φορας κι αν βαφεσε η φοράς πεταχτούλικα ρούχα άστο ............ δε με απασχολεί και πλέον το θεμα απλα το σχολιάζω ........... ξενερώνω με το στιλ θειτσα κυριούλα μανταμιτσα ......... τις άλλες κοπέλα μου κουλα μου κι τετοια .......
Τι να σου πω. Άνευ φωτογραφίας δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.Πάντως το στυλ (ρούχο, μαλλί) κάνει την πρώτη εντύπωση, η οποία ανοίγει την πόρτα για δεύτερη.Σίγουρα πάντως εντοπίζεις το σωστό ηλικιακό γκρουπ; Μικρούλες ψάχνουν οι μεγάλοι, για να ξανανιώσουν ή υποτίθεται για να τεκνοποιήσουν.
Αυτό με το πράσινο φως και κολοκύθια ρίγανη θα μου επιτρέψετε, ως μεγάλη γυναίκα που έζησε σε εποχές που φλερτ υπήρχε, να πω πως δεν είναι απαραίτητο. Δεν είναι κακό να έρθει να μιλήσει ένας άντρας, όμορφα, ευγενικά, με έξυπνο ενδεχομένως τρόπο, χωρίς να φαίνεται λιμασμένος. Δεν υποτιμά ούτε τον άντρα, ούτε την γυναίκα (σε οποιαδήποτε θέση, δεχόμενη ή ασκούσα φλερτ) μια τέτοια προσέγγιση. Φαντάζομαι όλη η γυναικεία ενόχληση πηγάζει από το ότι έρχονται αυτοί που δεν θέλει, κι όχι εκείνος που θέλει. Όμως αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της στατιστικής, κι όσο πιο εμφανής είναι η πρόθεση "δείτε με" τόσο πιο εμφανηπς θα είναι και η εν λόγω στατιστική: αυτό που πιάνει το μάτι θα συγκεντρώσει και βλέμματα και τυχόν προσεγγίσεις. Είναι άδικο και κάπως πασσιβοαγκρεσίβικο να διαμαρτυρόμαστε για αυτό.Φυσικά μια περιποιημένη, ακόμη και προκλητική γυναικεία εμφάνιση, δεν είναι πρόσκληση για χυδαιολογίες, περίεργες κινήσεις, χουφτώματα κλπ παρενοχλητικά. Αλλά αυτά ένας κύριος (αυτός δηλαδή που κυριαρχει στον εαυτό του) δεν τα κάνει ουπτως ή άλλως. Συνοψίζοντας μια ευγενική προσέγγιση από κάποιον άγνωστο, ο οποίος για Χ λόγους δεν μας κάνει στις παρούσες συνθήκες, αξίζει μια ευγενική, πολύ ευγενική και καθόλου υποτιμητική χυλοπιτα. Σταθερή και χωρίς απαξίωση. Η απαξίωση είναι που τσακίζει τον άλλο. Γιατι; Επειδή είχε το θάρρος να διεκδικήσει; Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω και τιμώ την γενναιότητα. Και για να ανεκδοτολογήσω, μην νομίζετε μιλάω θεωρητικά, κάποτε, προ χρηματιστηρίου (εποχές χλίδας) έπινα τον καφέ μου σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών. Κάποιος κύριος, συνομήλικος εξ όσων θυμάμαι, με προσέγγισε ευγενικά μήπως θα ήθελα λίγη παρέα για τον καφέ. Παντελώς άγνωστος κλπ. Για να είμαι ειλικρινής δεν τον είχα προσέξει, όχι γιατί ήταν αόρατος ο χριστιανός (μια χαρά άντρας ήταν), αλλά επειδή ήμουν βυθισμένη στις σκέψεις μου. Το ραντεβού μου με είχε στήσει...Επειδή ακριβώς η προσέγγιση ήταν θαραλλέα και ευγενής άξιζε την απόκυτη σλήθεια "σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, αλλά περιμένω ήδη παρέα". (Η παρέα όντως κατέφθασε στο επόμενο 5λεπτο και θεώρησα καλοπ να μην αναφέρω τίποτα σχετικό)Μου θυμίζει τώρα που το σκέφτομαι την σκηνή στο Scent of a Woman (μόνο που εγώ δεν είμαι τόσο όμορφη όσο η Γκαμπριέλ Ανβαρ)...Πιστεύω δεν θα θυμάται την χυλόπιτά μου ως τραυματική. Κι έτσι το ήθελα να είναι.
Όταν υπάρχει ευγενική προσέγγιση, γιατί να μην υπάρχει και ευγενική αποθαρρυνση; Υ. Γ. Το πράσινο φως εικάζω πως αφορά όταν το άλλο άτομο σε έχει προσέξει και προσπαθεί να σε αποφύγει ή για τις περιπτώσεις που δείχνουν θράσος και καλώς ή κακώς δεν είναι πολλές οι ευγενικές περιπτωσεις, για την ακρίβεια κάποιοι παρενοχλουν ακόμη και με το βλέμμα.
καλά μην τρελλαινόμαστε τώρα, σε όλα υπάρχει νόμος, όχι στα μάτια όμως! Μακάρι όλες οι παρενοχλήσεις να ήταν...βλεμματικού τύπου! ΥΓ. Εδώ υπάρχει υλικό για όλοκληρη διατριβή για το βλέμμα. Ο Λακάν το αναλύει με το "στάδιο του καθρέφτη" (αυτό είναι άλλωστε ο ερωτας, το ιδανικό καθρέφτισμά μας στα μάτια του άλλου.) Επιπλέον ο Περαστικός θα εκτιμήσει την Λακανική αναφορά γιατί στις ταινίες το βλέμμα είναι αμφίδρομο: ο θεστής βλέπει τον ήρωα, αλλά κι ο ήρωας τον βλεππει μέσω της οθόνης, κι επιπλέον η ματιά του είναι και του σκηνοθέτη όχι μόνο πάνω στον ήρωα, αλλά και στον ίδιο τον θεατή (τουλάχιστον για εγκεφαλικούς, μη διεκπαιρεωτικούς σκηνοθέτες).http://artinews.gr/το-βλέμμα.html
Εννοω τον τρόπο που κοιτάνε και σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά άβολα, να θες να αλλάξεις σημείο και σίγουρα να αποφύγεις να τους κοιτάξεις. Δεν λέω σεξουαλικη παρενόχληση, λέω παρενόχληση στον χώρο, αφού περιορίζομαι από ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Υ. Γ. Σε ποιες χωρες αν τους κοιτάξεις κάπως στα μάτια μπορεί να θεωρηθεί και προσβολή ή κάτι τέτοιο;
Το άβολο συναίσθημα από το βλέμμα είναι συχνό φαινόμενο. Εχω καταλήξει ότι σε περιστάσεις δημόσιου χώρου όπου διεξάγεται φλερτ ανταπαντάμε με σταθερό ακυρωτικό βλέμμα που ΔΕΝ το χαμηλώνουμε αν δεν το χαμηλώσει ο άλλος πρώτος. Πώς κάνουν conditioning στα σκυλάκια; Έτσι. Αφού το παρεχλονητικό βλέμμα είναι άσκηση εξουσίας, τότε έλα πασά μου να δούμε ποιος είναι alpha εδώ μέσα.Η συμβουλή αυτομάτως ακυρώνεται σε μοναχικά μέρη, νυχτερινές διαδρομές με ΜΜΜ σε μεγαλουπόλεις, έξω απο κλαμπ με πόρτα περίεργη κλπ. Εκεί αποφεύγουμε την βλεμματική επαφή πάση θυσία, μπορεί ως και λόγος μαχαιρώματος να αποβεί, λίγα ακούμε...
Όταν ένας άντρας καρφώνει με τα μάτια μια γυναίκα με αποτέλεσμα εκείνη να αισθάνεται πολύ άβολα, πρόκειται κατά την γνώμη μου για παρενόχληση και παραβίαση ορίων. Έχει συμβεί πολλές φορές να σηκωθεί καποια κοπέλα από την θέση της σε τρένο ή λεωφορείο και να προτιμήσει να σταθεί πιο πίσω όρθια προκειμένου να μην είναι στο οπτικό πεδίο ενός άντρα. Όχι απαραιτήτως νύχτα, και την ημέρα με παρουσία άλλων ανθρώπων είναι πολύ ενοχλητικό. Νομίζω πολλές από εμάς έχουν να πούνε ανάλογες ιστορίες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις δεν είμαι κι εγώ της άποψης ότι πρέπει να διαολοστέλνουμε όποιον μας πει δυο ευγενικές κουβέντες. Πρόκειται για βασικούς κανόνες επικοινωνίας, μας μιλάνε ευγενικά: φυσικά απαντάμε το ίδιο ευγενικά. Είμαι υπέρ του να υπάρχουν κάποια σημάδια από πλευράς της γυναίκας πριν την πλησιάσει ένας άντρας. Νομίζω ότι αν αυτά που λέμε μπορούσαμε να τα δείξουμε σε ένα φιλμάκι, θα ήταν πιο χειροπιαστά και ζωντανά τα παραδείγματα και τότε πολλοί θα λέγανε ότι σε αυτή ή την άλλη περίπτωση κακώς ο άντρας έκανε κίνηση. Θεωρητικά μιλώντας δεν έχουμε εικόνα και όλα ακούγονται εύκολα, δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Μου έχει συμβεί να παρακολουθήσω σκηνές που αναρωτήθηκα που στο διάτανο πάει τώρα αυτός. Ήταν τόσο έντονο το όχι μέσω του βλέμματος και της όλης στάσης του σώματος της γυναίκας, που απορούσα γιατί ο άλλος δεν το βλέπει (ή το βλέπει αλλά γουστάρει ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή αγνοεί τα σημάδια και την φέρνει σε δύσκολη θέση). Μερικοί άντρες μας πλησιάζουν παραπάνω από όσο θα έπρεπε σε στενούς χώρους όπως τα ασανσέρ χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Δεν το κάνουν όλοι για να μας την πέσουν, αλλά γιατί δεν στροφάρουν από όρια. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχω πει στα ίσια "κάντε σας παρακαλώ λίγο πιο πίσω/πιο εκεί" και το κάνουν μερικοί φαίνονται ξαφνιασμένοι γι' αυτό λέω πως δεν στροφάρουν. Το ίδιο ισχύει όταν έρχονται αχρείαστα κοντά για να σου πούνε κάτι. Καμιά φορά βγαίνουμε για φαγητό και κάποιος κοιτάζει μια από εμάς λες και μετράει τις μπουκιές μας είναι παρα πολύ ενοχλητικό και πρέπει να μιλάμε. Είμαι γενικά υπέρ του λεγόμενου κραξίματος γιατί μερικοί είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου και το χρειάζονται. Υπάρχουν άντρες που φαίνονται περίεργοι στον τρόπο που πλησιάζουν μια γυναίκα και προκαλούνε φόβο. Εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά έχουν δει τόσα τα μάτια μας. Εκείνο που λέω πάντα είναι: αν ένας άντρας σε κάνει να νιώθεις άσχημα δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένεις ευγενική.
Τις ευγενικές και ωραίες προσεγγίσεις τις αφήνω στην άκρη, αφού δεν μας δημιουργούνε προβλήματα. Θα σας αποδείξω αμέσως τώρα πόσο επαρχιώτισσα είμαι στο βάθος της ψυχής μου. Ακούστε περιστατικό. Είμαι σε ένα μαγαζί μόνη μου για να φάω κάτι, έχω Break. Δυο τρια τραπέζια πιο εκεί κάθεται επίσης μόνος τους ένας άντρας γύρω στα 40, μουστακαλής και ανατολίτης. Δεν κάνω πλάκα. Βλέπω ότι με κοιτάζει, τον κοιτάζω ενοχλημένη και αμέσως μετά συγκεντρώνομαι στο πιάτο μου. Εκείνος συνεχίζει να με κοιτάζει απροκάλυπτα και πολύ πολύ ενοχλητικά. Σκέφτομαι να αλλάξω θέση και την στιγμή που το σκέφτομαι τα παίρνω στο κρανίο. Φωνάζω που λέτε από εκεί που κάθομαι έτσι ώστε να με ακούνε όλοι: "Εσείς με το μουστάκι εκεί απέναντι, σταματήστε να με κοιτάζετε με ενοχλείτε Κύριε". Ο τύπος έπαθε φρίκη και σε λίγο έφυγε. Οι κοπέλες που εργάζονται εκεί μόνο που δεν με φίλησαν, μου είπαν ότι αυτό γίνεται συχνά με τον συγκεκριμένο και οι περισσότερες γυναίκες δεν μιλάνε ή αλλάζουν θέση. Ε όχι, δεν θα αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ θέση επειδή ο άλλος είναι πλεμ πλεμ.
"Επαρχιώτισσα" με την έννοια ότι ήταν "βλάχικη" η αντίδρασή μου παρότι προσωπικά την βρίσκω μια χαρά και αποτελεσματική. Ο τύπος το έκοψε και εγώ ευχαριστήθηκα το φαγητό μου.
Χα χα χα, the De Niro reaction!!!!"Are you looking at me, punk? Who the f@ck are you looking at?"Βέβαια σκεπτόμενοι και την κατάληξη της σκηνής κατανοούμε ότι αρχίζουμε να μπαίνουμε (μας βάζουν, μάλλον!) στα χωράφια της ψυχοπαθολογίας. Άλλο τώρα: αυτό με τα όρια και την παραβίαση προσωπικού χώρου γίνεται πολύ (σε τράπεζες, σε υπηρεσίες, σε γραφεία) και μου την δίνει απίστευτα!! Λες και μαζί θα διαχειριστούμε τις προσωπικές μου υποθέσεις. Και το κάνουν ΚΑΙ γυναίκες. Εχω μια γνωστή που το κάνει συστηματικά. Σε πλησιάζει πάρα πολύ κοντά για να σου πει κάτι, μοιάζει να σου λέει κάποιο μυστικό κσι τελικά έχω την αίσθηση ότι πάει να σου επιβληθεί. Δεν βοηθάει κι ότι φοράει πάντα εξαώροφες πολυκατοικίες...
Για να το προεκτείνω όμως, επειδή με τρώει, αν δεν ήταν ανατολίτης μουστακαλής (που ενισχύει το φαλλοκρατισμό στο μυαλό μας ως αυτοματοποιημένο ριφλέξ) θα είχες ενοχληθεί το ίδιο;
Ναι ναι φυσικά, το κάνουν και γυναίκες. Και όχι μόνο με τον τρόπο που λες. Σε βλέπουν σήμερα πρώτη φορά και αύριο θέλουν να σε πλακώσουν στα φιλιά (:Ή σε πλησιάζουν τόσο που λες θα γυρίσουμε ερωτική σκηνή έτσι που το πάνε α χα χα χα χα
Πολλοί ανατολίτες μουστακαλήδες έχουν συγκεκριμένο τρόπο να κοιτάζουν μια γυναίκα, που συνήθως συνοδεύεται και από κάποιες κινήσεις. Περισσότερο το είπα για να κάνουν εικόνα όσες το έχουν ζήσει.
"Το βρίσκω απαράδεκτο να σε παρακολουθούνε την ώρα που τρως"Αυτό που λες μας λέει πασισσότερα για σένα, αν το πιάσουμε από ψυχαναλυτικής πλευράς.
Μου έχει συμβεί και σε μαγαζί που είναι πολύ πιο στριμωγμένα τα τραπέζια. Να έχεις τον άλλον να μετράει τις μπουκιές σου και να σε κοιτάζει στο στόμα στο ένα μέτρο. Τέλεια είναι πολύ ωραία άσθηση (:
Σε αυτό ουδόλως διαφωνούμε, αγαπητή! Τι έλεγα: το φαί και το ποτό -και το τσιγάρο- είναι πράξεις με ερωτικό πρόσημο "εισδοχής" στο σώμα -το ίδιο κι οι ιατρικές πράξεις για ορισμένους πολύ ...μερακλήδες- επομένως προκαλούν μια αναστάτωση σε όποιον έχει την διάθεση να αναστατωθεί. Γι'αυτό κι είναι καλοί δείκτες ερωτισμού στο άτομο που μας ενδιαφέρει.
Ναι ρε παιδί μου, προκαλούνε αναστάτωση αν θέλεις να αναστατωθείς, αλλά κάποιες συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες ακόμη και τότε. Θα προτιμούσα γενικότερα ένα τικ ενσυναίσθησης παραπάνω. Και δυο και τρία και τέσσερα μην σου πω.
Κοίταξε, ο καθένας και η καθεμία λειτουργούνε διαφορετικά. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν μερικοί άνθρωποι δεν πιάνουν (γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν) τις διαθέσεις σου κι ας τις δείχνεις ξεκάθαρα. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα.
Ποιός λέει το αντίθετο! Όμως η ενσυναίσθηση διδάσκεται στα προσχολικά και πρώτα σχολικά χρόνια ("θα σου άρεσε Γιαννάκη να στο κάνουν κι εσένα αυτό**;"), μετά χάος.Επομένως ως μάνες πρέπει να κάνουμε δουλειά με τα αγόρια μας κυρίως ;)**εν τω μεταξύ το θεάρεστο αυτό επιχείρημα "μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν" αφήνει απέξω τους μαζοχιστές :)
Ποιός λέει το αντίθετο! Όμως η ενσυναίσθηση διδάσκεται στα προσχολικά και πρώτα σχολικά χρόνια ("θα σου άρεσε Γιαννάκη να στο κάνουν κι εσένα αυτό**;"), μετά χάος.Επομένως ως μάνες πρέπει να κάνουμε δουλειά με τα αγόρια μας κυρίως ;)**εν τω μεταξύ το θεάρεστο αυτό επιχείρημα "μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν" αφήνει απέξω τους μαζοχιστές :)
χα χα χα χα ναι caravan κι εμένα μου φαινεται αστείο αυτό που λέγεται. Με άλλα λόγια, ας πάρουμε σαν μέτρο και κανόνα τις αφεντιές μας και καθαρίσαμε. Να σου πω προσωπικά μια χαρά το βρίσκω (:Υπάρχει μια κάποια απόσταση από αυτό που λέμε "ενσυναίσθηση" (: Και ναι είναι όπως τα λες. Όσες έχουν αγόρια χρειάζονται να κάνουν περισσότερη δουλίτσα σε εσάς θα τα ρίξουμε όλα όσες έχουμε κόρες να ξέρεις. Από τα εκλογικά αποτελέσματα μέχρι και το ότι έκοψε η μπεσαμέλ.(:(:(:
Κι αυτό κολλάει! Αυτά μας τα 'παν κι άλλες! Κοντές ψηλές μελαχρινές ξανθές κοκκινομάλλες! (το τερματίσαμε χαχχ).https://www.youtube.com/watch?v=Y77ZDWYH7vo
Αυτό το ''πράσινο φως'' σε περίπτωση τελείως αγνώστων δίδεται σε πολύ μικρό ποσοστό και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η ίδια γυναίκα εάν σε γνωρίσει υπό άλλες συνθήκες μπορεί να προσέξει πολύ περισσότερα πράγματα επάνω σου.
Το γεγονός να μην το παίζει κουλ το άτομο που έγραψε την εξομολόγηση αλλά αυτό που σας φάνηκε εσάς κουλ να είναι πικρή ειρωνεία από μέρους του;Μάλλον αυτό συμβαίνει.Δεν έχει καμία αντίθεση η εξομολόγηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ